CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, June 16, 2009

Tenglu, Mersing : Kucing - Kalimah Alif Lam Lam Ha

Selesai makan sata dan keropok lekor ,
kita orang sambung perjalanan arah ke Ten
glu....
adalah lebih kurang 5 - 6 km dari tempat makan sata ni...

Abah : kalau kita ikut jalan ni terus boleh tembus rumah Mak Long Esah...

Aku : hah ? tembus ? habis la rumah Mak Long Esah .....kah kah kah.....

Abah : ko orang ni betol la...ok ok ok....kalau takut tak boleh lalu jalan terus -
kita potong jalan tengah!

Aku : la....tadi tembus - ni nak potong pulak???
lagi la budak2 dok gelak kat abah dia....


Sorry - sorry bah...gurau je...jangan mare....sambil tepuk2 tangan dia....he he he


Mak Long Esah ni ialah kakak sulung kepada mak mertua...
pun dah tak berapa sihat - last year pernah masuk wad kat JB...
dah datang ke Mersing ni -

ambik la peluang ziarah mak long & pak long ni....
tengok2 mak & pak mertua dah tiba dulu ke sini . Mak Noi hantar.
*

*
*
*
*

yang nak dikongsi di sini ialah seekor kucing yang tersangat la cantik -
ada 4 warna . Namanya ialah Batik -
sangat manja - baik - tak takut dengan orang.
Kalau dengan bukan orang ta tau la...
.
Di atas kepalanya bawak ke tengkoknya ada corak
seolah2 nama Allah - sangat jelas....


tengok betul2...jengkilkan mata luas2....



sedang senyum dengan pose mengancam.....


dibelai mesra - bukan main menahan lagi...


macam nak tidur pulak...


nampak tak ...tengah2 tengkok dia....seperti huruf Alif Lam Lam Ha


membongkokkan Batik , kalau masih kurang jelas
*
*
*
*
*
*
ok la....esok sambung lagi




17 comments:

Yunus Badawi said...

Boleh masuk suratkhabar si Batik ni.

Eh first ke malam ni? yes!!!

sonata anak kancil said...

Selamat tengahmalam...nak tido dah weh...tunggu hubby - just arrived!

tahniah lagi....belum titun ke...

Aidil Fadzil said...

Kuasa Allah...Pelihara ia dengan sebaik mungkin.

arryani said...

memula tu pening gak cari klimah tu...pas tu, tgk gmbr tengkuk dia yg belakang, baru nmpk..

faraulah said...

MasyaAllah..

Biasa kiter dengar dan tengok kisah2 seperti ini kat luar negara

LiNda said...

ala comeeiinya.

saya suka kucinggg..

Tapi saya taknak bela kucing . Trajedi kehilangan kucing tersayang dulu menyebabkan saya bersedih hingga sekarang.

si Batik bertuah nie, kalu dpt kat saya ... saya peluk and pelukkkk dia .

atty's said...

dulukan kty bela byk kucin masa kecik..sampai mak curi kasi buang..

lor nie kty takut kucing..wahahahhaha

ONE ZABA said...

kalau dapat kat kaki judi..dah jadi ibu duit tu.

sarah al -idrus said...

subhanallah!!

ee bntg kesayangan nabi ni bukan spesies biasa ni.bukan kucing tempatan.sebab bulu eksotik betul.wahhh!!!
comel!

a kl citizen said...

haiwan kesukaan Rasulullah..... comelnya dia

sonata anak kancil said...

AIDIL FADZIL : saya pun first time tengok...

ARRYANI : tu yang suruh jengkilkan mata luas2...tengok pelan2...

FARAULAH : banyak ...kita je yang tak jumpa

LINDA : jangan peluk2 - nanti tuannya marah! jangan hantar spy pulak...saya tak bertanggungjawab!

ATTY'S : fobia ke? kucing gigit ye...

ONEZ : jangan ko nak memandai iklan kan hal ni...kang aku glamer dari ko, putih bijik mata ko...

SARAH : terima kasih datang sini - datanglah lagi...saya dah pergi ke rumah Sarah...sambung biar sampai panjang2...(link)

KL CITIZEN : ye, kata orang bela kucing ni murah rezeki!

Precious said...

Uiii .. kucing keramat agaknya. Suka tengok kucing tp tak larat nak bela ..

sonata anak kancil said...

Precious: tiba je kat rumah Mak Long - nampak je Batik , terus terkam kat dia! Jarang jumpa kucing yang warna macam ni
( lebih drp 2 / 3 )- mungkin keramat - Allah yang maha kuasa

LotsOfLove-Pearls said...

kisah cuti yg panjang nie..
hehhee..
gumbira jerk reramai jenjalan...
best..

hizbi76 said...

Jelas kalu... tak leh dok dalam TANDAS tau... so hati2....

sonata anak kancil said...

Hizbi76 : harap2 dia tak masuk la dalam tandas....

deetha said...

salam perkenalan...

comal sangat kucingnya, mirip kucing saia, si blerong. hehehe