CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, June 6, 2009

Susun Strategi...


Sabtu 6.6.09...

Perlu susun strategi...kalau tak - macam keje tak ada planing...

Esok siang aku 'simpan' periok...selalu orang kata 'gantung' periok -
aku tak ada tempat gantung - aku simpan dalam kabinet.
Aku tau ramai lagi yang sewaktu dengan aku...

Ada 4 jemputan walimah perlu dihadiri...tempat yang berbeza2,
agak jauh ...tapi kena susun ikut giliran mana dulu patut pergi.
Biasanya bermula jam 11.30 pagi dah boleh mula keluar rumah...
Nak pegi yang dekat dulu ke atau yang jauh dulu...
Tanya hubby...Dia yang bawak kete!

Aku dah cek betul2, ada 4 kad ...ta tau la esok dalam kete hubby
dok ada terselit pulak - dia kekadang lupa!
Tengok2 semua dalam Daerah Melaka Tengah.Ok la ...

Ada 4 ni pun jam berapa baru selesai - mengah la nampaknya....
Biasanya makin banyak rumah pegi , makin kurang dah makan -
graf makin menurun!

Ini time mereka dah sampai untuk mengawenkan anak
dan menerima menantu...
Nanti time kita pulak...Aku? ohhh lambat lagi le...
kasi perabis belajor dulu...

*********************************************************

kan dah kata hubby lupa dalam kete dia ada kagi 2 kad jemputan di Alor Gajah.

Hari ni kami pergi jemputan 6 buah rumah...setiap rumah makan sikit2....
Aku punya keje ambik gambo...he he he - sampai rumah ke 6,
aku minum air je, jam pun dah dekat pukul 4.

8 comments:

bawangmerah said...

tak sabarnyeee nak tunggu rumah sonata plak buat kerja kawen. muahahaha!

Na Shari said...

Kalau 4 kenduri nak kena pegi...kena makan sikit-sikit je la kat setiap satu kenduri tu... :)

Takut nanti ada yang tersadai kekenyangan sebelum habis empat2 umah...

sonata anak kancil said...

cik bawang : ohhh...lambat lagi la....insyaAllah ada jodoh tak ke mananya...


Na Shari : Bukan 4 , 6 buah semuanya! sebab hubby lupa ada lagi 2...setiap rumah makan sikit2...

ONE ZABA said...

makan kenduri tu berpada-pada la...jgn darah naik udah la.

Yunus Badawi said...

Kalau dah banyak sgt rumah yg hujung2 tu setakat dtg tunjuk muka. Sonata minum tu dah kira ok. Saya kadang dtg terus salam cangkuk dgn tuan rumah terus beredar. Dia pun faham.

Erna Masfiza said...

memang sekarang musim kenduri.. kalau tak tengok tarikh dan plan betul2 memang confirm terlupa..huhu..

Tirana said...

Cikgu Sonata...

Selamat merancang masa...hehehe..memang perlu merancang. Kalau tak, kelam kabut..

sonata anak kancil said...

OneZ : memang ingat umur2 baya ni...AWAS!

YB : Setiap rumah yang saya pegi, saya makan! tapi sikit2...selalu berperasan - klu tak rasa/makan - nanti tak sudi pulak!

Erna : dari rumah dah planned - otw pun mana yang tak pasti rumahnya - dok baca pelan!!!

Tirana : betul - kekadang pelan tak berapa betul - tu naik kelam kabut gak!