CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, June 4, 2009

Nasi Lemak ......

Nasi Lemak


Cuti sekolah dah hampir nak penghujung minggu. Sekejapnya masa berlalu...

Hari ni semua ahli rumah ni sudah balik! Bila dah semua ada - riuh lah jawabnya...
Fahd akan balik jam 2 nanti dari Jambori.

Sarapan hari ini ialah Nasi Lemak ....Sambalnya biasa la - sambal tumis ikan bilis.
Yang tumis lain - yang ada nak makan ikan bilis goreng pun ada....dan juga ada telur rebus...
Tapi ikan bilis ni yang special punya - apa taknya impot dari Tawau Sabah ...
Terima kasih Pn Maryamah & En Mohd Shah
( tokey ikan bilis??? - beliau ni memang kaki pancing - kalau ke Tawau ...
hu hu hu sedapnya makan sea-food!

Ikan segar bugar - baru bawak naik dari laut.
Rumahnya pun dekat dengan Bandar Tawau....
sedappppp.....tunggu nanti saya datang lagi ye...) .
Ikan bilis ni biasa nya dikirim melalui si Ayeen....nanti bawak lagi je!
( tak malu suka mintak2 pulak....kira ape! )

Kalau dah masak nasi lemak ni, jawabnya sampailah ke tengahari la....
suka makan berulang2...kalau sempat ke petang,
sampai petang lah jawabnya makan nasi lemak ni....
TETAPI aku sendiri tak gemar sangat nasi lemak ni...
sikit2 makan ulang2 boleh....suka masak aje untuk anak2 ni....

Sampai sini pagi ni ....nak pegi sekolah lagi....lepas hari ni dah habis bertugas!
Boleh lah ke mana2 ke luar Melaka!

psssst....ada kertas periksa belum habis tanda - senang aje...
bakal cikgu2 ada balik, biar depa buat praktikal tanda kertas...swasta kan...
Ala tanda kertas objektif - kertas PSK Form 1.

Bye!




13 comments:

LiNda said...

yup !, nasi lemak nie memang makan berulang2. Dah abis seperiuk, baru stop.

hehehee..

ONE ZABA said...

makan..jgn tak makan. cuti ni cuma cuti tak pergi kerja je. makan jgn cuti pulak.

Mr PenyuBiru said...

mengapakah di time ku kelaparan, anda sajikan gambar hidangan yg menggoda ini. adeh!

LotsOfLove-Pearls said...

nasi lemak best..
suka nasi lemak + kerang.

hehe..

Yunus Badawi said...

Lain kali kalau nak ke KL buat lebih sikit. Boleh bawa utk saya hehehe

kalau ada sambal sotong kering lagi best - pergh

Abdul Shukor said...
This comment has been removed by the author.
sonata anak kancil said...

LiNda : macam sama je kita...kalau time cuti macamni la...

oh ye - salam kenal dan sudi kongsi bersama dengan AGK...ok kita follow aje le, saya sudah ziarah rumah LiNda...boleh sembang2 cite - orang Johor?di mana .....

OneZ : sape cuti makan? mana boleh ...makan untuk hidup! orang mati je dah tak makan...he3x

Mr PenyuBiru : suka nasi lemak ye? baru tengok gambar - kalu depan mata - licin!!!he he he

LoLPearls : memang sedap kalu + kerang ! Tapi keluarga sini tak digalakkan makan kerang...kalu nak makan sekali sekala boleh -

YB : no problem - bukan lebih sikit - lebih banyak pun boleh...bimbang satu je - bila bawak - mulalah sibuk la, no time la ....

sudah lah YB - pegi makan nasi lemak Tanglin lagi sedap!!!ehe eh ada lagi tak???Dulu kat KL - hubby keje kat JPBD selalu gi situ - bawah pokok lagi kan???

ujie said...

salam sonata..nasik lemak??da x lalu nak mkn hari2 mengadap nasi lemak..sampaikan badan pon dah tambah lemak.h3..

cuti ker?he3

LiNda said...

ngeh..ngeh.. owg kulai.

sonata anak kancil said...

Ujie : yang gi makan nasi lemak setiap hari ngape? ke tak dah berselera nak makan yang lain....

Linda : oh gitu....kita pong owg johor dagang merantau - orang dagang pak malau...

Yunus Badawi said...

rasanya ada lagi nasi lemak tangling tu. tapi saya pun dah lama tak pergi situ sejak dah tak kerja sykt kulit kerang hehehe

cuba nasi lemak antarabangsa atau yg di kelab sultan sulaiman tu lagi power hehehe

sonata anak kancil said...

YB : oh kat kelab tu? dah pernah makan ! ye memang sedap....ada satu malam tahun sudah member belanja...

sot said...

nasi lemak tiada yang nasi lemak tapi nasi lemak sokmo. kawan baik dia roti canai. teh tarik. dah jadi asam garam sarapan pagi.

kat negeri sebelah sano. ada nasi belauk, pulut pagi, nasi kapik, nasi dagang, nasi kerabu, laksa, laksam, 116 jenis kueh-mueh. termasuklah jugok nasi lemak & roti canai tu. quality of life he..heh..asam garam sarapan pagi di sano !!