CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, July 30, 2010

Tak ade mee goreng mamak???

petang tadi aku , Farahin dan hubby balik ke Kluang, Johor sekejap untuk membawa ibubapa mertua ke sini...cadang nya untuk bersama2 berpuasa di sini...jadi kami selamat sampai semula ke Melaka lebih kurang jam 9.45 malam tadi...

tiba di bandar Kluang, biasanya kami akan singgah ke restoren mamak ni - jalan apa tak tau la namanya...tapi kalau kita jalan terus ikut jalan ni kita boleh sampai ke railway station...deretan kedai ni kami gelar sebagai kawasan little Indian sebab di sini banyak kedai India...dan restoren yang kami singgah ni kat korner...aku nampak macam nama Lorong Station....sape2 orang Kluang mungkin tau kawasan ni.... Cikgu Idris dari Simpang Renggam tau kot restoren ni....& kedai kat sini

tujuan nya nak makan mee goreng mamak....bila nak order mee goreng mamak............dia kata tak ade mee goreng mamak ! sebelum ni singgah jugak tapi tak ade lah nak order mee goreng mamak.....jadi kami rasa pelik ...kerana restoren mamak tak ade mee goreng mamak !!! 

aku pun order aje le masala tosei & Farahin makan roti canai & hubby akan kuih vadai ............1st time kami dapati restoren mamak tak ade mee goreng mamak.......pelik jugak ye...!

ini dia deretan kedai little indian


masala tosei

8 comments:

piewahid said...

salam ziarah,
agaknya sbb mee dah habis dan mamak yg goreng tu tak datang kerja kut? he3

Aki44 said...

Salam cikgu Sonata...

Laaa, orde jer lah tosei ker nasik goreng ker..

Mee, goreng mamak mmg x ade, but mamak goreng mee ade lah, kot..

Kah3, waka2

sahromnasrudin said...

salam..kluang terkenal dgn kopitiamnya kan???

Kak Nora said...

Mamaknya dah habis kontrak dan balik kampung dah...

Shifu67 said...

skrg ni memang susah nak jumpa mee goreng mamak... kalau ada pun rasa entah apa2... tak cukup ramuannya... mana ada mem mamak masuk sotong, udang, ayam kannn... dulu mee goreng mamak hanya ada bermacam2 cucur.

kat kelantan aku dah jumpa gerai mee mamak yg rasanya hampir2 menepati piawai mee goreng mamak, tapi masih tak cukup kerana tak ada cucur2 yang sepatutya frmenjadi bahan utama

mrs.ecam said...

salam berknalan...

hikhik...pelik bin ajaib la mio grng mamak tiada d kdai mamak....btol2 kdai mamak ke bukan tuh??? ayokkk heeeeeee

Ummi Humaira said...

salam cikgu....

tak der mee mamak , tosei pun jadi ler , apa nk buat , janji kenyang , he he he

ahmad humairi said...

kok endak juga...beli ngan mamaknye sekali..garenti hari-hari leh makan meenya...hehe.