CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, September 24, 2009

Hari ni beraya di KL.....

Hari ni aku hantar anak2 balik ke UIA & Taylor's College....lepas siap2 sarapan - nasi impit + lontong + sambal kacang + serunding ....

& dia orang pun masing2 bawak balik sebekas sorang + kuih2 lagi.....

Nasib baik sepanjang perjalanan alhamdullilah - clear - tapi on the way to Seremban dah nampak Pak Polis nak sedang bersiap sedia nak buat "tembakan " kepada sape2 yang melebihi had kelajuaan....

Aku sentiasa mengingatkan hubby supaya sentiasa dalam had kelajuan yang dibenarkan...Kang tak fasal2 habis kena saman......!
( Saman atas nama aku...haru nama aku naik....)

Sempat jugak kita orang ambik kesempatan menziarah ke rumah jiran lama di Bandar Baru Selayang....lepas tu,baru lah hantar anak2 .....

( YB : kalau ko ada - sure aku ke rumah ko....! ) - tanggoh lain hari - banyak hari raya lagi - raya deepavali , raya haji , raya cina ...hehehe.....

*************************************************************************************

7 Comments - "Pilih nak raya ke mana...."

Blogger imanshah said...

Makan sikit2 je kak..kang naik 5 kg

September 22, 2009 5:37 PM

Sonata : Memang tak larat nak makan banyak2....3 buah rumah sepetang & 1 malam oiiii...Sebelum ni pun dah naik .....!

Delete
Blogger kakpah said...

wei banyaknya jemputan. Jamah sikit2 je cukup le. Kpah lalu je kat bukit katil tu. Singgah maghrib kat masjid bukit katil semalam. Nak singgah rumah sonata tak tau alamat hehe..

September 22, 2009 6:27 PM

Sonata : Banyak kakpah...tu pun pilih2 aje...
Rumah saya 1 km dari masjid!!!Delete dah doket bonar tu!

Blogger cHeRyNa PiReS said...

huiiiyooo...diorg hidang ape ek, SAK? best tak menu2 dowang? ramai ke org datang? update la sket SAK...nak gak tau camne VIP melaka beraya:)

* SAK VIP jugak kan...bila nak wat open house plak nieh:)

September 22, 2009 7:29 PM

Sonata : Ala menu dia orang pun sama..tak ade beza...macam hari raya pertama - ada ketupat/nasi impit/rendang / nasi beryani dsb nya...biasanya orang tempatan tu ramai lah datang.

Kita yang datang ni tunjukkan muka & bersalaman pada datuk/datin YB - pas tu pegi aje le ambik makanan ...Biasanya YB2 ni , mereka buat style buffet & juga style stall....ada pelbagai jenis stall spt roti canai. mee goreng, satay, goreng pisang, keropok, cucur dll....kadang2 macam pegi bazaar - pilih nak beli apa....! ( orang M'sia ni memang mewah makan! )

Sonata - sentiasa buat open house - anybody can come!

Delete

Blogger ONE ZABA said...

wah, boleh kunci dapur rapat-rapat tu.

September 22, 2009 10:05 PM

Sonata : Malam nak tidur , memanglah aku kunci dapur rapat2....kang pencuri masuk...!

Delete
Blogger insan pendidik said...

Salam,

tak berasaplah dapur tu. Macam-macam dapat makan. Selamat menjamu selera

September 22, 2009 10:57 PM

Sonata : Masak jugak, anak2 ni bukannya nak ikut kita....makan memang macam2 jenis - pilih yang nak makan aje....( 1 rumah tu kononnya nak tunggu satay - kalau dah orang berderet beratur - tak payah la....cari makanan lain pulak )

Delete
Blogger relevan said...

Uwaa..bes rumah terbuka VVIp ni..meriah..

September 23, 2009 2:39 PM

Sonata : Kalau rajin pegi - memang best ! pagi 1 rumah - petang 1rumah - cukup...tak payah susah2 nak masak!!!

Delete
Blogger Shifu67 said...

amboiii ko... pegi beraya rumah YB sajeee.... yg tak YB tak de dlm list
aku pun bukan YB... patut la tak de dlm list ko

September 23, 2009 5:51 PM

Sonata : YB ni beri jadual , aku tepek jadual dalam bilik - hubby highlight mana yang kena pegi....

Ko tak nak bagi jadual , macamana aku nak ke rumah ko!

Yang tak bertitle YB - jemput secara lisan/SMS....Hari Jumaat esok dah ada sebuah kena pegi ( staf aku )....Hari ni, tak sempat pegi rumah YB sebab baru balik dari KL.

Hari Sabtu -jemputan kawen ...

Next week- siapla....berderet ( insyaAllah ) adelah tu dapat...
Yang aku pasti pada malam 30hb ada jamuan hari raya
di Dewan Japerun Bachang....

Lepas tu sekolah aku pulak nak buat jamuan hari raya...

Yang aku pasti lagi - Jamuan Hari Raya ( RIMUP ) pada 21 Oktober
peringkat kelompok -2 buah sekolah datang ke sekolah aku....

Pendek kata sampai habis syawal - kenyang le.....!!!
( Puasa tetap insyaAllah puasa -pilih hari yang tak ada jemputan
open house - biasanya bila dah naik keje -open house ramai yang
buat sebelah malam /hujung minggu )
Delete

7 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Banyaknyer makanan Kak..

Uish..
Bertuah leh makan banyak2..

daydeck86 said...

untung badan asyik dapat jemputan jerk kan

relevan said...

Salam AGK..
Heh heh AGK bila pula nak buat open House nih?.. :)

Yunus Badawi said...

Maaflah aku tak sempat balik nak ajak ko ke rumah.
Dah alang2 lambat, kami ke rumah sedara mara dari Kuala S'gor, Klang, KL sampailah ke Hulu Klang. Sampai rumah dah pukul 11:30 malam.

Lain kali kalau ko dtg KL lagi ko roger aku awal sikit.

xiiinam said...

....daku masih sakan beraya...


he..he

maiyah said...

salam sahabat.. dtg nak raya :)

sonata anak kancil said...

LotsofLove : memang banyak - tak termakan...kita ni memang mewah dengan makanan

Daydeck : rugi kot! sebab banyak makan - apalagi ,usah beranganlah nak berdiet2...

Releven : siang sentiasa terbuka --- silalah datang, open house tu namanya...

YB : Pak Sheikh kata tak yah call awal2....kang buat tak jadi, tergendala keje orang...ada,kita pegi, tak de...lain kali aje...doakan panjang umur , boleh jumpa lagi
( actually Pak Sheikh ada nak bincang2 sikit.... )

CkLah : teruskan beraya...saya pun memenuhi jemputan open house..

Maiyah : Terima kasih sudi datang beraya ...ketupat rendang dah habis...apa yang ada aje le...