CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, August 18, 2009

bayar utang 1....

Menjawab Tag dari Cik Adik Fauzieah....

1. Sila ambil gambar beg yang anda bawa pergi kerja...

Ni die rupa beg / ( bakul / raga ??? ) santai aku pegi sekolah...Aku suke tukar2 beg....Masa ambik gambar beg ni aku bawak....




2. Kemudian, sila ceritakan sedikit apa yang terkandung dalam beg kerja anda. Sila sertakan gambar sekali kemudian terangkan secara detail isi beg anda.



Dalam beg aku nih biasanya ada buku...Yang pink panjang tu 'buku utang' ( kalau guna buku 555 - kecik beno tak padan dengan beg besar nih ) ....aku kutip utang - 9 orang = members aku patutnya bayar utang ikut bulan...tapi members aku ni bagus punya members - depa malas nak bayar utang ikut bulan - depa bayar sekali gus sejak bulan 1 lagi...senang keje aku...bila meeting aje - aku lah tukang order makan & minum - pas tu aku tulis dalam buku ni...

Kadang2 ada buku nota - catat apa yang patut berkaitan tugas - kalau time aku rajin aku cek lah tugas ape yang belum diambil tindakan bila bawak balik umah /aku catat tugas apa nak buat kat sekolah esoknya...

Kadang2 bila terpaksa bawak balik Buku Rekod Mengajar yang tebal , beg ni jugaklah yang tukang bawak buku tu...( tapi jarang2 kes ni - sebab aku siap keje kat sekolah - selagi belum selesai selagi itulah aku tak balik...sebab tu, balik lewat sokmo!!! balik umah aku relax !!!( bukak blog le - ape lagi!)

Setiap hari aku bawak balik Berita Harian dalam beg ni jugak..Tapi kadang2 aku lupa letak BH dalam beg ni - last2 buat rugi beli BH ni - apa nak kato - aku mintak order selagi aku keje kat sini....

Masa aku amik gambar beg ni - aku sumbat jugak face-mask - pakai masa masuk kelas...he3x - sebab tu ade jugak kat dalam beg ni...


3. Nyatakan sebab2 anda suka beg kerja anda itu

Beg ni besar - boleh pakai tangkap muat aje letak bende2 - selain buku,kadang2 aku letak bekas air / buah2an / bekal ( time aku rajin masak - tak pun roti je!!! )


4. Sila nyatakan kenangan manis atau apa2 yang istimewanya beg itu pada anda

Beg ni aku beli kat Sarawak (klik sini ) tahun lepas - masa tu aku dah 'terlebih' beli barang - beg cargo-luggage dah penuh - back-pack pun dah penuh - aku buat hand-luggage...
( tamak punya olang...he3x )

Tadaaaa......dah bayar utang Fauzieah....( tapi tak masuk dalam buku utang tu....)

5. Sila tag 10 yang lain....( saje aku suruh all men here answer this tag...nak tengok beg macamana depa bawak gi keje...he3x - ko orang jawab tau...)

1. Yunus Badawi ( ketua ) 2. OneZaba 3. Dun Behrang 4. GPI SKSV 5. Naman
6. Imanshah 7. Mknace 8. Bapak 9. Echam-Webmaster 10. Izman

16 comments:

n@m@n said...

haiyooooo...ada tag ka.....hoho..BTW..beg akak cam lebih kurang Fiza punya

rahmanw said...

salam...
bawak gi pasar pun boleh....hehehe...

Yunus Badawi said...

Aku tak bawak beg pergi kerja sbb aku kerja kat rumah aje hehehe

Jadi tak payah lah aku jawab tag ni ya? hehehe

mknace said...

ayoooo.. kena tag jugak ke
mati oooo

DUN Behrang 2020 said...

Uwaaaaaaaaa....

Mana den nk cari beg/bakul yg ado manik2 tu...pasal beg yg aku bwk g kerja tak glemer camtu...tunggu yeeeeeeeee...!

nza said...

sala..kalu beg cikgu mmg wajib le ada buku....

izman said...

beg?? errr... nanti aku cari beg dulu baru aku jawab.

Webmaster@Echam said...

Alamak.. kena tag loooooorrrrrrrr....

ONE ZABA said...

hutang kereta pun tak habis bayar lagi ni...dah kena hutang tag pulak. nanti la dapat duit kutu aku bayar hutang tag ni...

atty's said...

lawanya beg..suka beg gitu ..

sonata anak kancil said...

Naman : alahai sama pulak dah....sonata tak kisah ( seperti suara aiman ) - jgn tertukar udah le

rahmanw : sebab tak pernah bawak pegi pasar tu yang bawakke sekolah!

YB : Aku tak percaya ko tak bawak beg gi keje...habis kalu ko outstation gi keje tu tak bawak beg baju? ke setiap tempat ko gi outstation tu ko beli baju baru je...ngeh3x...

Mknace : selama sejak berblogging I tak PERNAH dengar orang mati kena tag! tak tau la kali ni you kena!!! minta maaf berbanyak ....berdosa I.

Dun Behrang : ehhh ko biar betol, aku baru nak tag kat ko, ko dah nangis...ape la ko ni....tak hensem langsong!!!

Ko ingat beg bermanik2 je glamor? Yang tak glamor tu lah yang beg cari makan...( hu3x ko tanyalah ngan En Aziz )


nza : ye betol2 - macam2 buku ade! sebut je....seme ade, yang tak ade buku 5 & buku lali...

Izman : beg ko hilang ke mana? takkan tiap kali gi keje beg hilang! hah dah jumpa nanti , ko jawab la...

OneZ : kira ape utang kete ko, tu ko punya fasal, aku tak nak amik tau...apa yang penting ko bayar utang tag aku ni dengan duit apa sekalipun - duit kutu ke / ko pinjam along ke / ngan bank2 ke...no hal - utang tetap utang!

atty's : alamak you minat beg I? kalau boleh dihadiahkan nak I berikan ....tapi I malu la...beg tu dah season!

sonata anak kancil said...

Webmaster@Echam : bila ko senang2 ko jawab aje le tag tu....

imanshah said...

huhu macam nak g pasar je beg tu

sonata anak kancil said...

Imanshah : macam je tau...tapi beg gi pasar pesen lain...kalau serupa macam beg ni - habis la bobos bila taruk ikan /sayur2 sebab mende2 tu seme basah...

GPI SKSV said...

penat lg ni.. baru balik kursus... kalo ada rezeki.. akan jwb esok @ lusa..

sonata anak kancil said...

GPI : alahai cian kat dia baru balik kursus ye...tak habis2 lagi - tak pe tu pun tambah ilmu gak...agi keje agi kursus...he3x