CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, August 28, 2009

Kemas2 buku, jumpa majalah.....kena pindah.....

Dengan tergedik2nya aku nak beritahu, sejak mula puasa

aku dah jadi surirumah tangga
( kerana ada satu tangga ye, naik ke tingkat atas....) sepenuh masa.
*
*
*
*
*
*
ye le tu....
*
*
*
ye ye ye betul-betul.....aku bertugas sebagai suri rumah
sepenuh masa hingga 31.8.09 saja

(......selamat menyambut hari kemerdekaan ke 52 )

sejak mula cuti sekolah pada 22.8.09 lepas....bestnya!

Jadi, sebenarnya aku ada banyak masa untuk menguruskan rumah aku -
maklumlah bermulanya puasa - bermakna nak kena mula kemas2 rumah ini...
nak raya !!!
( tapi mengikut kata Farahin - bila tepon : umi buat apa?
kemas rumah....
umi ni asyik kemas -kemas - kemas - sejak dari In sekolah rendah lagi!!! )....

habis time dia tepon, aku dok kat rumah - aku tak kerja kat sekolah -
kemas2 lah rumah, sapu ke, lipat baju ke dan macam2 la nak buat....
apalagi nak buat kan? tak kan nak tido....

sebab tu jawapannya sama sejak azali lagi.....
( kalau senang2 aku buat N3 tentang aku kemas rumah pulak he3x....
apa
aku buat ye...)

( sebab tu N3 aku pun turut berpuasa....)
*
*
*
*
Dalam pada aku jadi surirumah ni, kita orang pun ade pergi ke sekolah sekejap ,
sebab prepare pemantauan oleh pengarah yang kata nak
datang pada hari Rabu lepas,
tapi tak dapat datang - ditangguh ke Khamis minggu depan....
*
*
*
*
Sejak hari Rabu lepas - aku telah dimaklumkan bahawa aku kena pindah!!!
Eh eh eh...pindah? Sebab???

*
*
*
Ohhhhhhhhhhhhh......
*
*
*
Pindah buat sementara waktu kerana pejabat sekolah nak di renovate kan....
Nak di upgrade kan.....sejak menjak dapat Anugerah Sekolah Cemerlang ni -
dapat peruntukan untuk pembangunan -

jadi bos bercadang nak upgradekan pejabat kerana
pertambahan staf sokongan yang ketidakcukupan tempat.....

best - best - best......tapi bab pindah2 ni yang lemah kaki ku....
nak berkemas2, mana nak bawak macam2 buku /macam2 fail???
katanya pindah ke Bilik Gerakan /Bilik Mesyuarat untuk sebulan 2 ni....

*
*
*
maka berkemas2 la aku segala macam buku dan fail -
buku2 aku semuanya aku nak longgokkan kat rumah dulu....

Tadi pagi aku kemas lagi - angkat lagi - sampah2 / kertas2 lama
( seme nya sayang-sayang-sayang.....at last aku buat recycle papers -
hantar papers lama....)
*
*
*
*
Aku kumpul buku2, aku kemas fail2 dan segala mende.....
hahahhah ni dia longgokan buku & bilik aku yang dah macam dilanda tsunami.....



Dalam masa aku kemas2 ni - terjumpalah aku dengan majalah ini.....


LAMAN : JUL/OGOS/SEPT 2006

Apa istimewanya majalah lama ni?

Mari kita tengok apa isi di dalamnya.....



Ini gambar 3 tahun lepas diabadikan sebagai kenangan ......
( nak jelas lagi - zoom la kat gambar ni...)


Kini , di sebelah laluan dalam gambar di atas,
sudah ade sebuah kolam rindu tempat memadu kasih sang ikan koi-koi-koi......


####sekadar berkongsi maklumat saje.....
wasalam....

16 comments:

n@m@n said...

wow..umah akak ek???bestnya

LiNda said...

jap ekh..

itu laman rumah akak kan.
wahh 3 tahun yg lepas pun cantik .
apatah lagi sekarang ..
mesti bertambah-tambah cantik ..

ONE ZABA said...

mujur tak jumpa sarang tikus!!!!

imanshah said...

Huhu saya pun hari2 sekarang jadi suri rumah..(lelaki bleh ke jadi surirumah)..masa cutilah nak kemas rumah yang dag bersawang..huhu

pu3 balqis said...

wah3..
rajinnya...

a kl citizen said...

wah cantiknya laman rumah... best betul

sonata anak kancil said...

Naman : Ye....biasa2 aje.


Linda : lebih kurang sama juga - tapi skg dah pertambahan pokok lg banyak....Nak raya ni kena trim...


OneZ : Bilik kita ber carpet la....tikus tak berani nak join aku - nanti kesejukan....tak best & tak biasa dia kata...


Imanshah : boleh - boleh, sape kata lelaki tak boleh jd surirumah? Tu Mr.Mama contoh terbaik....

Pu3 balqis : saya memang rajin! he3x ....TK - pu3 pun rajin jugak kan-kan-kan....


Kl Citizen : credit to my hubby - dia yang jaga!!!

Aidil Fadzil said...

Salam. Rumah yang cantik dan kemas menggambarkan jiwa yang bersih dan tulus.

izman said...

err... rumah siapakah itu? maklumlah aku tak baca majalah tu.

sekolah cemerlang tu? moga terus cemerlang yer.

ummi humaira said...

salam ramadhan cikgu.. kalu kat luar dah cantik dan bersih cam gitu , ummi dapat bayangkan mcm mana pula keadaan dalaman mahligai tu , mesti cun abis kan.

H@N!B said...

wah.. banyaknyer dokumen pejabat 2??
samapai bersepah bilik :p
hehehe....
setiap perubahan ada kebaikan
aja aja fighting
teruskan mengubah diri menjadi lebih baik :)

xiiinam said...

Cantiknya laman.....
Tentu mendamaikan isi rumahnya....

Sekolah saya dapat Anugerah Sek Cemerlang tahun lepas, tapi disebabkan Convent ini sek bantuan modal, duit yang tak seberapa itu terpaksa diguna untuk pembangunan frasarana murid....cikgu tak merasa. Masih bersempit-sempit di bilik guru yang sekangkang ayam itu....hu..hu..

chekdenoor said...

Salam,

Mengemas rumah...... itulah keje rutin kita orang perempuan....kan..... takkiralah surirumah sepenuh masa ataupun wanita berkerjaya ....sama aje...... kalau kat dapur tu.... dah ada cop..... hak kekal untuk kita...ukhussss......

wh0se said...

macam tula..kalau kemas2 baru la terjumpa barang2 yang berharga...papepun selamat berpindah...hehe..

sonata anak kancil said...

Aidil Fadhil : bila kerje sekolah tak adalah nak sentiasa kemas & bersih....lg pun tak ade maid...seme buat sendiri.

Izman : itu rumah kecik saya...bila ada title sekolah cemerlang - kenalah dalam keadaan cemerlang

Ummi Humaira : biasa2 je Ummi - sebab semenya buat sendiri - tak ada maid...

Hanib : memang banyak sebab saya sejak pindah dr KL tahun 1996 hingga kini ,tak ke mana2 - ni lah nak pindah sementara...

CkLah : TK - kecik je taman tu - utk murid ada juga - sejak mula2 bukak sekolah ni, besarlah tu pejabat , orang makin ramai - bilik guru pun sampai kita bukak bilik lain - ok lah tak ade bersempit2...beraircon lagik...guru sj ada 103 (klu tak silap la - murid +- 1700 )

chekdenoor : betol tu...bila bekerja ni ...dapat bercuti dok kat rumah suke bukan main lagi....( nampak benar tension ge keje ye...)

Whose : macam2 jumpa...sebab cikgu banyak benor sayang macam2...kertas budak2 periksa yg lama2 pun ada....( dah lama budak2 ni tak nak tuntut...yg maleh2 tu le...)

noor afzan said...

laman sonata masuk majalah ooo...
tapi majalah laman tu wujud lagik ke skang ek?