CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, October 23, 2009

Semua perlu dipenuhi , semua kena pantau....


Sekali sekala - SAK muncul semula....

Cite balik dari Kelantan tak habis lagi - nanti aku upload gambar &
story bila lapang....Bila lapang? Bila aku dok saje2....
bila dah keletihan - nak relaxkan urat2 yang kejang lagi kejong
di sekolah - sebab asyik berjalan ntah berkilo2 meter gamaknya....


Ok la lah layan aje la gambar2 yang ade lain -
aku suke upload gambar makanan aje -
menunjukkan aku sentiasa makan !!!




Ini adalah Music Club Dinner di Equatorial Hotel - mahal lo.....
nasib baik guru penasihat telepon aku - aku memang dah lupa -
sebab penat baru balik dari Kelantan - dinner ni pada 19.10..
kalau tak melepas la aku....tapi depa kena call aku jugak -
kalau tak sape nak penuhkan meja utama itu???
Jadi nak tak nak,penat ke,letih ke -itu soal ke 2, yang penting,
sape2 yang jemput aku - selagi tak ade halangan yang sangat2 ketara yang menyebabkan aku tak dapat memenuhi jemputan -
insyaAllah aku akan pergi...Harapan orang menjemput - aku kena pegi jugak....
TK
Mr. RH....hehehe....ini guru cemerlang - jangan ko orang tatau.....

Persembahan live band tu oleh pasukan muzik sekolah aku le tu....huhuhu...tak yah nak sewa2 band lain....gaya profesional gitew....

Dinner ni dikendalikan oleh junior untuk F5 & U6 yang akan "meninggal" sekolah....


**************************************************************************************
Ini pulak ialah jamuan hari ini -meraikan hari terakhir salah sorang GKMP yang dinaikkan pangkat sebagai GPK Koku di SMKKG - apa nak kato -
takkan nak ditahankan - dah arahan - kenalah dipenuhi arahan itu!


Sorry ....dah habis! Sape yang masak sedap2 nih???
Hahaha.....seorang GKMP dengan bantuan kakaknya....
tugas aku bawak pinggan mangkok & serba serbinya la....


*************************************************************************************

Dalam aku sibuk menyibuk ni semua - budak2 yang dah selesai PMR MESTI dipantau....Kalau tak....huhuhu.....lagi kejang kejong lah urat sarap aku ni kalau nak berlari bersama depa...dengan pantauan oleh guru2 lain - program2 yang dikendalikan oleh kaunselor , budak2 ni yang dah tinggal 1/3 daripada jumlah F3
( entah ke mana lesap nya - ramai tak datang - ambik kesempatan agaknya - selama ni dok datang sekolah pulun belajar ) .....bolehlah aku kalih2kan ke tugas2 lain.....Aku dah pesan - datang sekolah seperti biasa ! Bukan seme dengar cakap...( telinga seme ada 2 - tak nampak pulak yang ade telinga sebelah aje ) !

Ooo....ok ok...aku nak luruskan kaki nih...esok ada LADAP pengabis.....
MESTI dipenuhi jemputan lagi arahan ini!!!

27 comments:

a kl citizen said...

assalammualaikum

sibuk sungguh ya... makin hujung tahun makin sibuk ya...

~xiiinam~ said...

Hujung tahun beginilah kita ya....

LADAP akhir ckLah 31 Oktober ni...ckLah kena 'mengajar' rakan-rakan sejawat sikit pasal Multimedia.....hu...hu...orang nak pergi rumah kakPaahhhh!!!! Tak sempat rasanya!

ummi humaira said...

salam cikgu ...
kalu mkn banyak badan mcm kerengga tak ngapa , tp ummi ni kalu makan banyak bkn badan lagi yg naik , kolestrol pun sama bersaing...he he he....
31 okt pegi x knduri di Bangi tu

chekgu BaniHassim said...

mmg kene pantau dorg...takleh biar...
kang suke2 je dorg buat..
sibuk nmpk...

fndrocka said...

hanya mampu tgk je makanan2 sedap tu

Al Quds Travel said...

PROMOSI MUSLIM TOUR
“Mari Pakat Gi Jale”

PAKEJ TIANJIN-BIEJING
6DAY 5NIGHT
HARGA DARI RM340.00

n@m@n said...

wah..mkn2 sajo...


nsb baik LADAP sy dh abis..tp nt hujung tahun fening nk wat jadual baru pulak..aduiiii

maiyah said...

wah tgk hidangan plak.. ni yg wat rasa lapar je :D

kakpah said...

tak habis2 lagi ko ngadap makan ye..

anak kakpah yang baru lepas pmr ni kadang2 pergi sekolah kadang2 tak pergi. Dia kata minggu depan senin sampai rabu cikgu kata tak payah datang sekolah. cikgu kelas takde sebab pergi kursus. budak2 ni kalau takde program buat bising dalam kelas je. Sian cikgu2...

cklah... ko tak jadik datang ke!!!!!

Che' Pit said...

alamak pagi2 ni dahle belum bekpes..tgk lak gambar makanan.. makin berkeroncong lak perut ngeh ngeh ngeh..

Alimaz-Kembara Terasing said...

woshhh...banyak yer jemputan....

LotsOfLove-Pearls said...

Salam Kak,
Wahaha..
memang banyak makananlah.
Tidak menghampakan..

ONE ZABA said...

petanda-petanda tahun nak berakhir dah tu...

sonata anak kancil said...

Kl Citizen : W'salam. SAK rasa seme sekolah sama kot....dah nak hujung tahun ....he3x dah nak cuti...bestnya!

CkLah : Same aje kita ni....hari ni dah selesai LDP!!! bestnya....belajar kat MMU - apa lagi buat bologggg....

UmmiUmaira : same la kita - makan -makan gak ,tapi KAWALLLLLL....naik satu hal - kalau dah sakit....ehhhheee...takut main sakit2 ni.

sonata anak kancil said...

Cikgu BaniHashim : macam2 sibuknya...rasanya seme sekolah sama kot....apa lagi nak hujung2 tahun ni....

fndrocka : cian kat dia....bukannya apa - kat M'sia banyak makanan dan tatau la ade ke orang mati kebuluran tak makan? Kalau ade, JKKK tolong tolong2 anak buah...

Al Quds Travel : sudah ziarah & jengok2 pakej tu...

sonata anak kancil said...

Naman : bersedia la dengan tugas2 baru.....itu lah rutin kita - macam baru sekolah je...tgk2 dah nak habis tahun

Maiyah : selagi ade rezeki, syukur la ...kat negara kita ni - memang mewah makanan

KakPah : Gitu lah KakPah - tu belum lagi budak2 nak buat jamuan akhir tahun - nak kena buat strategi baru , supaya sistematik sikit....

sonata anak kancil said...

Che Pit : harap dah bekpes / lunch sekali ( brunch ???) - kena makan,kang sakit satu hal pulak...

Alimaz : gitu lah....nanti budak2 pulak - mana yang nak buat jamuan akhir tahun - ade la jemputan tu...

LotsofLove : memang banyak....tak habis makan - pas tu tapau!!!

OneZ : Betol!!! awal tahun makan - tengah tahun makan - akhir tahun makan - sebenanya sepanjang tahun!!!

abu muaz said...

Jamuan akhir tahun waktu form 5 dulu sukar dilupakan. Kini semuanya tinggal kenangan dan sangat sukar untuk bertemu lagi.

nza said...

dh hujung2 mmg le cbuk kt skolah....
ank sy pn lpas PMR. Kekdg ada gak ponteng. Ktnya cikgu cbuk langsung xmsuk klas n kekwnnya pn merayau xtntu hala...so sy suruh dok umah blajar jd suri rumah tangga...ha 2 ank cikgu cam gitu..hi.

cHeRyNa PiReS said...

SAK ada ati lagi nak pantau. ada sekolah tuh, mana nak pantau. pening pale tgk budak berlari merata2. gi sekolah rendah pun budak lagi elok dr sek.menengah skang nieh...

love is forever said...

best sekolah menengah ni akak. duk bandar lah pulak banyak aktivitikan..lainlah duk kawasan felda....tu asyik makan kat hotel jek..haha jeles fina

Shifu67 said...

errr... aku dah nak start puasa semula... sampai cukup bulan.... hehehe

sonata anak kancil said...

Abu Muaz : ye betol, dulu2 buat gak jamuan akhir tahun F5- cara kampung - sekarang budak2 ni - nak2 yg kat bandar - main hotel aje!
Paling kurang KFC la....

Nza : no komen! terpulang la nza...tapi sebenarnya kehadiran kira tu!!!

Cheryna : kena pantau cik adik oiii....takut depa buat macam2 hal...sikap budak2 yang sederhana - depa tak manfaatkan masa.

Love is Forever @ Fina :
orang dok kat bandar teringin sangat nak ke pedalaman , dan sebaliknya!SAK kalau boleh nak buat macam potluck / gathering kat sekolah udah le....ini lagi best!

Shifu67 : Ko memang puasa ke bulan ni? atau puasa untuk 'menguruskan'body yg ,macho tu???

Zyma Saad said...

Salam Tuan rumah....

Sy dtg singgah m`baca di sini ye.
:)


http://zymasaad.blogspot.com/

sonata anak kancil said...

Zyma Saad : TK singgah dan sudi membaca catan SAK...udah ziarah kembali ke rumah Zyma....dah follow!

Duan said...

belum habis tu... ruginye...
klu ade sini, dengan pingan² pun licin... haha

sonata anak kancil said...

Duan TK singgah ke sini...SAK dah ziarah ke rumah Duan.
Mana saki baki tu kita orang tapau...bawak balik! tak buang wehhh...rezeki - rezeki tu...