CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, March 23, 2010

esok yang tak pasti lagi.....

Sudah 2 hari bersekolah selepas bercuti sekolah dan bercuti sakit....


Sejak semalam ( Isnin )....
aku dihujani dengan pertanyaan2 mengenai bagaimana aku yang kelihatan sentiasa cergas dan sihat walfiat....tiba2 seluruh warga sekolah telah digemparkan dengan aku masuk hospital 2 kali dan lepas tu menjalani operation...


ade juga yang tidak tahu menahu...
tapi kebanyakannya tahu....
aku menjawab dengan penuh "semangat"
bercerita kronologi aku akhirnya kena operation!


ini lah pengalaman yang tak dapat dijual beli....


aku kena jawab semua pertanyaan
keadaan / cara  operation di jalankan...
ade yang bertanya...kot mana yang operate nya!


orang biasanya bila operate ...masih tidak sihat...
masih terhegeh2  berjalan....
lagi berhati2....takut berjalan dengan banyak ...
tapi aku...berjalan hu hu hu....macam berlari...
macam nak kejar sesuatu yang perlu di ambik dengan segera....


aku rasa diriku alhamdullilah sihat....
tapi tak tau yang bahagian dalam...
yang pasti...hari tu masa follow-up check-up everything clear!
sekarang kena jaga2 makanan ...tapi tidaklah berpantang benar...
air kena banyak minum...tapi masih tak habis satu tupper-ware ....
maknanya aku kurang minum air!!!


duduk dalam bilik air-con....mana rasa nak minum air sangat!!!
insyaAllah aku cuba minum sebanyak mungkin...


kalau nak cite kisah aku keje...
keje aku ...keje yang rutin....
menguruskan budak2 sekolah....
sehingga hari ini...masih ade lagi budak luar datang ke sekolah aku ni
dengan pelbagai alasan....


dalam pada tu....keje2 yang tidak dijangka...pasti ade...
jadi kena buat tindakan secepat mungkin...
aku kena ambik tindakan segera....dan siap dengan kadar segera...
sebab keje ini memang tak menentu....
jadi kena keje seperti urusan dibank.....kena siap masa tu jugak!
tak boleh tangguh2...melainkan tarikh2 tamat masih lambat lagi....


esok tak tahu apa lagi yang bakal berlaku!!!




21 comments:

HASNAH said...

semoga semuanya selamat..kenapa ya di operate?

sonata anak kancil said...

Salam Hasnah: cite tentang operation ni ade di N3 sebelum ini....operate sebab nak pecahkan batu itu!

ahmad humairi said...

terima kasih atas kesakitan dan pengalaman.....

pak long said...

salam buat sonata...
kena makan sup ikan haruan..cepat sebuh ..

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : sangat2 berpengalaman...

sonata anak kancil said...

Pak Long : uweeekkkkk! tak makan ikan haruan!!!! & saya tidak
di"siang" seperti menyiang ikan haruan....hanya melalui melalui wire!

manzlie said...

salam from makkah...


moga bertaambah sihat dah ceria selalu hendaknyer..


waslam

sonata anak kancil said...

Manzlie : begitulah hendaknya...bila sihat...keje pun seronok! smeoga CL pun sentiasa sihat walafiat

Dr.Araz said...

Sakit itu hadiah...
Sihat itu... BONUS

Aida Ali said...

Semoga cepat sembuh dan dapat terus menjalankan tugas dengan penuh komitmen

noor afzan said...

salam kak sonata..
lama tak singgah sini..

moga semuanya baik2 sahaja k..=)

annie said...

salam ukhuwah, terima kasih sudi ikut blog saya yg tak seberapa.

rezeki said...

salam cikgu SAK

semoga sihat sejahtera selalu hendaknya

ONE ZABA said...

semoga esok masih ada untuk kau aku dan mereka.

nza said...

cikgu skrg dh mcm doktor, nk g mesyuarat jz trima on call je...tahlh...org atas nk apa2 dh xde esok2 lg....hr ni trima surat ptg kena antar...hu.

Alimaz-Kembara Terasing said...

selamat semua ya...

ina said...

Salam Cikfu Sonata,

Semalam adalah sejarah, hari ini adalah kenyataan dan esok adalah mimpi. Kata arifbillah pula:

Hidup ini hanya 3 hari. Semalam adalah pengalaman, hari ini adalah perancangan dan esok menanti jawapan.

Semoga cikgu sihat dan ceria selalu dan dibanyakkan rezeki..amin.

maiyah said...

sy baru lps check up, alhamdulillah sama mcm sonata clear

Che' Pit said...

moga selamat semuanya..

izan said...

bertenang selalu... elak ada rasa stress... zan pun pernah alami perasaan mcm tu... kehendak yang Maha Kuasa ... zan tak diwajibkan kena bedah. zmn skrg canggih dan selamat.

sonata anak kancil said...

>>>> Dr. Araz : redha apa yang diujikan oleh Allah swt


>>>> Cikgu Aida : terima kasih doa cikgu ! cikgu pun sama juga ye...jaga kesihatan


>>>> Noor Afzan : lama2 singgah juga...tanda ingat la tu...Tk doa adik


>>>> Annie : semoga persahabatan sesama insan berpanjangan....TK follow AGK...rajin2 la mai sini...


>>>> Rezeki : semoga Pak Itam sentiasa sihat walafiat jugak


>>>> OneZaba : semoga kita terus ade umur lagi untuk meneruskan hidup ini....


>>>> Nza : diorang gitu lah buat keje last minit!


>>>> Alimaz : alhamdullilah semua ok....selamat sejahtera


>>>> Ina : 3 hari je??? 3 hari ni untuk seberapa lama kita di dunia ini...jika silap perhitungan tu yang sentiasa serba tak kena....TK doa Ina...semoga Ina pun begitu juga


>>>> Maiyah : semoga Maiyah pun sihat2 saja


>>>> Che Pit : alhamdullilah selamat!!!


>>>> izan : tu yang sebaik2nya...relax.relax...bawak bertenang!!! Tk singgah ke AGK...selalu2 mai sini ye..