CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, July 25, 2009

Pegi Pasar???

Pagi2 tadi....

Jom pegi pasar !

Pergi pasar ? Fasal apa pegi pasar hari ni?

Ye la, gi breakfast kat pasar....cepat sikit....

Haaaa....ingatkan apa tadi - tak pernah umur abah ajak pergi pasar ---
hari ni ajak pergi pasar...

Dah kenapa?

Selalu kan umi yang ajak abah gi pasar - tiba2 hari ni ajak gi pasar -
ingatkan ajak beli ikan ke daging ke.....

Ahaahhh...tak ade le, kalau kat pasar, pagi2 ni dah ada,
awak kan nak gi sekolah ....cepat sikit , dah ada pagi2 ni .

Ok , ok.....

Haaaa....ni dia roti canai makan kat pasar - Pasar di Taman Muzaffafar Syah.


Roti Canai Banjir

Kadang2 aku dan hubby dating kat pasar ni - makan roti canai dan lain2 kalau berkenan nak makan. Biasanya ni roti canai yang dibuat oleh Pak Abu ( panggil je...ntah nama sebenar kot kot...). Jangan tak tahu, yang aku biasanya makan roti canai banjir!!! He he he....curah kuah + sambal tumis.....

Ok, itu saja,N3 pagi2 ni....sebab nak gi sekolah - Masih ada lagi LDP !....mungkin kebanyakan sekolah seluruh M'sia ada buat juga kot....

20 comments:

ONE ZABA said...

aku nak ke pasar gak...sebelum tu hantam roti canai dulu kat brinchang.

INTAN said...

x ckup banjir tu kak....klu kat penang...melimpah ruang kebanjirannya...hehe

LiNda said...

wah..roti perata !
memang sedap tuh ..
mana air dia ???
tercekik kang..

izman said...

aku tak suka kuah banjir, aku suka celup. dah lembik aku tak suka.

noor afzan said...

LDP tu ape yer ?
saya bukan dalam bidang..
ehehe~

tchersally said...

Sally pun buat lawatan ke pasar tadi..waduh2..roti canai banjir itu sungguh menggoda..

minggu ni tak ade LDP..

~HaZeL~ said...

sama la kita..i'm having roti canai too this morning.. kenyang smpai ke tenghari...

Yunus Badawi said...

Kadang2 bila ke pasar chow kit atau pasar tani aku dan isteri dating makan roti canai jugak mcm ko. Asyik budak2 tu mengekor aje - kadang2 nak jugak makan berdua aje hehehe

LotsOfLove-Pearls said...

nak cuba ar banjirkan roti canai..
hehe..

sonata anak kancil said...

OneZ : terok ke ko hantam roti canai sampai habis?

Intan : tu baru curah sikit, belum curah banyak lagi...kasi lembik2 sikit, he3x...minat gak roti macam ni ye...

Linda : ada kat sebelah kanan tu - milo kosong ( tanpa gula )

Izman : ala tak kick la....masing2 punya citarasa...

Noor afzan : LDP - maknanya : Latihan Dalam Perkhidmatan - peruntukan diberikan oleh kementerian - so, semua sekolah seluruh M'sia dapat peruntukan ni, jadi kena buat 1 day kursus selama 6 kali Sabtu yang telah ditetapkan / pilihan sekolah / depend sekolah nak buat macam mana la - biasanya berkaitan bidang profesionalisme / seumpamanya seperti motivasi...

tchersally : suka jugak roti canai banjir? Ingatkan orang belah2 ni je, tau istilah ni....banjir tu - curah kuah banyak2 - orang kata berladong...

Hazel : boleh tahan ke sampai ke tghari? Sonata hari ni ---waduh2 makan setiap waktu! ada LDP kan - break kol 10.30 pg sekali makan ,lunch 1.00 tgh makan lagi ....petang sempat minum , malam makan nasi jagong ( food test untuk majlis jaman makan malam )

YB : apa salahnya anak2 nak ikut - makan reramai...kan best tu...anak2 aku seme nya dah besaq2 - untuk depa tapau je
( kalau ada kat umah la ) ....biasanya aku berdua je!

LotsofLove : tak pernah cuba ke? coba jangan tak coba...sedap uuuuu.....

n@m@n said...

hari ni kitorang pun mkn roti canai..hehe..tgh nk buat post pasal tu...maybe esok publish..

Webmaster said...

Nak sikit.......

chekdenoor said...

Wah ....best tu ...makan roti canai banjir ....chekdee suka makan cam tu .....nikmatnyerrrrrr

DUN Behrang 2020 said...

Skali skala try lak roti canai jantan...perghhhh shedappppp!!!

sonata anak kancil said...

naman : dah baca tentang roti canai - lain kali tinggal kan je...

Webmaster : nak? mari sini - akan belanja...

checkdenoor :tau tak pe...orang yang macam kita aje, tau nikmatnya!!!

Dun Behrang : coba beritahu roti canai jantan macam mana pulak??? best gak, macam2 istilah ni...( beritahu ye )

s@yangh@sni said...

tiap2 sabtu ngan ahad memang brekfes kat luar..
malas masak...

the life of cikgu sue said...

makan roti canai banjir ni kena cepat-cepat,kalau tak jadi muak.

Yunus Badawi said...

Setakat pergi pasar Chow Kit mereka tak nak ikut. Jadi lepas shopping kami makan roti canai dulu sebelum balik hehehe

Erna Masfiza said...

I kalau makan roti canai bukan takat banjir..siap tsunami sekali..

sonata anak kancil said...

sayanghasni : samalah ngan sonata - kalu hubby tak ada apa2 function - kami pegi la b'fast kat luar...

Cikgu Sue : betul2 tu --- jangan sampai kembang! tapi sonata akan makan pelan2 - sikit2 - terkuit2 - sampai habis!!!

YB : amboiiiii....eksyen nya anak ko....tak main la kat chow kit ye! tak tahu, ayahnya 'dibesarkan' dengan segala lauk pauk dari pasar chow kit!!!

Erna Masfiza : ehhhh...dasyatnya!!! ribut topan ade ke???