CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, March 11, 2011

Tugas yang mencabar....

Tak ada tugas yang lebih mencabar lagi melainkan tugas memikirkan hadiah apa nak diberikan ...biasanya begini lah....
nak kena fikirkan - citarasanya ( kalau tahu lagi baik lah ) -
 yang dapat diguna pakai....yang sesuai  untuk diri mahupun untuk keluarga.....Inilah yang sukar untuk difikirkan ! 
Bila pergi ke Tesco petang tadi & Jusco pulak selepas magrib tadi - maka berlegar2lah minda ini untuk memikirkan hadiah apa yang sesuai....dengan harga @ bajet yang sesuai ! 


Bukan takat aku memikirkan untuk aku sendiri ....aku kena fikirkan juga untuk bos yang meminta aku membeli bagi pihaknya jugak!!! Sebabnya bos berkursus di JB - dia pesan mintak tolong belikan jugak...
 - esok pagi nak meraikan 2 orang staf yang berpindah - sorang naik pangkat - sorang lagi mohon pindah
 ( pindah dah penghujung tahun lepas....) - yang naik pangkat ni staf sokongan akan berpindah ke sekolah baru lepas cuti sekolah ni...Pulak tu dua2 teruna ( dah beranak pinak dah...) --- lagilah payah aku nak fikir apa yang nak dibelikan - kalau dara tu boleh lah aku fikir2kan yang sesuai dengan citarasa kaum pompuan....akhirnya dapatlah beli setelah sepetang aku termenung di Tesco & suku malam aku berlegar di Jusco....


Selain staf berpindah...adalah pulak sorang cikgu aku  nak berkawin cuti sekolah ni....pulak tu nun jauh di pantai timur - hujung negeri - dahlah hujung negeri...akhir cuti pulak tu pada 19.3.2011....macamana lah kami dari Melaka nak ke Kelantan  weh.....apa2 pun tahniah diucapkan akan mendirikan mahligai .... Maka aku pun congak2lah....aku macam berpakat dengan bos aku ni....aku hadiahkan set pinggan & untuk pihak bos aku belikan set jug & gelas....aku rasa sedang elok beno lah tu....lengkap untuk pengantin baru ni....ok lah kot.....


Nak kena sediakan teks ucapan untuk esok pulak .....

11 comments:

So Shy Lady said...

hahaha berat2.
masalah negara nih...
sy pon byk kali dh kena cenggini


;D

Kak Nora said...

Akak pun ada problem ni..hadiah apa yang sesuai....anak VVIP pula tu.

DUN Behrang 2020 said...

Ptg semalam baru balik dr kejohanan olahraga daerah...tup2 PK bgtahu ada guru baru nk kahwin sabtu ni...jumaat(hari ni) dia dh mula cuti...tak sempat nk beli hadiah...nampak gayanya lps cuti sekolah le...

Alimaz-Kembara Terasing said...

bab ni yang paling leceh sekali....

Shifu67 said...

haa.. kawe gi alor gajah 19-20 mac ni... jom dating.. hehehe

sonata anak kancil said...

So Shy Lady : bukan senang kan nak beli yang sesuai....byk faktor yang perlu difikirkan

sonata anak kancil said...

Kak Nora : ni lagi lah payah! ada byk kategori anak VVIP - sama aje kak...

sonata anak kancil said...

Dun Behrang : lama awok tak ke sini...sibuk bebeno kot! kalau dekat boleh lah pergi menjamu selera...lepas cuti pun boleh

sonata anak kancil said...

Alimaz: nampak macam mudah kan? lain kali suruh pulak orang lain beli...last2 kita jugak kena bantu jugak! tapi ni satu penghargaan , betul tak??? kita pun suka shopping2 ni

sonata anak kancil said...

Shifu : hohoho...dekat dah tu...kawe kat Melaka Tengah...kalau kawe ke Kelantan masa yang sama...selisih jalan lah jawabnya kita...kalau sempat boleh singgah rumah...bukan jauh dari AG ke tempat kawe...

Aida Ali said...

Set pinggan mangkuk, brg2 elektrik - itu yg paling mudah.... Tapi beli pergi kedai, mata bercabang huhu