CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, March 26, 2011

Gores jangan tak gores.....& bayar !

Lagi sekali cite lawak bodo aku....

Aku memang tak pernah gores2 mende alah ni....
Semalam - aku nak parking kete kat bandar Melaka...
Aku hantam kalau dah bandar tu kat Melaka ni semuanya bandar Melaka la...
Pada hal kawasan bandar ni somewhere di kedai buku Tai Kuang...
area2 RHB bank...bandar la tu kan..
Ada orang sini bila sebut bandar Melaka - digambarkan di Banda Hilir -
dekat Dataran Pahlawan - dekat Mahkota Parade tu.....
aku main hantam semua bandar la senang !

Pulak tu bila nak parking - sekarang aku sendiri tak tahu - mana satu Majlis Hang Tuah Jaya - mana satu Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) - jadi konfius....
Bila jadi macam ni...hubby kata kedua2 kawasan ini semua  sama...

Biasanya mana2 kawasan MBMB @ sekarang dah overlap dengan MPHTJ -
kete aku berlogo MBMB. Jadi aku memang free parking memanjang.......
jadi semalam - ada logo MBMB .....ini memang aku gunalah....lepas tu
tengok2 ada kupon MPHTJ dalam kete aku ni.....( hubby beli gamaknya )

Ececeeehhh...aku pun try menggores buat pertama kalinya ! Ambik ko....
Macamana aku nak mula menggores ni??? aku terpaksa ikut arahan satu persatu....
Mula2 gores tahun - lepas tu bulan - lepas tu cek haribulan -
selak belah belakang aku tengok gores untuk  berapa jam nak parking !
Oleh kerana aku rasa aku nak parking hampir 2 jam....atau mungkin lebih...
aku hantam gores 3 keping kupon ! tak tahu lah betul ke tidak....

Aku pun tayang kat atas dashboard 3 keping kupon MPHTJ & juga ada logo MBMB ...!

Kalau pegawai penguatkuasa kedua2 majlis ini datang cek...selamat lah aku gamaknya -
Mungkin diorang akan tertanya2 ...siapalah punya kete ni...ada 2 majlis orang ni bayar parking ...

Kupon untuk parking ni kena beli di majlis perbandaran yang berkaitan...
ntah berapa ringgit satu - tak tahulah.. negeri lain ade ke???

15 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

ingat ape la tadi... hehehe

al-lavendari said...

awak gores siapa yang menang ?

Kak Nora said...

Negeri tak tau tapi bandar ada...Kuantan, Tangkak. Di bandar melaka parking kupon setiap hari termasuk cuti am. Maklumlah bandar pelancongan...income beb.

sonata anak kancil said...

faiz: ingat peraduan ke?

sonata anak kancil said...

Al-Lavendari : kita gores - kita kalah! majlis gak menang dapat duit

sonata anak kancil said...

Kak Nora: leceh la masin gores2 ni !
parking kat supermarket lagi senang!

Jejaka Desa said...

Nengok ke haribulan ter gaye mintok disaman je.

sonata anak kancil said...

hahahha....kan dah salah!amik ko...tapi dah selamat

ahmad humairi said...

nasib baik tak ada yang cek, kalau tidak mesti dia kata guna kupon recycle.

IMANSHAH said...

ada2 kt perak ada

IMANSHAH said...

ada2 kt perak ada

IMANSHAH said...

ada2 kt perak ada

sonata anak kancil said...

kat perak ade juga rupanya...habislah kalau pergi perak tak ade kupon kena samanlah jawabnya

Zulfahmi said...

Kat Terengganu pakai mesin syiling je~ Susah la kupon... Kalau habis, kena pergi cari dulu baru boleh parking...


Tapi semua saman parking kat Melaka saya kumpul je... tak pernah bayar... Tak ada apa apa pun...

sonata anak kancil said...

Zulfahmi : bahaya ni...depa tak jumpa alamat kot....