CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, March 20, 2010

sekali arong makan....

apa makna sekali arong?
sekali gus je.......
hari ni ...tak tau apa mende nak masak untuk breakfast....

maka aku buat ini:- 


1. masak bubur nasi + carrot sikit + isi ikan sikit
& goreng ikan bilis + lada + bawang besar 

( sebab teringat kat hospital , petugas ade tanya...
akak nak makan apa untuk breakfast esok? lunch ? dinner?
hospital ni semua tanya kita makan apa....
sekali tu hubby menyampok....capati tak ade ke???? )


2. masak kentang +  daging + bawang besar + rempah kari 
= macam masak inti karipap

3. bakar roti hot dog - belah tengah - sapu butter - celup telur
= bila nak makan letak inti kentang tu....( mat saleh sikit )

4. ade baki nasi semalam - goreng biasa je

buat pun serba sikit....ikut sape nak makan ape....roti bakar yang habis dulu!



8.00 pagi semua dah siap.....makan - makan.....
lepas tu jam 9 pergi hantar fruit basket ke hospital pantai janji pagi ni.....
& aku ajak Mohd untuk copy video operation aku tu!!! 
( Mohd balik semalam....lama tak balik katanya....)



cari parking - alahai semua dah penuh dalam kawasan hospital !
nak tak nak terpaksa la parking dekat jalan masuk sekolah...
menapak la aku lebih kurang10 minit ke hospital.....


nurse : ala hai you ni ....susah2 je....
aku: tak pe....thank you very much yer....

lepas selesai bawa Mohd gunting rambut & 
beli sikit barang di Family Store Duyung

&
&
&



untuk lunch ...aku sambung makan bubur lagi....
tapi aku dah tambah dengan ini pulak.....



sepingan cendawan goreng!
cendawan ni di goreng seperti goreng ayam KFC....

 ikut la sape nak makan dengan nasi ke....
makan gitu saja dengan sos cili ke.....
tapi aku hantam makan dengan bubur...
ok gak....sebab tak mau makan nasi....

hu hu hu sekali arong makan bubur
dari pagi - tengahari

28 comments:

ahmad humairi said...

sekali arong abes????

uihhhhh banyak tu...

orang sehat..camtulah!!!

rosli said...

Salam hjh zaleha,

Best tu, byknya menu psgi ni....satu hari mesti nak terjah rumah hjh, boleh tak....kekadang saya lalu Melaka bila nak balik Muar.

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

murah rezeki cikgu

breakfast saya satu menu jee

Wassalam

n@m@n said...

meriahnya make...hoho

sekali arong xpo..jange karrong sudoh

KAMATO said...

han cikgu ni masak.... bertuah anak2

sI tEDI said...

alahhhh cikgu sonata,
pergi Family store pukul berapa? x jumpa pun! :(

a kl citizen said...

sekali arung , memang senang
masak bubur nasi memang boleh dipelbagaikan ,,,

imanshah said...

arong kalau bahasa kelantan gaul

LiNda said...

wahhh... no 3. makan ala2 mat salleh . heheeee

ONE ZABA said...

sehari mesti 3 kali arong.

rezeki said...

salam cikgu SAK

tak payah nak pening2 nak masak apa tgh hehehe

kami kalau setiap hari sabtu , mrs mmg tutup dapur, kasi rehat dan relax sambil golek2 heheeh

sonata anak kancil said...

Ahmad Humairi : tak ade la terus habis....sy makan bubur je!!!

sonata anak kancil said...

Rosli : mana banyak nya....masak bubur - goreng nasi sikit -
roti dah ready ! zaman mesin beb...semua cepat!!!

sonata anak kancil said...

Rozali : kalau masak sendiri macam ni la...lebih drp satu...kalau beli??? beli satu pun cukup!

Yunus Badawi said...

wah macam2 ada. Mcm restoran lak hehehe

Ko pun selalu beli barang kat Family Store ke? Dulu masa Atikah di Trendak selalu pergi FS di Sg Udang.

sonata anak kancil said...

Naman : nampak je meriah....
kalau cuti macam ni lah....anak2 ade!

sonata anak kancil said...

Kamato : kalau anak2 ade macam ni lah...bila anak2 balik...depa kata....asyik makan je....ye lah yg tukang makan mereka la....

sonata anak kancil said...

SiTedi : FS bukak saya dah terpacak! he he he pukul 10 lebih gitu....tak nampak ke? sy kan pakai baju merah...

manzlie said...

salam from makkah...

cl pun nak TERJAH rumah cikgu soanta jugak..boleh ka?


wslam

sonata anak kancil said...

Kl Citizen : biasanya begitu la... apa2 semua boleh dipelbagai2kan...nampak banyak! pada hal sejenis je...

sonata anak kancil said...

Imanshah : yang saya tau arong pulut!

sonata anak kancil said...

Linda : menu roti selalu ade....boleh digayakan macam2 cara guna sambal ikan bilis , kentang , telur , hot-dog....macam2...nasib baik tadi tak letak salad...he3x

sonata anak kancil said...

OneZaba : aku minima 3 x...ko lebih punya!

sonata anak kancil said...

Rezeki : saya tutup dapur bila2 masa saya suke sebab saya yang kontrol semua! kalau Rezeki datang time saya tutup dapur ....nasib le!!!

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi : kalau anak2 ade bukan takat restoren ...macam hotel pun ade...macam2 masakan antarabangsa ade!ngeh3x

beli barang tak kira tempat....mana senang...semua tempat aku redah ...FS , Tesco, Jusco, Giant...kedai cina , kedai melayu , kedai india....semua pegi la

sonata anak kancil said...

Manzlie @ CL : terjah la CL....tak ade masalah....jangan mintak masak ala arab sudahlah.....kang tak kena gaya...jadi ala sonata ...pakai hantam saja............!he3x

kenari said...

salam sonata,
sy pun makan bubur nasi sejak semalam sebab tiba2 gastrik menyerang hari khamis malam. doktor pesan makan makanan lembut. goreng cendawan tu nampak menyelerakan!

sonata anak kancil said...

Kenari : jaga2 sikit sakit gastrik @ sakit perut...jangan kena macam saya sudah le....asyik sakit perut...dikatakan jugak gastrik...rupa2nya ade batu dalam ureter tube....sampai kena operate - bacalah N3 yang sebelum ni