CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Wednesday, July 15, 2009

Sebatang Roti Lilit


Kat sekolah tadi, 2 wakil guru Pendidikan Khas,
hantar kat aku benda seperti dalam gambar.


Mereka masuk, tunjuk kat aku...Apa ni?
Oh....roti lilit namanya - masakan rimba.

Nak lebih jelas,
silalah bukak mata luas / guna kanta pembesar / besar kan aje gambar ni....

Rupa2nya - murid Pendidikan Khas, buat 'perkhemahan' depan & belakang kelas mereka, di Blok F di sekolah aku ni....

Alamak - ingat kat aku...ni la yang buat sayang selalu..........


16 comments:

LiNda said...

a'ah lah .. first time tengok !

Roti lilit ?

Adakah roti itu dililitkan pada
kayu ?

'Pendidikan Khas ' tuh apa kak ?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

macam sodap???

apa rasa???

DUN Behrang 2020 said...

Roti lilit?..Menarik dan lebih tertarik...ingatan dorang tu!

Pendidikan khas tu...kelas bg murid2 yg istimewa...jwb bg pihak...huhuu!

imanshah said...

Ingat rotan tadi...sedap kot rasa roti tu

INTAN said...

ha'ah..tingat masa jd pengakap dulu...ni salah satu silibus bila masuk utan..belajo wat roti lilit..hehe

atty's said...

camtu rupanya roti lilit..shedap ke..?

ONE ZABA said...

roti canai lilit pong sodap gak.... lilit dalam perut.

chekdenoor said...

Wah...sure rasa bangga dan happy bila dapat pemberian dari murid ..... memang bestkan....... sure sonata ni cikgu pujaan hati yang cemerlang..... tahniah

sonata anak kancil said...

Linda : La dulu2 tak pernah belajo ke? Dililit pada buluh - just simple resepi.Biasanya camping pandu puteri / pengakap biasa la buat!

Murid Pendidikan Khas ialah murid istemewa - masalah pembelajaran
( slow /very slow learner ) / OKU / ada pekak bisu....tapi sekolah sonata tak ada yang pekak dan bisu.


Gadis Kampung Separa Bandar : kalau dah lapar tu sodap aje...( dalam hutan /berkhemah )..rasa? rasa roti la!

Dun Behrang : Pernah makan ke ? Kalau biasa bercamping - biasa la / dah pernah buat.

Imanshah : ehhhh ...tak pernah makan ke? Sahih la dik imanshah ni tak pernah bercamping!!!dulu2 zaman sekolah tak masuk pengakap ke?

Intan : ye betul2....pengakap? sonata jadi ahli pandu puteri - sampai jadi pesuruhjaya daerah ....he3x dari kecik sampai tua !jadi pandu puteri

Atty's : dalam keadaan kelaparan memang le sedap! mau tak nak makan? lapar la jawabnya...

OneZ : roti canai lilit? Ok boleh gak....lagi best - 'naik' roti yang dah masak ...cara yang mudah ni leper aje!!!Aku rasa ko tak pas bila kena buat uji masakan rimba ni- sebab ubahsuai resepi roti lilit !

chekdenoor : kalau depa tak bagi memang tak patut ! segala mende kita dok sain & sokong Pendidikan Khas ni....

noor afzan said...

saya penah buat masa join pengakap kat sekolah dulu.
sedap woo roti nih...

LiNda said...

ngeh ngeh... saya dulu PBSM . so, rasanya tak belajar kot atau saya yang malas belajar .

owh .. budak2 very slow leaner..
bermakna hati budak2 tuh benar2 bersih , suci dan ikhlas !

ala... terharunya saya.. tersentuh hatiku ini .

sonata anak kancil said...

Noor Afzan : ye memang sedap kalau dah ramai2 makan! berebut2 lagi- yang tak masak pun habis makan!!!

Linda : itu la budak PK - kalau tengok mereka - macam2 perasaan - simpati / sedih / kesian - cikgu2 yang mengajar MESTI lah yang AMAT menyayangi budak2 macamni...dia punya layan budak2 ni...sonata rasa - ajar budak tadika normal lagi senang!

a kl citizen said...

tanda inagatan tu yang terharu tu ya..

sonata anak kancil said...

Kl Citizen : macam tu la...mereka dididik menghormati /menghargai guru...

Yunus Badawi said...

Ko makan tak roti tu atau setakat buat ambik gambar?

Aku rasa murid2 mesti teruja kalau tahu roti lilit mereka masuk blog ko. hehehe

sonata anak kancil said...

YB : makan separuh! Yang buat tu cikgu - yang tukang bakar budak...he3x.

Bukannya apa,ajar budak2 ni betapa susahnya nak guna api...padan muka - ingat senang???