CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, July 18, 2009

Aku Sayang Pada Mu.................

Sekian lama kau dimiliki oleh ku....Aku suka denganmu ,
kerana dirimu yang begitu mudah diajak bicara.
Apalah aku ini, ntah sekian lama aku tidak mengindahkanmu....
benar la orang berkata - habis manis sepah dibuang....
Aku biarkan dirimu dimamah cahaya mentari....
Aku tau dirimu masih setia lagi dengan ku...tapi ~~~~~
aku zalim terhadap mu....aku sombong dengan mu
bila aku dapat pengganti lebih baik dari mu....

Namun begitu, hari ini aku pujuk kau kembali....
Aku tau kau masih setia dengan ku....

Aku sayang pada mu !
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Meja ini disembur cat kembali, setelah sekian lama terbiar .....
agak berkarat2 sikit , tapi masih kukuh , masih boleh diguna pakai lagi ....

Petang tadi, hubby bersihkan dengan kertas pasir ,
bagi licin tempat2 yang berkarat.
Hubby pun sembur cat spray warna putih &
meja ini akan dihantar ke apartment Mohd di TUC Subang Jaya
hari Isnin minggu depan ~~~~~~kebetulan hubby ada seminar di Sunway

senang lah Mohd nak masak2 versi orang bujang bila ada meja ni ...
nak menyediakan segala jenis ntah apa2 la Mohd!!!
janji sedap ko masak....

15 comments:

imanshah said...

Haish masak..benda yang paling saya tak suka buat..Tong gas saya 3, 4 tahun baru sekali tuka..makan kat luar lagi best, ramai tukang masaknya!!

a kl citizen said...

masih sempat berjasa lagi la meja ni ya..

LiNda said...

wah.. anak bujang kak kena masak .
mesti teruja
sebab selalunya
telah tersedia didepan mata ...

huhuhu

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kadang2 benda baru pon kalo dibiarkan akan jd lama...

kalo yg lama masih boleh dipakai kiranya ok la tu...

hehe..

haiza najwa said...

Bc..mula2..ingat mendelah. Kau ngan Nsr ney mmg klakar dr dulu. Kau 2 org ney mmg ad chemistry gaknyer

Tirana said...

Sebab tu ada orang suka simpan barang2 lama..mana tau kot2 berguna satu hari nanti..tapi mata kena tahan tengok betapa semaknya stor dengan barang2 lama.

ONE ZABA said...

aku percaya meja tu nanti hanya penuh ngan longgokan roti...kaya... plastik kosong...polisrin nasi bungkus. dlll

Yunus Badawi said...

"Ko tak sayang padaku sebenarnya! Itulah sbb nya ko nak hantar aku ke TUC huhuhu," kata meja tu.

noor afzan said...

gile syahdu..
sayang bagai..
rupenya tuk meja kesayangan..
hehe~
so sweet~

Dr.Araz said...

ha..ha.. tahniah... perkara yang sama yang saya suka lakukan adalah repair balik barang lama yg masih boleh dgunakan.....

chekdenoor said...

Alahai mohd......masak...sekali sekala dah ler..... beli jer banyak kali kala......ukhusss......

sonata anak kancil said...

imanshah : Si Mohd suka nak masak - yg simple aje - jgn tak tau - guna eletric stove + rice cooker - kongsi 5 orang - uh jimat lo!!! seronok katanya...

Kl Citizen : dah lama dah...banyak kali nak let go....biar - biar - akhirnya masih baik lagi...sedekah aje le kat budak2 tu...( macam2 I sedekahkan! lapang sikit dalam store - pinggan mangkok /periuk dll .... )

Linda : Mohd memang suka & pandai masak! kadang2 kat umah pun dia masak, kami semua tukang makan aje...Cuti tunggu SPM , macam2 dia buat!!! Kalau lapang petang2 kat apartment tu dia masaklah...kalau tak,beli jugak...suke2 aje

Gadis Kampung 1/2 Bandar :
jimat - jimat....bukan kedekut ye! sayanggggg......tu fasal la dalam umah ni banyak 'smpah - sarap' - tiba masa, ada juga yang memerlukannya.

Haiza Najwa : aku dengan dia ada chemistry? he3x....ntah la, kalau ko tau cara masa sekolah dulu - aku ni sentiasa macam sekolah gak!!!macam tu la, tak ubah2...nak wat guana....

Tirana : macam2 saya simpan Tirana, semenya sayangggg....nanti saya buat N3 fasal barang2 ni...dah lama2 ade juga mana yang masih elok saya beri kat orang...

OneZ : kalau ko salah teka macamana? yang aku tau dia nak letak electric stove & rice cooker...ikut pandai dia la nak letak ape...janji depa seme kenyang!!!

YB : ko silap wahai meja! Sebab aku sayang ko la, aku rela hantar ke TUC tau...bukan calang2 tempat aku hantar ko!!!nghe3x...

kata meja lagi : nasib baik aku tak dihantar ke tempat YB - nanti aku dianaktirikan,bukan aku tak tau YB tu....

Noor Afzan : jangan tak tau, meja pun ada perasaan tau!!!jangan cakap sembarangan- nanti habis patah riuk!!!sebelum berpisah - kita pujilah dia...he3x

Dr. Araz : patut le ko berpangkat Dr. - banyak simpan barang lama - beli sekali dah cukup! simpan duit banyak2 - bangkrap kedai kalau jumpa orang macam ko ni...

Chekdenoor : betul2 - dia masak ikut suke hati dia je! time rajin masak le...lagi satu sebenarnya dia tak berapa gemar dah makan diluar kalau bukan air tangan umi nya / masak sendiri lagi best!!! hai 5 taun dok makan nasi kawah!!!

LotsOfLove-Pearls said...

salam sis,
hahaha..
aku ingatkan apalah bendanya tadi.
ngeee...
seronoklah mohd masak memasak...

DUN Behrang 2020 said...

Wah...baguz...tak membazir...tentu Mohd. pun seronok tgk meja yg ada sentimental value tu...

sonata anak kancil said...

LotOfLove : jika ada kelapangan, masak le...kalau tak, tak jugak...yanga penting malam2 bila rasa lapar boleh makan apa yang ada...tak yah kuar2 gi kedai - tu je sebabnya!

Dun Behrang : tak kan tatau cikgu...segala mende boleh disimpan - disimpannya...bila berkemas, macam2 ada! semuanya sayang - sayang....kalau beli meja setakat dok 1 1/2 tahun - membazir aje...mana barang lama agak2 boleh guna seme nye hantar ke tempat dia!