CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, March 26, 2011

Gelap 1 jam !

Baru balik dari pelancaran earth hour di Melaka Mall peringkar Negeri Melaka mulai jam 8.30 malam sebentar tadi....
Hubby diminta hadir wakil jabatan....aku pun ikut aje le !

Jom kita tengok semuanya gelap....hanya dalam mall aje yang tak bergelap...kang macam2 boleh berlaku...tapi semua lampu jalan telah di off kan...hanya diharapkan cahaya lampu kenderaan saje...


sebelum jam 8.30 malam depan Melaka Mall

selepas dipadamkan lampu2 utama 






depan Melaka Mall dah gelap....


gelap !


lampu depan Melaka Mall pun dah padam...kalau tak terang benderang !


kenderaan menghala ke pusat bandar Melaka


kenderaan depan Jaya Jusco menghala ke arah tol Ayer Keroh 


menghadap jalan utama - Lebuh Ayer Keroh

harap kempen seperti ini disemat dalam semua individu 
jimat2 lah penggunaan sumber tenaga....
banyak guna tenaga satu bab ......banyaklah harga bil nak membayo nya....!!!
mari kita berjimat ....
save money - save energy - save our environment !

11 comments:

Kak Nora said...

Terima kasih kerana berita dan gambar terkini. Akak di rumah pun join kempen Earth Hour. Semua lampu di rumah dipadam. Panas pula, hidupkan kipas. TV on. Earth Hour akak 1 1/2 jam sebab mula 8.00 mlm. Excited punya pasal.

sonata anak kancil said...

samalah kak...kat rumah ni pun tutup lampu....bukak dlm bilik je!ha3s kang bergelap habis tak dapat buat laporan

ahmad humairi said...

Dah terang balik....60 minit je..

sonata anak kancil said...

tak payah on semua..jimat2 le !

Faaein Himura said...

alamak.. sy terlepas nak join.. lupalah.. hehehe..

Myfrin's story said...

Salam, cikgu sonata. Kak sekeluarga pun join earth hour tadi. Best....hehe..tapi tv dan kompt buka pulak...:D

Boleh la, mendidik anak2 utk berjimat...:)

kenari said...

salam...tiap2 malam adalah "earth hour" kat rumah sy ni, sentiasa pasang satu lampu je, kat mana tuan rumah ada kat situ lah lampu menyala :)

Jejaka Desa said...

Koi pun bergelap semalam....

IMANSHAH said...

salam

memang gelap cikgu..saya tak tutup pun, sebab masa tu takde kat rumah

farahin said...

patut la in skype, tak berangkat :(

sonata anak kancil said...

Tahniah kepada semua yang terlibat dalam program ini ...semoga aktiviti penjimatan tenaga ini sentiasa berterusan !