CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, June 12, 2009

Melaka - Kluang

9 & 10 Jun lepas aku sekeluarga menziarah ahli keluarga
di Mersing, Johor....
Sebab tu lah rumah aku ni tinggal berkunci -
nasib baik taklah sampai bersawang....


Cuti sekolah dah nak sampai ke penghujung...Esok, lusa...Isnin dah sekolah! Alahai...sekolah o sekolah....sejak umur 7 tahun mula jejak kaki ke sekolah - sampai nak pencen pegi sekolah!!! Tak kira lagi tu sekolah anak2 - tak terkira dah berapa banyak aku pegi macam2 sekolah ni...

Sekarang aku nak tunjuk gambar masa aku pergi ke Mersing....
On the way singgah kat rumah mertua kat Kluang...ha ha ha...apa lagi,
kalau lalu ikut Kg Melayu, kita orang biasanya singgah kat gerai ini...kat simpang masuk ke Kg Melayu dari kawasan bandar baru Kluang...(ikut kem tentera)



Beli air tahu , kuih lompat tikam , karipap, taufu fa -
oleh kerana selalu gak balik ke Kluang & singgah kat sini...

Mamat ni tanya...macam biasa nampak abang ...
ye le, kita orang kan selalu singgah sini...
ehe he muka familiar la...
ye la...apa tak nya...saya ni anak saudara kepada cikgu R....
cikgu R.....yang ajar muzik ....

Pak cik A...yang dulu2 ada driving school....
tu semua rumah sepanjang jalan MS -
semuanya rumah pak sedara saya.... tu jalan atok saya!
( Atok hubby ni dulu2 adalah engineer jalanraya! dari Sri Lanka )
Oh ye ke...patut le ada rupa....

*
*
*
*
*

Bila tiba kat rumah mertua...hah apa lagi....
hasil dari Durian Tunggal....(macam kat Melaka je...sebab sepokok je ada...)


dapat lah merasa durian yang baru gugur...hubby memang tutup hidung!
Dia tak suka dan anti durian!!! havoc la satu rumah...
apa ni makan durian? busuk!

aku makan beberapa ulas saja...dah kureng makan!!!
takut lo...tak fasal2 kang terbongkang....



Dah rehat kejap kat Kluang , mertua pun nak ikut ...
jom kita ke Mersing pulak lepas ni....



14 comments:

Mr PenyuBiru said...

lompat tikam? oh ho lama ku dah taka makan kuih tu. sungguh nostalgia..

LiNda said...

Seperti aku tahu tempat itu ... tapi dimana yerrr ??

since dah ada kat sini, akan kucarik sampai dapat. hahahah

atty's said...

lama dah tak makan lompat tikam nie..
rugis ar sapa tak makan doyan..

atty's said...

sonata nak email ye..
email kty
attyalong@yahoo.com.my

INTAN said...

doyan?....pengsan sebentar...hehe

Yunus Badawi said...

Durian tunggul pun cukuplah - anak tuannya tak makan durian.

azlina said...

salam sonata..sedapnya tgl durian tu fresh lagi..meleh air liur ni x sama rasanya dgn durian siam..

LotsOfLove-Pearls said...

citer sal durian:
Dulu LOL sangatlah xsuka ngn durian.
bau semacam bau bawang..
lansung xsentuh ar..

tapi bila dah rasa seulas, nyesal plak bila ingat masa dulu2 abaikan buah tue...
Fuh!!
sedap beb!!

sonata anak kancil said...

PB : susah2 mintak mem buatkan...bukannya susah benor! Time rajin saya buat gak!!!

Linda : dah sampai Kluang ke? lalu ikut kem tentera , belok kanan, jalan straight, jumpa
trafic light, bila hijau jalan terus...naik jambatan kecik...turun sikit, belok kiri...tepi konar tu....jumpa la...

atty's : buat sendiri lompat tikam tu...nak tunggu bulan posa lambat lagi...lambat tak lambat bulan 8 dah posa...

Intan : tak kan pengsan tengok gambar ni???semerbak bau ye? sorry laa...he3x

YB : Tu la rugi anak tuannya....tak pe dia pas kat menantunya...he3x

LolPearls : baru tahu penangan durian! kat Sabah mahal bah....

sonata anak kancil said...

Azlina : salam...tengok gambar baru - ingat orang baru tadi....

memang sedap durian kampung ni...ori lagi...siam mari ta tak ori punya...itu bau manyak kuat ,isi tebal - ta tak rasa lemak dia...

NONG said...

Salam Sonata,
waah..sedap2 makananya ya. bagi sikit.:)

sonata anak kancil said...

Nong : Salam...nak banyak pun boleh, datang sini la!!! he3x

ONE ZABA said...

bestnya cotiii!!! aku ke kemamang makan anging

sonata anak kancil said...

OneZ : jangan kembong perut udah le banyak makang anging....