CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Wednesday, August 5, 2009

Drama Sebabak.............

Petang 4.8.09

Aku keluar buat urusan tak rasmi - Pos-ofis AK bayar bil tenet - pegi rumah adik kat BB dia nak bagi buah pulasan - pegi beli all sort of home & fabric cleaners -
pegi bank - bank-in cek

.....tiba2 kat trafic-light...


Tepon bunyi ....lagu Rossa Pudar...

Alamak - nama bos kuar . Bos tepon. Apa hal ni? Suspen.....

Helo - assalamualaikum .....

waalaikumussalam ....ya tuan haji ?

Ni lah - tadi dapat mesej dari PPD ,esok kita kena pegi meeting
dengan Jab. Kesihatan kat BB, 9.00 pagi...

Mulalah aku berkecamuk fikiran - apa lah lagi ni ....murid aku +ve ke,
atau ape ke...nak kena extend cuti ke? ehhh macam2 la....tak menentu...

Ok, insyaallah tuan,terima kasih.Assalamualaikum.


*********************tamat ************************************************

Petang jam +- 5 ....dah sampai rumah.

Tepon bunyi lagi.....

Bos tepon.

Assalamualaikum....

Waalaikumussalam ....ya tuan haji...

Ini lah...baru kejap dapat mesej lagi - esok tak jadi meeting kat Jab. Kesihatan -
tapi meeting kat Dewan Bestari , JPM jam 2.30 petang...

Kalau jam 2.30 petang ni, saya tak dapat datang la, sebab saya dah ke JB kursus Star Rating....Jadi , saya akan tepon yang lain mintak wakilkan saya ni....

Ok, tuan - insyaAllah saya akan hadir.
Terima kasih....Assalamualaikum.



******** terus memikirkan apakah agenda meeting ini****************

Pagi 5.8.09

jam +- jam 8.45 pagi.

Tepon bunyi.....

Alamak - bos tepon...apa hal lagi ni!

Assalamualaikum .......buat ape tu?

Waalaikumussalam.... kemas2 rumah sikit ni....

Ni lah , hjh...saya ada masalah.

Masalah apa tuan?

Saya petang ni kan kena pegi JB - tapi Hj.***** dari JPM
tepon saya ,esok pengarah nak jumpa tentang yang saya mohon DG 54 tu....

Oh gitu - jadi, kenapa tuan haji?

Saya tak boleh la nak pegi JB - pengarah nak jumpa ...tak boleh saya tak ada..
Jadi, saya mintak awak gantikan saya pegi kursus petang ni....boleh ye!


Waduhhhh.......aku kena gi JB?


Ok, baik la tuan , macamana saya nak ke sana?


Ok, awak tumpang dengan kawan saya dari SMKST.....
nanti saya tepon dia....Jadi petang ni meeting awak tak payah pegi,
saya cari ganti orang lain pulak....


Sampai bila tuan haji?


Hari Jumaat....ok, selamat berkursus.....


Ok tuan haji, terima kasih, assalamualaikum....

Mula lah aku agak 'kecoh'....nak kemas baju - nak itu nak ini....
tapi tak pe, capai beg - capai baju ...semuanya dah ready
bungkus2....jalan .....jam 12, cikgu tu datang ambik aku kat sekolah....


********************dan2 aku pun tepon hubby**************************


tepon...

Abang, kena gi JB, tak pe ke?

Ok lah....take care.

Bye - see you then - love you!


****************************tamat**************************************


32 comments:

DUN Behrang 2020 said...

Huhuhu...pernah alami sbgm anda alami...tp anda mmg cool! Ciri-ciri org cemerlang...dan terbilang!

arryani said...

Love you toooooo...(sibuk jek yan nih!)

ONE ZABA said...

arryani...sonata...me tooooo!!!!

Yunus Badawi said...

Ko patut tukar ringtone dari bos kpd lagu Mission Impossible mcm aku dulu masa ada bos hehehe

Duduk hotel yg sama lagi ke kat JB? Take care dan selamat berkursus.

GPI SKSV said...

eh, mcm iras2 dialog sy hntr sblum ni.. kira sipi-sipi...


Selamat berkursus!

chekdenoor said...

Waduh-waduh.....cikgu-cikgu sekarang ni memang sibuk meting kan....hmmm..... cam mana dengan p&p....... kesian cikgu-cikgu

LiNda said...

wahh.. beg dan baju semuanya dah ready . tinggal nak masukkan jek . huhu sistematik sungguh dalam keadaan yang darurat.

ekekeke

sonata anak kancil said...

dun behrang: nasib le....

sonata anak kancil said...

arryani: same same, he3x

sonata anak kancil said...

oneZ: Selamat bertugas le.. Ni kursus dr Btp, Kpm

sonata anak kancil said...

YB: Ha ha ha, hotel sama la, ko tak turun JB? He he he...aku try ngn N85 aku...tak yah bawak lappy, best la sikit, pulak tu aku dok sorang2..tapi ni aku kat lobi

sonata anak kancil said...

gpi: ahaa sama la, pandai gpi agak buat dialog, kali aku tak buat alasan lagi!

sonata anak kancil said...

chekdenoor: dah tugas rasmi, kena akur, ni la keje gomen...sy menurut perintah..

sonata anak kancil said...

linda: dah biasa mcm ni, sib baik coti, seme dah ready, masuk je dlm beg

kami di uia said...

workaholic btoi

mknace said...

jb lagi
jalan sakan noo...

sonata anak kancil said...

anak2 d uia: dah tugas, jlnkanlah tugas!seme suke- keje suke, coti pun suke...

INTAN said...

selamat berkursus ye

Yunus Badawi said...

Ko tak takut ke tidur sorang2? Malam ni ok kot tapi esok malam kliwon ngeh3x

cikgu mas said...

salam

tu dia,,,,tu lah cikgu sekarang ,,mengalah YB tu,,meeting adhoc jer..papepun saya respect cikgu!!!patut jadi contoh ni..

sonata anak kancil said...

mknace:salam, jln ke ape, padat schd. Hang kat jb nooo...dekat kot ngan hotel ni...blh bwk mkn mee rebus...org kata sedap bebenor...

sonata anak kancil said...

intan: hu hu hu terima kasih la, turut simpati ngan aku ni kena gi kursus...

sonata anak kancil said...

yb: aku dah siap2 bwk kemenyan, klu tak jln jg aku akan beli kat sini, ko jgn nak menakut2kan aku

haiza najwa said...

hmm...

sonata anak kancil said...

cikgu mas: ahaaaa...saya memangla YB, tatau ke? YANG BERKHIDMAT ye, he3x

sonata anak kancil said...

haiza najwa: ngeh3x...

kuIna LadyInRed said...

g kusus ya...jd bidan terjun...

moga semuanya selamat.

sonata anak kancil said...

kulnaLr: nasib baik aku terjun tepat sasaran, klu tak, patah kaki ku...

ummi humaira said...

akak baru bcadang nk jumpa sonata .anak akak kat sana 7-10 ogos... Menara TM Melaka, Bandar MITC, Ayer Keroh, Melaka .tp akak pun tak dpt pegi,memang dah suratan x dpt jumpa lg.

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : Salam , hari ni baru 9hb, sila - sila , saya ada!

a kl citizen said...

wah sonata bertuah dapat suami yan understanding... kalau saya... pengetua di rumah lebih berkuasa dari pengetua di sekolah

selamat berkursus

sonata anak kancil said...

KL Citizen : Betul tu, pengetua di rumah lebih power....tapi dah kongsi staf - kenalah faham & izin sebab ni cari makan punya!