CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, July 1, 2010

Day 6 - free & easy

 hari ke 6 - 9.6.2010 - hari Rabu...dari pagi meronda dalam bandaraya Beijing 
dan singgah ke sini.....sambung shopping lagi!





wow....banyak sungguh kain alas2 ni......nak jenis apa...macam2 ade!
kalau beli memang berbaloi! tapi ingat.......jangan asyik nak beli...
kang susah nak bawak balik.....
pandai beli pandai lah bawak balik....
maka dengan sekonyong2nya "terpaksa" beli satu beg lagi!

maka saya pun membeli lah alas2 meja ni jugak! 

sepagi dah habis yuan kat sini...lepas lunch dan solat 
di masjid ini



kami dibawak pulak ke Silk Street Market.....antara market yang famous di sini
sampai buat rekod masa olimpik 2008 dulu...ntah berapa tingkat tatau lah...
menunjukkan agak banyak jugak level nya..............sebab turun naik guna lif...
setiap level untuk sejenis @ beberapa jenis barangan saje...
kalau baju2 -  satu level tu banyaklah baju aje le...
naik berpino mato tengok baju!


lagi lah mengiler melihat macam2 jenis crystal ...he3x


pilih lah yang mana nak beli....kulit ke tak kulit ke....
jangan salah pilih kulit udah le.......saya beli 3 handbags....ngeh3x

antara 3 market ini....rasanya Ya Show Market lebih murah 
( boleh bargain manyak mulah.....)


dah habissss..............
balik hotel -sebelah malam last shopping kat Sunny Gold Market yang kat hotel pulak... 
 sebab esoknya hari ke 7 nak pergi ke Tianjin - ok c u in Tianjin

12 comments:

nadz said...

Assallamualaikum Cikgu Sonata,
Bestnya..memborong sakan agaknya..jenuh bawa yuan kalau camni.
(FM:i like to hv ur address pls send to my e-mail nadzipah@yahoo.com )

manzlie said...

slam cikgu sonata...


shopping sakan nooh...


wslam

n@m@n said...

merata ye akak sonata kita ni berjalan


jauh berjalan luas pemandangan

dan banyak habis wang..hehe

Kak Nora said...

Salam cg,
Lain kali buat lawatan 'Beijing,shop-until-you-drop'.Tak payah pergi jade factory, silk factory, Great Wall..

sonata anak kancil said...

Nadz : W'salam - tak jugak memborong...bawak yuan tak lah banyak pun...congak2 secara kasar...harga brg separuh RM...he3x


InsyaAllah akan htr di email...masih belum sempat sebab sibuk sediakan door - gifts for 40 visitors tommorow

sonata anak kancil said...

Manzlie :sikit aje CL....yang bestnya tengok tempat orang

sonata anak kancil said...

Naman : balik gigit jari! nak jalan kena simpan duit!

sonata anak kancil said...

Kak Nora : bagi yang suka shopping okey lah kak...kita ni beli yang patut2 aje...kalau kaki bisnes @ rajin suke lah...kita ni jalan2 aje kak...tengok tempat orang best kan!

rezeki said...

salam cikgu sak


hehehe beg beranak
takpe jgn over 20 kg udah le

kalau pegi ikut tour , mesti ada free & easy , hari bebas sendiri2

dulu pertama kali kembara , saya ikut tour, lps tu dh tahu selok belok, terus saya buat tour saya sendiri, tapi byk kena study dan prepare
tapi sekrg zaman dh canggih, boleh surf internet dptkan info, tak mcm dulu , terkial2 nak cari info

rosli said...

Salam Hjh Zaleha,

Best tgk tmpt yang dilawati, byk info...teruskan bersiaran

sonata anak kancil said...

pak itam : sy ke o/c dengan kawan yg memang kaki jalan ke o/c...mana dia tak pergi...rasanya lebih 1/2 dunia dia dah sampai! bila cuti sekolah je ...semua dah fully booked ke o/c !

sonata anak kancil said...

Rosli : senang kalau kawan nak pergi dah ade sikit2 info...