CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, October 8, 2009

Siapa Aku?

Tarikh : tak ingat +- 2 minggu lepas

Tempat : shop-lot di Jusco di tingkat atas

Masa : malam - dengan hubby

Tujuan : nak beli supplement

Penjual : bekas murid sekolah aku - +- 4/5 tahun lepas

*************************************************************************************

Penjual : macam kenal la.....biasa nampak!

Aku : agak2 awak sape saya?

Penjual : errrr....cikgu ke? ehhhh...kerani ke....

Aku : la awak tatau saya ke? saya kerani kat sekolah *******

( saje aku nak test dia - dan aku pakai sempoi aje - hu3x - bert-shirt & slack - tapi aku sebenarnya tak suka dikenali - sebab aku suka menyamar - dalam aku sempoi begini pun - orang boleh cam aku - tetap tegur ...cikgu beli barang ? / apa khabar ? kat mana sekarang ? dll )

Penjual : cikgu kan....ye ke cikgu? ntah la ....kerani kot!
saya pun sekolah kat situ - dah lama dah habis Form 5.


Aku : apa2 la...saya tak kisah - saya ni seme boleh -
kerani pun ye - cikgu pun ye jugak...


Penjual : he he he...tak kisah la kak....
( akak ? dia tak nampak ke muka aku ni dah berkedut halus seribu )
-
akak nak beli apa?


Aku dan hubby gelak tengok gelagat penjual tu....

*************************************************************************************

Nak jadikan cerita ....esoknya aku pergi Jusco lepas balik sekolah - dengan pakaian rasmi - baju kurung le ....pendek kata - smart - ade gaya / ade tokoh cikgu / salah hemat pengetua ....( he3x yang ni lambat lagi.....perasan aje aku ni...)
tapi name-tag siap2 aku dah letak dalam kete.

Lepas beli barang - aku singgah kat kiosk di ground-floor ( cawangan kedai yang sama yang aku pergi malam semalam ) sebab nak beli toner pulak....( tak perasan dah habis ) - aku malas nak naik tingkat atas & lagi pun kalau naik tingkat atas nanti aku jumpa dengan penjual malam semalam....

Tengok2 penjual malam semalam bertugas di kiosk tu....

Penjual : Ehhhh...cikgu! nak beli apa cikgu?
malam semalam saya rasa cikgu kan yang beli ubat?

betul ke?

Aku : ntah la....ye ke saya semalam?

Penjual : ye la cikgu - tapi semalam cikgu lain - hari ni lain!!!

Aku : apa yang lain??? muka berubah ke???
( saje aku berseloroh dengan dia...sebab anak murid kan ...sambil2 gelak )

Penjual : ala cikgu - sorry la cikgu....

Aku : tak pe....saya kan pelakon handalan!!!

**************************************************************************************************
psssttt.....esok raya!!! alhamdullilah ( dalam kebizian - aku dapat selesaikan puasa )

10 comments:

~0~ said...

seb baik dia xckap makcik kantin ke ape ke...hehehehe

a kl citizen said...

assalammualaikum

selamat beraya puasa enam ya..

n@m@n said...

kelakar nya..

kerana pakaian jadi 2org berbeza..

selamat beraya...

daydeck86 said...

Selamat berhari raya kak SAK
tak masak rendang & bakar lemang ker
ehehehehhehe

ONE ZABA said...

huh, baru nak raya...orang dah siap-siap nak depavali dah ni.

untung la masih dipanggil kakak. aku ni kemana pergi orang panggil pakcik....nyampah aku.

chekdenoor said...

Cikgu "aka" kerani "aka" tukang kebun "aka" pembantu makmal "aka" pengetua......hmmm...bab jadi pengetua ni best sikit kout

cHeRyNa PiReS said...

sama macam bu bila gi kedai, pakai jeans.

"acik nak beli apa? barang2 nak masak utk kantin pon ade!"

ibu gelak dan tak cakap apa...

* kesian cikgu2,,

sonata anak kancil said...

~O~ : kdg2 ada jugak panggil mak cik...tak kisah lah...


Kl Citizen : selagi tak tak cukup bulan syawal - asyik raye aje le

Naman : itu la pandangan orang terhadap kita...pernah anak jiran umur +- 4 tahun panggil hubby .... atok - atok...sebab dia nampak rambut putih banyak - sib baik dia tak panggil aku nenek - nenek....tak nampak rambut sebab bertudung!

sonata anak kancil said...

Daydeck : mana sempat nak masak! asyik sibuk aje ...takut kalau masak - lemang terbakar, rendang hangus!!!
( alasan ...sebenarnya malassssss...tak kosa aku nak masak2 ni - tak padan aku masak - aku sorang tukang makan )

OneZ : sib baik panggil pakcik - kalau panggil atok macam mana?

Chekdeenor : tu lah - kalau menyamar macam2 orang panggil- tapi biasanya saya ni orang boleh cam - aura cikgu!!!ada gaya kot...

sonata anak kancil said...

Cheryna : tak ape lah Sha --- saya tak ambik hati pun! tapi fikir gak --- kalau orang panggil makcik --- ehhh makcik style ke aku hari ni? kalau panggil akak - aku cun melecun ke hari ni? ngheh3x