CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, October 10, 2009

Semua tutup!!!

Apalah nasib hari ini!


Nasib baik ....yang penting aku selamat kembali semula ke rumah....he3x....rehat2....relax2....aku nak mula menaip borang prestasi.....
cikgu2 lain ramai dah hantar...aku masih bersenang lenang lagi...
sebab aku sebenarnya banyak nak tulis....
walaupun aku dah 3 hari usung laptop aku ke sekolah -
aku tak dapat nak fokus pada borang prestasi ini...
Aku harap target aku, 2 hari ni siap -
taklah susah mana pun - edit yang lepas aje....tulis tetap tulis!



Apa yang tak nasib baik nih???


Aku mula keluar rumah jam 9 pagi - sorang2...hubby ada urusan lain....
Keluar rumah, ikut highway Bukit Baru - Duyong -
nak ke Pejabat Pos Besar ( PPB ) - memang cepat le -ikut highway katakan -
terus boleh straight ke PPB - nak hantar baju Mohd dengan pos-laju &
nak bayar broadban Fatehah....
Yang aku tahu, biasanya hari Sabtu pejabat pos & pos laju bukak pintunya....

Bila tiba kat depan PPB , aku slowkan kete ....alahai gate utama pun dah bermangga - jengah2 ke pintu pejabat - sah lah hari ni PPB ni tutup - kenapa ? Aku tak tahu - tak kisah la...Maknanya pejabat pos-laju pos tutup jugak....

Ke mana sekarang ? - dari PPB - aku terus konar kanan lepas trafic-light terus lalu depan Melaka Sentral nak pergi ke pejabat pos-laju di Malim...
Ceeehhh...aku beri signal-kiri ....tengok2 banyak gak kete pos-laju ni....
ohhh....nak operasi hantar barang la nih....
Tak puas hati, aku masuk ke dalam kawasan pejabat ni ....
tengok2 tulis kat pintu sabtu -ahad - cuti umum : tutup...Ok tak ape la....sabo...

Lepas tu, aku keluar semula ke jalan utama semula - belok ke kiri -
nak ke City-Link service pulak....Dengan konfiden - ini mestilah bukak punya - swasta kan - mesti la jalan jugak sevice ni....Beri signal-kiri ,
berhenti tepi jalan ---- ehhhh...tutup jugak?
Apa hal ni??? Tak kisah lah jugak...ada kurier lain lagi....

Aku pun teruskan perjalanan aku , lepas round-about nak hala ke Cheng -
aku konar ke jam 3....nak ke G-Dex kurier - letaknya berdepan dengan kawasan kilang.....tengok2 ...eikkk? Tutup jugak???
Hai kilang2 ( Industri Kecil ) tutup jugak????
Apa hal ni....MOGOK ke??? Ok -ok ...dah lah aku kata...
baik balik aje la....baik lah aku pergi hantar cuci kete ni....

Aku pun konar keluar semula - lalu la depan kawasan kilang di Batu Berendam --- lalulah depan airterjun Bukit Baru
( yang air terjunnya kadang2 boleh berhenti terjun - aku pun pelik jugak - setahu aku kalau air terjun ni - sentiasa terjun!!!)....ceeehhhh...sambil2 tu aku perhati sebelah kanan aku - kedai basuh kete kat Mobil yang opposite Jusco -
tempat yang biasa aku hantar .....
la tengok2 ---tutup jugak!!! Dah - dah...baik aku balik aje la....
berdesup la aku terus balik ke rumah....
semua tutup.....!

Aku fikir2 jugak, kenapa tutup? kedai swasta pun tutup!
Aku pun cari2 kalender - tak ade - nasib baik ( yang ni nasib baik la ) ada buku takwim sekolah aku - rupa2nya hari ini cuti umum Melaka
kerana Hari Lahir TYT Melaka....padan muka aku ! tak ape la....

Wahai anak2 ku , ko orang tunggu la hari Isnin nanti ...okey!!! Patut la semalam baru aku teringat dimajlis hari raya dengan anak yatim - YB yang berucap address kepada seorang YB dengan sebut Datuk....orang duduk depan aku pun cakap...ehhhh...dah dapat Datuk??? ohhhh besok ( hari ni la ) dapat anugerah...
ye lah tu gamaknya.....
Itu dia orang punya hal...aku ape kira...tak masuk dalam otak aku ni!

Dalam masa lebih kurang 45 minit urusan aku semua selesai....selesai round kawasan - tengok2 orang - tengok trafic-light - kalau merah berhenti - hijau jalan ---- he3x , ntah berapa kilometer aku pusing sepagi ni....last2 aku balik rumah -
kang bersiap2 nak beraya lagik!!!
Hari ni 3 buah rumah, semuanya selepas zohor.....
makan - jangan tak makan - rezeki jangan ditolak!

5 comments:

ONE ZABA said...

diorang sibuk pegi rumah terbuka la tu..

relevan said...

Open house lagi ke cikgu..?

n@m@n said...

kena pergi rumah terbuka la kalo dh semuanya tutup..hehe

ohh..harini LADAP terakhir..leganya

Cikgu Adham said...

ada lg ke umha terbuka

sonata anak kancil said...

OneZ : agaknya la tu....

Releven : ada lagi!!!

Naman : masa pergi rumah open-house , kelihatan rumah2 buat open-hse

Cikgu Adham : ada lagi!!! hari ni 3, malam esok 1