CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, September 4, 2009

Ini Semua Ketentuan Illahi


Alhamdullilah syukur ke hadrat Illahi ...

Nota 1:

Hari Rabu aku dok pulun menyiapkan cenderamata untuk tetamu yang datang pada hari Khamis ( agak lewat buat - lepas Terawih - nampak senang kan - tapi biasanya , kita kan tak nak tunjukkan harganya - jadi aku kena koyakkan tanda harga satu persatu - tu yang lambat ada 40 seme nya )....Bila diminta buat, aku akan buat - jauh sekali nak bantah / beri pelbagai alasan.../ dan tidak pulak untuk mintak balasan....

Aku kembalikan semula duit lebih kepada bos...Tetamu yang datang 7 orang sahaja - ada yang tak dapat datang last minute...Jadi ade lebih 3 beg...Aku serahkan semula kepada bos...Apa bos cakap? Awak ambik 3 beg ni - 1 untuk awak & 2 lagi awak beri kepada Hj*** & NC....Ok, tuan , terima kasih....Terima kasih lah awak semua banyak tolong saya....Jadi aku dapatlah 1 beg....masih ade lagi atas meja...tak bukak2 lagi!


Beg berisi kuih ini milik aku sekarang!


Nota 2 :

Pada hari yang sama juga ( Rabu ) satu parcel telah tiba ke rumah aku...tapi disebabkan tak ada sape nak terima, maka satu kad telah ditinggalkan dalam letter-box....Hari Khamis semalam aku cal branch kurier ni & lebih kurang 3.30 petang aku telah ambik sendiri kat kurier center ni di Taman Malim Jaya....
Huh, puas jugak aku pusing keliling cari tempat ni...siap mintak member buat pelan lagi....Apakah isi parcel ini???


Inilah dia barang2 yang terdapat dalam parcel itu -
yang telah dikirim oleh
Daydeck86!



Terima kasih yang tidak terhingga . Semua ini adalah ketentuan Illahi....Balasan kepada apa yang aku buatkan untuk orang - & ada orang lain pulak yang membalasnya ....

Nak jadikan cerita , Daydeck86 follow aku , pas tu aku follow dia.....
bila aku tengok, kami ni guna cat rumah sama!!!! hu3x kembar seiras rupanya....
bila aku gi rumah dia, teringat rumah aku ,
bila dia gi rumah aku, dia pulak teringat rumah dia.....

Pas tu pulak tu biasa la kan , komen mengomen membawa kemesraan....
( macam dah biasa benor kan...ini termasuklah semua followers aku ----
terima kasih semuanya ye...) .


Aku komen kat tempat dia bila dia tayang mende alah ni semua...yang aku ni , memang lah buta tentang mende ni seme....apo mende ni jang??? PIN KARTUN!!!

Aku tanya pin pakai kat baju ke /ape? Rupanya memang pin yang boleh semat2 kat baju - boleh jugak pakai kat tudung , pin kat leher tu....ada yang gambar school bus tu ialah paper-clip - boleh buat klip kertas, juga boleh buat penanda buku...CANTIK kan kan kan......

Oleh kerana aku ni tak tahu mende ni seme - aku pun komen , mana yang tak ada tempat nak letak, mai hantar kat akak.....dia pun tanpa berlengah2 lagi terus hantar!!!! Ni nama nya rezeki .....Daydeck86 kata untuk aku....
Alahai malu wehhhhh.......Mari kita tengok dekat2......
jangan jeles ye...ni khas untuk aku tau......MEMANG CANTIK!!! TQVM....


22 comments:

daydeck86 said...

Salam Kak Sonata
xda hal lah kak
kecik punya crita
pin2 tu pun memang dah ada lagipun benda murah jerk sebagai tanda silaturahim sesama umat. ehehehehe


psssttt.... kenapa cover NAMA SEBENAR akak tuh ....hihihihihiii

n@m@n said...

wah..

mintak satu pin tu..

nk 'tepek' dekat tie..hoho

imanshah said...

Saya pun nak jugak daydeck86..huhu tak malu

noor afzan said...

cute2 la pin tuh..
daydeck86 ada jual ke?

sonata anak kancil said...

Daydeck86: Murah atau mahal itu bukan ukurannya - yang penting keikhlasannya...Tu bukan cover - setting dah macam tu...he3x, TK

sonata anak kancil said...

Naman : Mana boleh! kan dia kata itu seme utk aku...tak amanah kang...aku takut! ko mintak lah ngan dia....ngeh3x

sonata anak kancil said...

Imanshah : ala ko buat je muka slumberdog...! dia bagi le...janji ko pandai "tackle" dia...he3x

sonata anak kancil said...

NoorAfzan : Jual ke tidak , tanyalah dia sendiri..memang cute miut....anak akak tentu suke!!!

INTAN said...

mmg rejeki murah.....pin tu cute bangat

sonata anak kancil said...

sangat cute...comel belaka...

izman said...

pin ke klip sidai baju. aku bab2 pin dan sepit ni mmg failed.

murah rejeki yer

sonata anak kancil said...

Kalau tengok betul2 yang ada gambar school bus tu , di belakangnya ada sepit mini sidai baju - jadi boleh buat paper-klip.

...yang lain semenya pin ( mcm pin brooch wife ko tu le - cuma yang ni kartun ) - ko mesti tau pin2 baju ni...kang nak pin kan kain napkin baby...hah kena tau ni !!!

semoga selamat menerima orang baru...

ONE ZABA said...

boleh buat ganti kancing seluar yg putus tu.

sonata anak kancil said...

OneZ : ko ni betol la...aku bimbang ko pakai kejap je - pas tu putus balik...tak tau la ko suka tukar2 gambar kartun ni...

Webmaster@Echam said...

Boleh tepek kat peti ais ni.. hheheh

sonata anak kancil said...

Echam@Webmaster: boleh - boleh yang ada magnet tu...susun bebanyak...

DUN Behrang 2020 said...

Rezeki jgn ditolak...hehehe!

Yunus Badawi said...

Kalau ikhlas kat dunia lagi dah nampak balasan baiknya.

sonata anak kancil said...

Dun Behrang : memang tak kan ku tolak....kang jatuh berterabor!!! he3x

YB : Insyaallah mudahan begitu lah...( saya amat bersyukur kerana saya alami sendiri...bukan yang ini , yang lain....)

Che' Pit said...

salam cikgu sonata,

hmm comel pin2 tu.. yg smiley kuning tu sy ada 4.. dua tepek kat peti sejuk, 2 lagi tepek kat whiteboard bilik study..

sonata anak kancil said...

Che Pit : eheheh sama pulak kita ye...memang cantik! kalau ada lagi...bestnya! nak cari lagi....

daydeck86 said...

lar ghuper nyer ramai gak yang minat ngan benda alah nih yerk
kalau ada kengkawan lain yang nak saya leh tolong belikan
kalau nak free dah tak da stock
dah bagi kat Akak Sonata semenyer
eheehehehehehheeee