CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, October 3, 2009

Habis kereta aku.....



Lepas seminggu cuti raya , kereta aku kotor - tak basuh -
sibuk raya benor, naik sekolah sampai tak sempat nak basuh...
tapi taklah sampai berlumpur gitu...

Selalunya hubby la tukang basuh / hantar basuh....

Sampai cikgu kat sekolah 1st day tegor - dia ngusik :

guane kete ni - kotornya - kete lawa....
( ada bekas2 tapak kucing kesayangan aku lah tu atas bonet kete )

tak ape lah - hujan - sibuk raya - biar la - kalau basuh koto jugak!

Lepas 5 hari sekolah .....

Pagi tadi ....

Abang - hantar basuh la kete ni...
kang nak pegi jemputan kawen kat IPK -
segan gak orang tengok, kete koto...


Ok lah , memang nak basuh pun hari ni...hubby beritahu.

Hubby pun hantar lah basuh kat Petronas ( kena sokong petronas sekarang!!!)

Lepas siap basuh - hubby jumpa member dia...
Aku pun dok tunggu,mana tak balik2 lagi - jam dah dekat pukul 1 ni...
nak gi jemputan kawen!

Aku pun tepon hubby ...

Macamana nak balik - hujan lebat!!!

La....kat rumah ni pun hujan jugak!!!

Tu lah....kete baru lepas basuh....

Habis lahhh.....koto semula.....!

Biasanya gitu la....bila basuh aje kete - hujan lebat!

Kami pegi jemputan kawen pun dalam hujan yang sederhana lebat ...

31 comments:

imanshah said...

Haha..saya pun sllau ada experience macam ni..bila tyme tak basuh keta, tak hujan,, bila tyme basuh, hujan plak..

a kl citizen said...

assalammualaikum

ni problem yang sama je...macam saya..hujan dan basuh kereta...

n@m@n said...

hoho..

sy baru brp kali je hantar kedai pas setahun lebih pakai keta..

tak sampai 5 kali lagi antor kedai..

biasa basuh sendiri..

kalau nk hujan, w/p keta kotor mmg tak basuh la gamaknya

Mr PenyuBiru said...

sabou je la... nak buak guane kan..

Shifu67 said...

kalau gitu... buat macam kau.... tak payah basuk... tunggu kena hujan je... hehehhe

azlanlin said...

Walau sekotor mana pun kereta tu, hati tuan empunya kereta tu tetap bersih sesuci salju... kan..kan..kan?

Mknace said...

;) :) :)
hehehe
standard la tu
pasni leh bagi alasan malas basuh keter

sonata anak kancil said...

Imanshah : cuba cari sebab2nya kenapa jadi begini!pelik2....rupanya bukan saya aje...

sonata anak kancil said...

Kl Citizen : W'salam - sama jugak? lagi la pelik - pada hal dok kat KL tu,saya kat Melaka...entah la...cari sebabnya kenapa ?

sonata anak kancil said...

Naman : kalau tau nak hujan, memanglah tak kan basuh punya - tapi ni memang tatau...ku sangka panas sampai ke petang....lain kali tunggu petang2 ye...baru basuh

sonata anak kancil said...

Mr Penyu Biru : nak kata apa kan...takkan nak salahkan hujan ...salahkan diri sendiri - yang gatal nak basuh awal2 pagi tu nape!
( maksimakan masa - petang ada hal lain pulak )

sonata anak kancil said...

Shifu : ko lain la...tempat ko selalu hujan ! kalau aku pun buat macam tu...ramalan cuaca dah tau...

sonata anak kancil said...

Azlanlin : InsyaAllah rasanya begitu la....hanya orang tertentu / yg suka kata kat org ----ishhhh kete dia - koto nya!!!
Kalaulah ada tukang lap setiap hari bestnya! berkilat memanjang la kete aku...

sonata anak kancil said...

Mknace : aku memang malas beno nak basuh kete...

tapi kalau kena pegi function rasmi/meeting kat mana2 lah - insyaAllah walaumacamana pun aku pastikan kete aku bersih!!!

malu wehhhh kalau orang tengok ,apa lagi kalau members luar tu perasan kete aku....

ONE ZABA said...

bila hujan je basuh kereta...

sonata anak kancil said...

OneZ : aku tau la ko suka mandi hujan!!!

SAHAR MISRON said...

La buat suspens sahaja :"Habis kereta aku..." ingatkan kena runtuhan bangunan ke apa? macam di Perak tu....Kena bagi tahu pereka kereta, buat yang tak perlu basuh sepanjang hayat kereta...he he he

Yunus Badawi said...

Hujan tu alasan yg bagus kalau tak sempat cuci kereta.

Saya dah banyak kali kena: tak lama lepas cuci, hujan pun turun. Kadang tu tengah cuci hujan turun huhuhu

sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
sonata anak kancil said...

YB : kalau macam ni , buat apa buat lagi! bacalah ramalan cuaca...( tapi ramalan tak leh pakai - nama ramalan! )

senasib la kita...( tergolong orang2 yang rajin basuh kete - kalau kete bersih lagi berkilat - rasanya gah je bawak kete - betul YB ??? aku rasa gitu la- aku kan suka perasan!he3x )

sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
sonata anak kancil said...

Cikgu Sahar : agaknya tugas kita kot - melahirkan pakar2 pereka kete yang tak payah basuh - berkilat memanjang!!! ni ke buat R & D ...ngeh3x

cHeRyNa PiReS said...

mmg biasa gitu. tp lagi frust kalo basuh sendiri. rasa nak mengangis bila dah cantik2 nak gi open house, kereta kembali tak cantik kerana ujan. padahal sebelum mandi dah mandikan keta dulu...huhuhu....

sonata anak kancil said...

Cheryna :kenapa begini ye? ingatkan saya je - bila cite3 macam ni - ramai jugak senasib!!! ( tak yah berkete kot....he3x - susah la...nak gerak sana sini )

richocean said...

biasa lah ... :)

silahkan ke blog saya richocean Richocean tentang
2009 3009 ANGKA Gempa PADANG PARIAMAN. 2009 1010 ANGKA Gempa Tsunami ACEH?
2009 0110 Pagi ini Gempa Bengkulu dan Jambi Menyusul Gempa Padang
Selama 17 jam, 3x Gempa PADANG Sumatra Barat

atau blog saya lainnya
Richmountain

salam ...

LiNda said...

Saya suka basuh kereta . Now saya kongsi minat bersama anak-anak.

Besh.. boleh main air..main buih sabun.

Hujan pun takper.. saya boleh basuh lagi .. dan lagi.. dan lagi..

hahaaaa

chekdenoor said...

Salam...... waduh.....memang sakit hati bila baru jer basuh kete ....hari pun ujannnnn....

ujan oo ujan....kenapa engkau turun....... kui..kui..kui