CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, July 3, 2010

Day 7 - The making of ginger candy

sambil berjalan2 di sekitar market terserempak dengan aktiviti ini .....
jom kita lihat apa dia buat...


ini lah hasilnya....
lepas tu gula2 @ candy  ini jadi keras dan dipotong2
lebih kurang 1 inci panjangnya - lepas tu di packing....
kita orang tak beli pun ! faham2 le...

dok ralit tengok orang ni menguli @ memintal2 doh candy tu....
kita snap gambar dia - dia pun tak kisah....sebab dia tau ni
mesti punya pelancong - kulit gelap2 - kulit sawo matang - bertudung 
mana ade orang2 Tianjin  yang sama dengan kehadiran 
orang2 yang pelik melihat dia sedang buat kerja....

he he he.....

*****


10 comments:

a kl citizen said...

sedap ke gula tu?

sonata anak kancil said...

Kl Citizen : ntah lah cikgu...kita tengok aje....tak lalu weh nak makan!

al-lavendari said...

mestilh sedap gula-gula tu, sebab dibuat ditempat terbuka dimana debunga dsb yang berterbangan akan hinggap dan bergaul mesra dengannya.

sonata anak kancil said...

al-lavendari : campuran itulah yang menguatkan lagi sistem imun badan bagi sape2 yang memakannya!

mama ju, said...

Salam cikgu

Baru Hari ni mama berkesempatan melawat rumah cikgu dari bab Tembok Besar hingga bab latest ni...laratnya cikgu panjat memanjat ni...Suami saya ke cina...belilah ubat, teh dll tapi tak guna pun...
Ada sambungan lagi.?..boleh buat panduan utk yg akan pergi...

sonata anak kancil said...

Mamaju : saya beli cream utk ubat terbakar tu memang bagus lah...hubby saya dah hampir okey dah sakit ulat air kat celah2 jari kaki...

ade lagi nak sambung ni...tengokla bila pulak nak tulis ni...

Ummi Humaira said...

SALAM KAK SONATA...

SERONOKNYA .... RASA MACAM NK GI LG JER .. KOYOK UBAT TU BELI TAK ...

nza said...

pjgnya.....ttp mmg xlalu la nk mkn..kalu halal pn rasanya kena fikir dulu la...dh brapa kilo habuk melekat kt situ....hi.

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : koyok beli gak...cream pun bagus..ulat air celah jari kaki hubby yang bertahun2 dah beransur baik....jom ! rasa nak gi lagi...tapi cuti akan dtg dah ke lain tempat pulak....

sonata anak kancil said...

Nza : kita orang seronok tengok....tapi kalau makan pun okey...sebab dia buat kat situ & bahan2 gula aje + halia...don't know lah...