CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, March 15, 2010

Posing maut hari Isnin.........

Salam Pagi Isnin

Letih @ agak ngantok la.....baru balik dari Birmingham malam tadi....
You all tak tengok ke???
Tahniah kepada Datuk Lee Chong Wei telah mengharumkan
nama Malaysia di persada dunia....berita selanjutnya di sini

&
&
&

cikgu - cikgi - tak kira sape2 la - biasanya bila time cuti sekolah cenggini
semua orang ambik kesempatan untuk bercuti....
betapa besarnya pengaruh sekolah...
bila sekolah bercuti semua orang boleh bercuti!
time ni lah nak buat macam2 jenis kenduri
berlari2 - berjalan2 - melancong - macam2 la
lebih pada 1000 macam urusan !

ye la kan...anak2 semua adalah sumber manusia tenaga negara Malaysia 
pada masa depan....anak2 mesti  bersekolah mengikut tahap
umur yang telah ditetapkan...
kalau tak disekolah - ibubapa boleh didakwa!

Ohhh...dasyat-dasyat...jangan memain...
mesti hantar anak ke sekolah....
yang lebih advance lagi le bagus......
hantar sekolah budak kecik taman didikan kanak2 @
ta-di-ka......cepat pergi sekolah - cepat pandai ....
pandai baca - tulis - kira

**************

ade sekolah - cuti2 ni pun buat kelas tambahan....
kelas tak cukup??? tambah kelas lagik???
dak ehhhh....kelas2 belajar tambahan...buat ulang2 kaji...
seberapa banyak yang boleh...biar sampai termuntah2 buat latihan!!!
untuk bakal anak murid yang nak periksa....kwang-kwang.....
periksa UPSR - SPM - STPM 2010

belajar anak-anak..jangan mengeluh 
lagi merungut....kang tak dapat jawap soalan periksa
sape nak tolong jawab?
susah mula2 je....lepas tu senang la


untuk ibu-bapa pulak....kalu time anak2 nak bakal ambik
periksa ni...memang lah kena beri komitmen yang tinggi!
beri sokongan moral kepada anak2...
insyaAllah anak2 akan menghargai kita....


********

sekolah aku ni pun tak terkecuali buat kelas2 tambahan
cikgu2 ramai yang bertugas...
minta maaflah cikgu2 semua....
aku tak dapat nak menjengok2 kalian....
sedang berfoya2 berehat di rumah saja...
tak ke mana pun.....cuti sakit....
hanya meronda ke seluruh dunia !
wow seronoknya!!!!


naik kapal terbang - masuk kapal selam - berjalan - berlari....
naik kereta - naik lori - 
pendek kata semua guna la.....
sape2 yang datang menziarah aku ni....
aku boleh  buat lawatan balas ke tempat dia....
okeyyyy....sila-sila ...jangan malu-malu
sape nak follow memfollow tu....silakan la....
lepas tu kita sama2 follow-follow.....


***** 


ni tahap bercerita dihari cuti2 sekolah Malaysia.....

&
&
&
&
&

habis tak ade aku dok layan si kucing kelabu ini....


  aksi si kucing biang belang

agak comot + comelnya diaaaa...........nama pun Comot
sebab ade comot2 sikit...+ belang2 gitu....


posing maut ...sape2 ade nak ambik jadikan 
model baju kucing??? boleh - boleh ....no hal....






29 comments:

xiiinam said...

ckLah pun bertiga kat rumah...dengan Nabil yang balik dari asrama,dan kucing kami si Imau...



Tiga lagi murid Convent tu...masing masing kat sekolah. Dua Kem Intensif Taekwondo...seorang lagi kelas tambahan...

sonata anak kancil said...

CkLah : kita jadi penunggu setia di rumah !!!
anak saya kat asrama tak balik lagi...tahun ni PMR...selasa / rabu baru balik - kelas yang mesti ditambah2....tak cukup kelas la tu

manzlie said...

salam cikgu soanta..

alahai comelnyer so comot tuhhh..so cuteee




waslam

ahmad humairi said...

cuti..
tak bererti..
mati aktiviti...

bila cuti...
lagi banyak aktiviti menanti..

al-mankaraqi said...

wawawah............comelnya kuceng tuh.....

sonata anak kancil said...

Salam Manzlie @ CL

....tweeett....tweeettt....anak cucu cicit - atoknya mai dari Parsi....

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi -

biasanya aktiviti2 yang tertangguh dik kerna tugas rasmi...

ohhhh...I wish to be full-time house-wife!!!
.... kwang-kwang...

sonata anak kancil said...

Al-Mankaraqi ....

mau kasi kawen ka???

relevan said...

Salam pagi isnin juge cikgu..

Guru guru pun bizi juga time cuti begini..ada yang kahwin ada yang pergi melancong dan ada yang buat kelas tuisyen..yang masuk kebun pun ada..

TK said...

Saya baru je lepas kelas tmbahan. Taun ni anak saya nak periksa. UPSR je tapi saya rasa saya poyo sgt. Berkobar2 mcm saya pulak nak periksa. Anak saya buat rilek je. Sakit hati dibuatnya..

n@m@n said...

Baru tau maksud tadika..hehe

bak sini kucing saya jadikan sebagai model..huhu


GET WELL SOONNNNN!!!

sonata anak kancil said...

Releven : macam2 nak buat.....seme nak buat!

sonata anak kancil said...

TK : kena pulun habis2an tu anak nak UPSR...periksa sekali je! biar susah sekali....good luck

sonata anak kancil said...

Naman : anak hang kecik lagi nak gi ta - di - ka....tapi jika ade masa lagi rajin...dah boleh ajar si Darwisy tu....cepat pandai!

Che' Pit said...

comot + comel = coco atau motmel

ngeh ngeh ngeh

selamat berehat

KAMATO said...

saya pun mengantuk tak habis lagi, badminton punya pasal, dah tu pulak kul 2.30 pagi kena hantar anak saudara ke airport

sonata anak kancil said...

Che Pit : motmel tu sedap bunyinya....nak tukar lah...lama2 bengong kucing aku ni...sekali nama Comel - sekali Comot ...la ni Motmel pulak...uhhh..pening-pening!

sonata anak kancil said...

Kamato : kerje ke tak ni? kalau cuti tak pe...pi tiduq....

he3x...saya cuti...baru sat bangun tidur!!! kwang-kwang...

sI tEDI said...

salam cikgu,
sudah sihat ke?

lawa sungguh si comel. seiras dak itam saya... :)

sonata anak kancil said...

SITedi : macam ni boleh kawan2 dak Itam dengan dak Comel...

ONE ZABA said...

boleh la rehat rehat coti ni...lupakan kejap kerja tu.

sonata anak kancil said...

OneZaba : memang aku sedang berehat2...tak ade keje...keje masak - makan - masak - makan - tengok pokok2 di laman rindu....

Ayah Zain said...

Salam SAK,

apa kata kucing tu di panggil melmot atau memot. hhehehe

sonata anak kancil said...

Ayah Zain : ha ha ha ...lagi fenin...
Che Pit suruh panggil Motmel...
Az beri nama - Memot okey jugak yer....kang marah pegawai yang nak tulis nama kat surat beranak...apa ni cikgu...asyik2 tukar nama!!!ngeh3x

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

kesian kucing tu
comel comel
namanya comot
he he

Wassalam

sonata anak kancil said...

Rozali : aku nampak dia comel kat mata je...badan dia comot...

Nama Comel nanti dia ego...mentang2lah comel!

nza said...

eh, mcm Si Murad kt umah la....
Oklh, berehat moga cpt2 sembuh....

sonata anak kancil said...

Nza : selamat pagi....sedang berehat2 lepas breakfast....same aje asal nama kucing!

SAHAR MISRON said...

Selamat bercuti