CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, February 28, 2011

awek cun dah insaf...



Last 3 days aku ke Jusco...
beli barang yang perlu sahaja...tak ada nak merepek meraban...
kang macam2 beli - sape pulak habiskan...
kalau anak2 ade sama gi shopping...apa mende yang tak dicapainya....
zuk zap zuk zap....masuk trolley... 
yer la nak....nak makan - amik aje le....
ini kisah "lampau"....sekarang aku gi shopping sorang2....
anak dah "merantau"...bertebaran di bumi Allah swt...
hubby hanya teman kadang - kadang ...time dia rajin - dia ikut lah...


Dah habis beli barang - hubby pesan beli roti...
tengok2 roti yang dia nak dah habis....tak kisah lah...
dia pun kata - kalau tak ade tak apa...
lepas tu aku saja melilau ke tempat jual air...macam2 lah..kedai baru - macam2 jenis  ice-blended.
aku dok perati je kat kiosk baru ni....
apa taknya macam2  kedai baru beroperasi - 
Jusco kan baru saja upgrade...
masa tu aku pergi - Jusco sedang upgrade kawasan ikan - sayur2an...
sesat aku dibuatnya cari jalan masuk ke tempat2 ni....sib baik jumpa jalan!


Aku  tengok2lah - makcik jakun katakan ! he3x....hai makcik-makcik...


Aku pun .....boleh pandang - pandang jangan pegang-pegang ...kata Suhaimi Meor Hasan 


Sorang awek cina ni....
Dia pandang aku ....aku pun pandang dia dalam kiosk tu....
Macam aku kenal si awek ni....comel awek ni....
sah aku cam - ni mantan murid aku...


Cikgu ! 
Dia senyum....
Aku senyum....
Cikgu ingat saya ke?
Ingat....! ( dalam hati - budak mana satu pulak ni..sebab anak murid aku ni beribu ! - budak2 ni macamana pun kena kata ingat..)


saya ajar awak Geografi kan masa F3?
ehhh...tak cikgu ! saya dah habis F5 last year....
( dalam hati - aku nak jugak recall...mana satu pulak si awek ni )


errr...sape nama awak?
May Ping.....
hhhhaaaa.....awak yang selalu kena tangkap dengan saya sebab selalu bawak h/phone ke sekolah !
( sebut je May Ping baru lah aku ingat...si awek ni selalu aje kena tangkap tak serik2....selalu jugak mak dia datang
amik h/phone....sampai maknya naik segan sangat2 dengan aku  - nak buat macam mana kan )


ye lah cikgu!
cikgu masa tu - you're very seriuos lah...
semua orang takut dengan cikgu....especially chinese girls!!!


serious ke?
yer lah cikgu....tapi cikgu bagus !
( yo lah ko....)


so sekarang kerje sini ke?
ya....sekarang sudah baik cikgu !!!
okey bagus lah - kerje baik2 - hope you'll pass with flying colors...


ni air mana yang sedap???
semua sedap cikgu...
saya rekomen yang ni cikgu...coklat taste...
okey.....beri saya yang ini...belanja lah saya !
alaaaaa cikgu - very2 sorry cikgu - saya tak bawak purse hari ni 
( ye la tu....)


it's okey....next time - 
sure cikgu !


dah jadi baik awek cina ni....bagus lah






bawak balik ke rumah kongsi dengan hubby....he3x
hubby tanya...mana awak beli? sedap lah....
apa taknya - coklat blended

Jusco...he3x...ada can boleh beli lagi!
mahal lo.....( RM 2.50 ke RM 2.80....lupa dah....@ RM3.50 - tak ingat !)


17 comments:

IMANSHAH said...

hurm, mana 2 pun pg mesti ada students kan..huhu

azmnor said...

cikgu...
tu laa untung nya jadi cikgu ni..gi mana2 pun org kenal...lagi fermous dr superstar....

sonata anak kancil said...

Imanshah : biasanya yang nakal2 ni suka tegur kita...maknanya berkesan kita ngajar dia...dia ingat kita!

sonata anak kancil said...

Azmnor : kadang2 rasa segan pulak...tengah ramai orang ada yang buat nakal --- jerit cikgu ! pernah kena...alahai - dia teruja jumpa kita

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

ini misti kes penuh troli
sampai tak ingat harga air tu...he he

Wassalam

indahhouse said...

Salam kak sonata,
ice blended coklat? sedap tu! :D
beruntung jadi cikgu.. :)

sally said...

Tu jumpa yg tgh tunggu results, kalau yg dah keje kompom mkn minum d sponsor...
Pernah sekali Sally mkn d luar,x student dtg tegur d meja,sembang2..bila time nak baluk,si cashier bg tau "adik tadi dah bayar" ..syukran jazilan..

rosli said...

Hjh,
Tk berkongsi cerita.....masih ada lagi student begini, dah kira bagus mereka ingat pada Hjh dan ingat jasa Hjh.

::FAIZ FARISH:: said...

mak akupun mcm tu... pg pasar pun ade student pgl...

NzA said...

xsanggup rasanya lalui saat cam akak p shopping srg2...ttp akn tiba gak masanya nnti...hu.hu.hu....

gitulh kalu cikgu, p mana2 ada je org menyapa......

sonata anak kancil said...

Rozali: mana ada...beli yang patut2 aje....( banyak makan kat kantin sekolah !)

sonata anak kancil said...

Indahouse: hu3x....nak beli lagi la...memang sedap

sonata anak kancil said...

Sally: ni cikgu yang bernasib baik! kalau kita tegang semacam dengan diorang...pandang kita pun menyampah!

sonata anak kancil said...

Rosli : biasanya budak2 yang nakal ni memang ingat cikgu yang asyik tegur mereka....dah besar panjang baru tahu...cikgu nak ajar mereka jadi baik...macam budak cina lah...dah baik pun!

sonata anak kancil said...

Faiz: ohhhh...mak cikgu jugak yer...alhamdullilah

sonata anak kancil said...

Faiz: ohhhh...mak cikgu jugak yer...alhamdullilah

sonata anak kancil said...

Nza : apa nak kata....kalau sorang cepatlah baliknya!