CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, September 5, 2009

Menjawab Soalan Cepumas NoorAfzan....


Ada ruang & peluang, baru ni la menjawab tag yang dikemukakan oleh NoorAfzan...lambat2 pun jawab kan NoorAfzan....Jawapannya ialah.......

1. Nak tau sangat nama singkatan korang,umo dan dok mana....???


Errrr....nama singkat tak ade - seme panjang....

umo = ohhhh rahsia teramat rahsia....tapi kalau nak tahu jugak jawapannya ialah ......jeng...jeng...jeng..........taklah setua umo Malaysia - masih kurang beberapa tahun lagi daripada umo Malaysia...


dok? apa makna ni? duduk @ tinggal ye?
kalau makna duduk = saya duduk atas kerusi .... ohhhhh kalau makna tinggal di mana = saya tinggal di Negara Hang Tuah


2.Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih??? biasa kol berapa?? lama tak?

Boleh katakan begitu la...tapi ada hari tak bukak jugak = bila kena pegi kursus luar sebab sibuk berkursus & bila kebizian teramat sangat dengan urusan kerja...


Biasanya lepas balik sekolah ( kadang-kadang ) & lepas selesai semua tanggungjawab untuk diri & rumahtangga hingga larut malammmmm ( ni pun kadang-kadang .....taklah malam sangat,kang tak bangun nak keje esok hari...) - kalau hujung minggu dah selesai urusan - relax2 tu bukak la...


Lama tak lama = tengok keadaan la....kalau nak update tu, agak lama sikit la...mau dekat2 1 jam...pas tu nak ziarah2 members makan masa jugak! tapi tak la lama benor...

3.Bila dah on kat Blog...apa yang korang buat ek???


Tengok jejak2 kesan kaki yang members tinggalkan kat N3....biasanya respon balik...dengan harapan ada komunikasi 2 hala di situ....tau la rakan2 bloggers bahawa ada kemesraan di situ...( no heart feel k....all just for fun only...)


Tengok jugak kat chit-chat tu....respon members lama maupun yang baru datang buat pertama kali....Saya akan respon bila cukup lengkap alamatnya...kalau tak lengkap, susah saya nak respon semula....( kepada yang baru datang ke AGK...harap boleh letakkan link , senang saya nak respon semula )


4.Pernah tak sedang asik melayan intenet ni...
korang telah abaikan sesuatu....?

Rasanya tak ade sebab melayan internet ni bila seme kerja2 hakiki dah beres....kadang2 melayan internet secara sambilan...

5. Macamana cara korang masak maggie ek?

Sejak munculnya maggie saya amat jarang sekali makan maggie ....
( rasanya setahun 1/2 kali beli - tu pun kadang2 anak nak makan!....
Pernah teringin, beli sebungkus - tak habis pun!

Kalau masak pun, saya akan tumis rencah2 bawang & baru letak air & maggie tu...


6. Hubby korang tau tak korang ada blog ni....

Sangat tahu saya ada blog & sometimes kami kongsi nak letak N3 apa...
kadang2 hubby saya baca - so dia memang tahu saya ada ramai kenalan bloggers....saya tak boleh sorok2 dari dia...dia ada juga beri idea nak letak N3 apa!!!


Sekian

very2 sorry NoorAfzan : punyalah lama nak jawab soalan2 cepumas ni!!!

11 comments:

Che' Pit said...

salam cikgu sonata,

ngeh ngeh ngeh walaupun byk yg rahsia, tapi still menjawab walaupun lambat..

hmm yg soalan no 6 tu penting.. bukan apa, kalau si dia tahu, so boleh elak dari salah sangka dan salah faham.hmm tak sama ker?

n@m@n said...

tag akak saya masuk buku 555 dulu kak..


hehehehe

Mknace said...

;) :) :)
tag akak pun saya simpan lam buku 555
masalah saya adalah saya gi kerja tak wak beg
tu yang pening tu

sonata anak kancil said...

Che Pit : kan orang tua2 kata - biar lambat asal berjawab!

Tak sama,apa maksudnya? Sama lah... serumah - sebilik ! he3x....cuma hubby suke tv , saya dengan lappy lah....sambil layan tenet , mata jeling2 ke tv.....

sonata anak kancil said...

Naman : nasib baik hutang tag....kalau hutang duit....siap ko!
aku tuntut sampai dapat....
ngeh3x - zalim-zalim....

sonata anak kancil said...

Mknace : ni sorang lagi hutang tag....tak pe lambat2 pun...

nasib baik ko hutang tag dengan akak...akak tak tuntut segera....akak baik hati tau...he3x

mustahil cikgu ni tak bawak beg gi sekolah! jangan salahkan saya kerana ia jadi satu masalah....saya tak salah!!! ya ampun!

a kl citizen said...

assalammualaikum

banyak rahsianya ya...
tak pe, yang penting jawab tag kan

sonata anak kancil said...

KL Citizen : W'salam - makin berahsia - makin la nak korek rahsia2 kan??? tak ade rahsia apa2 pun....

Yunus Badawi said...

Banyak yg aku dah tahu direct dari ko walaupun sebelum ko jawab tag ni hehehe.

Rajin Pak Sheikh bagi idea utk buat n3? Yg ini aku belum tahu lagi sebelum ni ngeh3x

sonata anak kancil said...

YB : kalau rahsia aku terbongkar - hah tau la aku, ko la tukang karutnya...ngeh3x....mana ade rahsia2....pandai la ko ni...

Pak Syeikh kalau nak buat N3 - apa lagi tentang pokok2 kesayangannya la...Ni pokok untuk raya belum siap lagi...he3x

imanshah said...

Wah semua orang berhutang ni...