CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, July 1, 2010

Day 5 / 2 : Ya Show Market


 gambar en google


okey...now kita sambung semula kisah aku berjalan2 di Beijing....lepas lunch & solat - kami meneruskan perjalanan ke Ya Show Market.....shopping time! Berapa tingkat / level market ni - aku tak kira pulak....macam2 segala mende mak nenek ade....duit je tak ade ! segala menda nak beli .....tapi fikir punya fikir...beli pun yang patut2 aje.....bukan fikir ape.....ingat ! bukan balik dengan lori !!! balik dengan kapal terbang!!! mana boleh bawak lebih barang - hanya takat 20 kg aje...

 kwang - kwang - kwang....at last dapat 30 yuan...!
baju chinese silk... rembat aje le...!

tu pun gengs semua dok giler menyoping.....sabo - sabo...ikut kan macam2 nak beli...jom kita tengok kedai2 kat sini.....kalau beli..........bargain habis2an ! kalau kita dah bargain - dia tak bagi kita pergi tempat lain....diorang akan tarik kita....akhirnya dapat lah harga yang kita nak / up sikit aje....diorang bagi punya!

macam2 jenis alas meja - sarung kusyen - tempat tisu - cadar
cantik2 belaka.....semua nakkkkk......kain linen - cotton - satin ke apa....silk....
macam2 jenis sulam ....berpino mata dibuatnya......ohhhhhh.....murah - murah - murah....!


dah selesai sepetang di Ya Show market..... dinner...lepas tu dok beli buah2an yang dijual tepi jalan ni.....

buah ceri - laici - mangga - plum - yang kuning ape ke nama tatau la...


ni saja la dulu...esok2 cite yang lain pulak....
kita cite bas elektronik dsb ....macam2....gudnite

14 comments:

manzlie said...

salam from Makkah


shopping sakan cikgu kita nih...



wasalm

Kak Nora said...

Rombongan Cik Kiah kalau tak shopping, tak sah! Jumpa FM di Beijing?

rezeki said...

salam cikgu sak

betul tu, kalau murah dan harga ok , tutup mata je, rembatttt hehe

ina said...

Salam cikgu,

Pastinya rambang mata. Dan tentunya bag cikgu beranak kat sana.

Ummi Humaira said...

salam cikgu ....

best kan shoping kat situ , semuanya murah2 belaka , rasa mcm nk gi lagi..

he he he ummi pun beli gak , sarung kotak tisyu , buat ole2 ...

sempat gak rembat buah peach bawa balik untuk anak2

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

alas meja ,sarung kusyen tu macam sama jual kat Makkah

Wassalam

Zaitun said...

Agaknya kalau kak Zai pergi maunya bawa kontena balik hehehe....

sonata anak kancil said...

manzlie: ade le jugak CL...beli yang berkenan aje

sonata anak kancil said...

Kak Nora : bab shopping ni memang best! setiap malam keluar gi Sunny Gold Market...best jugak kat sini
( sebab dekat dengan hotel ) - ade jumpa FM...cantik!

sonata anak kancil said...

Rezeki : betul - betulllll.......tapi bukak mata ye... sebab nak kira duit yuan...kang salah kira rugi! keh3x

sonata anak kancil said...

Ina : memang beranak & becucu...! he3x

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : Bao Fu Ling pun saya beli! memang sgt bagus...buat ubat ulat air kaki hubby - dah semakin baik...ngeri tengok dia pegang besi merah menyala...

sonata anak kancil said...

Rozali : kalau kat Mekah agaknya mahal! tapi kat sini murah giler! pergi lah ...atau tanya mereka yang dah ke sana....

sonata anak kancil said...

Zaitun : jangan kak...kang kena cukai teruk tu!!!