CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, July 26, 2008

Rainforest World Music Festival, Sarawak

12 & 13 Julai 2008, our group pergi ke Kampung Budaya Sarawak di mana RWMF berlangsung. Before lunch dah masuk, tiket per day ialah RM90! So masuk 2 hari bayar le RM180. Semuanya diuruskan oleh staf aku. Untuk program ini, semuanya diuruskan sejak tahun lepas lagi.So, anak didik aku ni memang bersedia nak ke program ini. RWMF tahun ni adalah yang ke 11. Every year di sinilah tempat berlangsungnya kehadiran pelbagai jenis muzik dari seluruh dunia. Yang aku nampak, mat saleh ni memang ramai datang. Mereka, katanya memang booking sejak early of the year or before. Resort sekitar semuanya fully booked!

Nak masuk ke kawasan ni, sangat ketat kawalannya. Semuanya diperiksa dengan teliti. Makanan tak boleh bawa masuk, dan yang lain2 untuk tujuan keselamatan. Security sentiasa dalam keadaan berjaga2. Manalah tahu kan, perkara2 yang diingin berlaku. Yang agak gerun ialah penggunaan serigala. Bukan main besar lagi!Lupa pulak nak snap gambar serigala ni. Aku tengok pun huh takut, sebab lebih besar & tinggi dari kambing!!!

Ikut kan aku dah 3 kali masuk Kampung Budaya ni. Aku tak heran sangatlah tentang kawasan ni. Jadi taklah aku beriya2 nak naik satu rumah ke satu rumah yang lain. Banyak bazaar dari dalam dan luar negara yang ambil bahagian. Aku beli sehelai t-shirt dari Negara Krgystan warna merah. Lain2 beli t-shirt RWMF ni warna hitam. Setiap tahun 1 design t-shirt akan keluar. Orang ramai bila dah beli akan terus pakai. Bila dah masuk ke dalam kawasan ni mesti pakai wrist-band. 1 hari 1 warna. Hari pertama aku tak ingat sebab tak pergi (perasan aku hijau), ke2 warna kuning kehijauan dan ke 3 warna pink. Kalau orang tu pakai 3 tags, wow mereka masuk 3 hari! Kalau 3 hari guna pakej RM250! Gambar2 kat atas tu, sekitar Sarawak Cultural Village.

0 comments: