CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, August 3, 2009

Macam2 nak buat.....

Orang sekolah , aku dok rumah....orang keje sekolah, aku keje kat umah....
hu hu hu , keje gak namanya....pendek kata bila kata dok kat umah ni...
ha ha ha....macam2 la nak buat, nampak sangat keje kat umah ni tak pernah selesai, tak pernah habis!. apa2 pun sama lah jugak - asal nama keje, mana nak selesai....nak selesai senang aje - tak payah keje....aku suke buat keje rumah - boleh buat keje sambil relax2 - take my own sweet times....



ni baju dok tergantung ape ke hal? alamak ni baju batik minggu lepas, nak hantar ke dry-clean - tak sempat2 nak hantar...tengoklah petang karang, sempat ke tidak...

ni pulak coridor kat luar - dah lama tak basuh se throughly...hehehe...hanya basuh gitu2 aje...lalu2 air je...macamana tak berkelarah - hah tengoklah seberang jalan rumah aku ni, dah buat rumah berderet2....nak wat macamana - bising satu hal, habuk pulak tu ...mana tak berlapok corridor aku....jadi kena sentiasa lalu air....hubby rajin - dia buat le juga petang2....hari ni kenalah aku basuh jugak....

alamak sebakul aku nak gi sidai kain baju ni....nasib baik la dimintak sidai aje...kalau suruh basuh ngan tangan - tak siapla keje2 lain ( terima kasih la pada teknologi - dari Jepang pulak tu....), pendek kata tak sempat lah aku nak layan blogging ni!!! hahahaaa ni pun aku sedang relax2 jap, lepas minum neslo tadi....

Hanger pulak, ini kes semalam la...dah angkat kain baju - pakai letak aje atas sofa...eeehhhh...kalau orang terjah datang, kelam kabut kena alih ni semua...tapi biasanya member hubby datang dia orang dok kat luar aje...kat luar tu aje garden chair...hah duduk la ko orang kat situ....minum sambil menikmati pokok2 menghijau....


satu sudut garden chair - agak2 macam omputih gitew...

ni satu hal lagi ----minggu lepas pi beli mangkok , bekas gula & susu cap vantage....he he he....dapat very2 good ofer, sambau aje le....pakat letak atas meja...nanti la petang nanti, Mr Lim nak hantar pintu cabinet yang diubahsuai....rearrange ! tak ade keje, cari keje , tambah keje...


Apa2 pun aku seronok duduk kat rumah! Release tension aku dengan keje2 pejabat....sambil tu aku menjengok2 kat tv yang bila hari2 keje mana aku dapat tengok semua!

( jangan bos telefon aku udah le...sebab hari ni dia gi sekolah - pejabat bukak - ada staf sokongan keje bergilir2 - sebab ofis kena bukak juga untuk urusan rasmi & pekerja cleaner nak cuci seluruh bagunan sekolah....nak kasi berbau detol bila budak2 & cikgu2 masuk sekolah semula hari Khamis ni...TETAPI bila bos tepon, kena lah jugak ikut arahan....nak culas2 ngan bos??? tak nak aku....)

12 comments:

ONE ZABA said...

berbahagia la org yg dapat peluang duduk di rumah tatkala org lain terpaksa bekerja....dengki aku ni!!!

sonata anak kancil said...

OneZ : aku dok ngadap lappy ni - baju tak sidai lagi!!!

nza said...

bestnya dpt cuti...hepi holidy.

Yunus Badawi said...

Bergembiralah sementara dpt cuti ni. Lain kali kena ganti - masa tu org lain rilek ko pulak kena kerja hehehe

Bapak said...

ada hikmah di sebalik setiap kejadian...

tu bukan free2 cuti, kena ganti balik kan..heheh

azlina said...

salam sonata...
seronk duk rmh sonata...bergitu le lumrah yg kerja teringin duk rmh..yg duk rmh mcm saya ni teringin juga nak kerja...tapi rasanya dah puas wat kerja side imcome..........letihnya thn je yg tahu...hlgkan boring bt hobi baru...

n@m@n said...

dah duk umah ni bolehla masak2 wat kenduri..hehe..

alimaz said...

biasa dok umah dah....tak seronok banyak keja...sekali dapat keja...lagi la bertambah keja nya...huhuhu

GPI SKSV said...

(Panggilan Telefon)
Hello.. cikgu ****** ada.. ye cikgu.. ada kat rmh ke? Boleh tak dtg sklh jap.. ni org Jbtn Kesihatan nak mintak cikgu sain borang ni... pastu diorang kata: cikgu kena pegi cek rmh murid2 yg demam tu.. brapa suhu semasa bdn mereka. Kalo dah ok, esok semua kena sekolah.. Itu aje. (prepaid abih) tut.. tut... tuttt....

sonata anak kancil said...

nza : hakikatnya memang suke coti!!!

YB : ada ubi ada batas...banyak coti makin malas! he3x

Bapak : apa nak buat - orang suruh coti aje le....kena ganti - ganti le...

Azlina : biasa gitu la...dah keje bertahun2 ni , kalau dapat duduk umah - suke nya!!!

Naman : nak kenduri apa...pasar kering kontang ....bahana H1N1 , virus dah tak cukup manusia - habis ayam / ikan dia serang!....lapo la jawabnya...sib baik stok lama ada...he3x

Alimaz : apo nak kato - buat aje la pelan2...kalu penat - dok relax....

GPI SKSV : ( jawab panggilan tepon )

Ye tuan! mintak maaf la tuan - bukan saya tak nak pegi sekolah tuan ...saya...saya....errr....panas2 badan tuan - tuan sain aje le borang tu, lepas tu mintak org tu datang ke rumah saya - cek saya dulu - ok ke tak ok ke ...( aku panas sebab kemas umah....).

terima kasih tuan - tuan sihat / tuan ok ? take care ye tuan - jangan lupa pakai mask....assalamualaikum...

( tuan pun sejuk bila aku cakap macam ni...)he3x - aku tak bodek ye...aku cakap betol!!!

ummi humaira said...

dapat le cikgu bertugas sebagai surirumah sepenuh masa ye .. memang tak menang tangan kan .. ummi pun sama le , bekejar2 dgn masa , cewah tp dapat juga mengadap pc gak . he he he

sonata anak kancil said...

ummi humaira : terasa cepat pulak coti ni!!! sama la jugak...dah nak posa...cepatnya masa berlalu...