CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, June 13, 2009

Melaka - Kluang - Mersing : Gaya Seorang YB

Perjalanan dari rumah di Melaka ke rumah mertua di Kluang lebih kurang 2 jam.
Tak ada la bercoti macam orang2 lain bercoti - 3 D 2N ke / ape ke....

Musim cuti sekolah ni - aku ni memanglah bercoti sakan...
tapi hubby payah betol nak bercoti....itu pun puas jugaklah aku kata ,
dah musim cuti sekolah ni...coti2 lah jugak!
Bolehlah nak ke sana sini ke / nak urus ape ke /
nak rehat kat rumah saje ke....
macam2 la boleh buat kalau dah bercoti ni kan....
(
aku rasa golden-handshake banyaklah nanti bila pencen -
sebab banyak tak coti
)


Ok, hubby pon mohonlah coti...ikut kan nak pegi ke Mersing hari Isnin 8.6.09 -
jadi dia mintak coti Isnin - Selasa - Rabu.
Oleh sebab kami bercadang nak tidur di Mersing -
mintaklah seorang kawan lama ( nanti tunggu N3 seterusnya )
booking Sri Malaysia pada hari Isnin.
Last minute , apa dah jadi? Coti hari Isnin terpaksa dibatalkan!
Sebab mesti pegi ke PD - akhirnya tak ke PD -
tapi kena siapkan report SEGERA di ofis....


Alamak hai...tak fasal2 mintak tolong kawan tu,
batalkan booking hari Isnin - tukar hari Selasa pulak...
Nasib baik lah masih ada bilik family ...
kalau tak, tak jadi le ke Mersing / balik malam tu jugak la jawabnya!
Sepanjang perjalanan ke Kluang dan seterusnya ke Mersing ...
hah tengoklah ni gaya seorang YB!!!
Oppppsssss.....bukan Yang Berhormat ye.....
Yang Bekerja!!!


Entah berapa banyak call masuk dari ofis -
sebab orang lain kerja termasuk bosnya -

macamana tak lama perjalanan tu -
bila cal masuk , nak kena perlahan sikit kete...
kang lain pulak jadinya....


nak suruh aku drive?.....tak ade le....sanggup dia drive !!!
padahal pengarah JPJ dah dekat 22 tahun beri aku lesen....
Hubby aku ni - kalah pengarah JPJ ....lesen dia lagi besar oiiii......
Oleh kerana dah tergendala perjalanan ni dengan cal yang masuk...
aku dengan anak2 dok snap sedang dia berurusan.....
sampailah kat rumah di Kluang - dan bersambung lagi perjalanan ke Mersing....
jadi macamana nak bercoti macam orang2 lain tu !!!
ta tak cenang....

Akhirnya hubby coti hari Selasa & Rabu saje - hari Khamis pegi keje .....


from back view

hati-hati bang oiii....

pusing depan - pusing belakang

entah apa yang dikeruk kepala - gatal ke / pening ke?

hah...sampai bercekak pinggang pulak dah...

11 comments:

faraulah said...

Salam Sonata,

Memang seronok kalau dapat bercuti dengan family...
kalau nak ikutkan kerja, memang tak pernah habis.

Yunus Badawi said...

alamak Pak Sheikh tak pakai handsfree ke? Bahaya YB kita ni. hehehe

Dulu pun saya macam tu. Kalau balik kerja tu panggilan sepanjang jalan sampailah ke rumah. Emak Adam tak kasi saya masuk rumah selagi tak habis cakap dlm tepon. Itu dia hint suruh cepat habiskan cakap pasal di rumah utk keluarga. ngeh3x

Tirana said...

Wahhhh..coti sakan ye cikgu sonata..

arryani said...

Nasib baik tak de JPJ. Kalo tak, confirm kena saman..ngeh3X

sonata anak kancil said...

faraulah : agi idup agi ngalaban!

YB : ada handsfree - kadang2 guna kadang2 tak - sebab kadang2 tak dengar! dah nak masuk 1/2 abad - telefon nak kena dekat2 dengan telinga!

Jangan tak tau ...saya serupa dengan Emak Adam tau!!!tau tak pe...rumah - rumah - ofis - ofis tau....! Tapi nampaknya ofis jadi rumah - rumah pong jadi ofis!!!

( lambatnya pencen ....58 u ! saya 56 he3x....)

Tirana : coti dok rumah lagi banyak urusan ! tapi saya suka buat urusan rumah & anak2....

Arryani : memang - kalau tak , tak fasal2 kena saman! tak berbaloi....

Anonymous said...

salam ...memang ada gaya YB nih...

..fina..

a kl citizen said...

salam ziarah...memang macam YB, tapi lain kali YB kena duduk belakang, pakai driver, baru ada 'kelas'...

sonata anak kancil said...

Fina : ala gaya je lebih...tak ade apa pun!!! he3x

a kl citizen : terima kasih datang sini....biarlah jadi YB macam ni...duduk2 belakang tu payah le....kang lagi banyak hphone - mau kiri kanan pegang sebab dah tak drive lagi....

INTAN said...

bahya..bahya...gambo bukti ni..hehe..drive x pakai handfree...hehhe

bawangmerah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sonata anak kancil said...

Intan : hang geng jpj ye? alamak sori2 datok....mati la kau oiii....