CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Wednesday, July 29, 2009

Peraduan Kisah & Lagu - Mamamanja

Tarikh tamat peraduan oleh Mamamanja semakin hampir...aku ingin mengambil peluang untuk menyahut cabaran dengan peraduan yang dianjurkan oleh Mamamanja....Ok, Mamamanja, sonata sudah letakkan iklan itu kat tepi tu....

Marilah kita nyanyi bersama2 dengan lagu ini.....


MASIHKAH KAU INGAT





Masihkah kau ingat,
pada waktu itu
sekuntum bunga mekar,
kuselit ke rambutmu

masihkah kau ingat,
ia menjadi mimpi
dan menjadi rindu
masihkah kau ingat?

masihkah kau ingat,
kita berlari-lari,
di kaki langit,
mencari pelangi,
lalu hujan turun kita basah bersama
masihkah kau ingat?
masihkah kau ingat?

masihkah kau ingat,
sekuntum bunga itu,
di tapak tangan ini,
ia menjadi layu,
lalu ku genggam ia menjadi debu
masihkah kau ingat?
masihkah kau ingat?

masihkah kau ingat,
kita berlari-lari,
di kaki langit mencari pelangi,
lalu hujan turun kita basah bersama,
masihkah kau ingat?
masihkah kau ingat?

masihkah kau ingat,
sekuntum bunga itu,
di tapak tangan ini,
ia menjadi layu,
lalu ku genggam,
ia menjadi debu,
masihkah kau ingat?


Oleh : Kopratasa


Kisah disebalik lagu ini:

Aku hanyalah insan biasa...Aku suka lirik & lagu ini. Aku bukanlah seorang penyanyi tersohor...tetapi aku pernah buat pertama kalinya & aku boleh katakan sekarang buat yang terakhirnya aku menyanyikan lagu ini bersama rakan sejawat aku pada tahun 1996 - semasa sambutan perayaan hari guru.
Kini.....
rakan ku telah pergi meninggalkan aku buat selama2nya bulan Mei lalu...
meninggalkan dunia fana ini......

.Al-Fatihah untuk allahyarham Cikgu Mohd Noor bin Ali - klik kat sini.....

12 comments:

rahmanw said...

innalillahi wainnailaihirajiun....
al fatihah

LiNda said...

Al-fatihah..
saya dah baca n3 tentang arwah .

herm..
tersentuh hati ini ketika membaca bait-bait lirik lagu neh .
Bertambah sedih ketika mendengar lagu dia kat blog ONEZABA.
huhuu

ONE ZABA said...

aku sentiasa ingat.....

Webmaster@Echam said...

Alfatihah untuk allahyarham....

atty's said...

suka gak lagu nie ..Alfatihah untuk allahyarham

noor afzan said...

sedihnya..
Innalillahiwainnalillahirojiun..

Mamamanja said...

al-fatihah..

ok, yg xde cuma link MM kat bloglist sonata jerk. yg lelain dah ok

sonata anak kancil said...

rahmanw : semoga arwah tergolong dalam kalangan orang2 beriman

Linda : terima kasih, ingat nak letak muzik...tak jadi2...tengoklah sari dua ni

OneZ : aku pong!!!

Webmaster@Echam :terima kasih, semoga arwah tergolong dalam kalangan orang berimn

Atty's : terima kasih, semoga arwah tergolong dalam kalangan mereka yang beriman ....

Noor Afzan : sesuatu yang hidup, TETAP akan MATI....

Mamamanja : ok, ok, minta maaf le....ingatkan dah link - nasib baik : Masih kah kau ingat!!! INGAT!!!!

DUN Behrang 2020 said...

Al-Fatihah...

Lgu ni pun ada kenangan masa masuk Form 6...tp ditukar lirik...masihkah kau ingat, sewaktu datang dulu, kau janji sumpah setia, kepada ayah bonda...(buat semangat)

sonata anak kancil said...

Dun Behrang : Ye betul tu....kekadang lagu untuk motivasi tukar lirik - lagu sama...sebab budak2 ni kalau nyanyi mudah benar dia ingat senikata...

n@m@n said...

Al-Fatihah ...

Btw..sy wat persembahan hari guru lagu ni gak..pengetua request..

http://naman0807.blogspot.com/2009/06/sambutan-yg-lebih-meriah.html

lagu ni mmg best..lagu kopratasa mmg best

sonata anak kancil said...

Naman : terima kasih...memang best kan! Naman generasi baru pun suka - kita orang memanglah orang lama2....