CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, August 3, 2009

Banana Choco-dough

Hari ni aku kan 'rajin'....

maka dengan bangganya...
aku buat
banana choco-dough untuk minum petang

Hubby balik keje - 'umi buat apa ?

Banana Choco-dough.....
sedap you.... minum ngan teh-0...!

19 comments:

rahmanw said...

salam...
dengar kata stok gula dah kurang...maklum le nak dekat posa/raya ni......buat persediaan awal....

LiNda said...

wah.. banana choco-dough,
sama spesis ngan jejemput pisang ke ?

kalu akak yang buat, semuanya sedap ! hehe

LotsOfLove-Pearls said...

bestnyer balik umah ader makanan cm tue..
huhu....

terliur plak..
ngeeee

ONE ZABA said...

cekodok pisang jugak sedap bunyinya....

azlina said...

salam sonata banana choco-dough tu penjanamaan baru bg cokkodok ke..he..he..sdp pula nama baru ni..selera le skit tapi sebenarnya yg plg sdp rasanya bkn namanya kan..blh minbta nak rasa skit..

sonata anak kancil said...

rahmanw : nasib baik tak rajin guna gula...

Linda : same le tu ...he3x
pakai kacau2 aje - jadi la...kalau tak - jadi play-dough...(budak2 suke le ni)

LotsofLove : buat aje le - bukan susah benooo...

OneZ : itu ko sebut memang la sedap..tapi si mat saleh ni tak reti sebut cekodok - dibunyikan choco-dough...campur pisang - jadilah banana choco-dough

sonata anak kancil said...

Azlina : ha haha kasi glamor sikit - orang melayu - panggil cekodok pisang - omputih sebut choco-dough ...he3x

Yunus Badawi said...

Kalau jual kat KLCC boleh cas mahal2 tu.

sonata anak kancil said...

YB : Tak yah kalau2 lagi ...jom ko bukak gerai, aku tukang buat! laku punya....pembukaan rasmi semua rakan bloggers...gempaq!

Penyelaras Bestari said...

Orang2 Lambor panggil 'banana ball' so sweet bilamana lapo....

chekdenoor said...

banana choco-dough ....heheheheh.... semalam chekdee beli rm2 cempedak goreng dan rm1 banana choco-dough.

Anak chekdee tanya...kenapa rm1 banana chocodough lebih banyak dari rm2 cempedak goreng???? ...heheheheh..... chekdee jawab...cempedak lagi mahal....... entahlah betul kout jawapan tu

a kl citizen said...

cuti lagi ya...

sedapnya...

n@m@n said...

boleh lawan benderam saya x??hehe

kakpah said...

haha... sedapnye nama banana choco dough tu. mesti sesedap rasanya. Sungguh kreatif anda. (nasib baik tak banana choco dog hehe..)

sonata anak kancil said...

Penyelaras Bestari : Jangan buat tendang macam bola udah le...tu rezeki tau...

sonata anak kancil said...

Kl Citizen : dah habis dah coti...nak mula keje...

sonata anak kancil said...

Chekdenoor : Jawapan tu SALAH !!!
Jawapam sebenar ialah : Sebab buah cempedak di luar pagar - nak ambik susah - kena guna galah , sebab tu mahal...he3x

sonata anak kancil said...

Naman : ehhh...mana boleh...banana choco-dough ni , dia lembik2 sikit - amat sesuai dimakan bagi mereka yang kekurangan gigi geraham...

sonata anak kancil said...

Kak Pah : Ehmm....tukar nama lain - banana hot-dog - ni sesuai - rupa dia kalau nak buat - panjang2 kan sikit....