CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, January 16, 2011

pandai2 lah agih kan masa....

salam di pagi Ahad yang ceria lagi mulia...


ntah kenapa....terasa bagaikan tak cukup masa!
Allah swt beri cukup masa kepada semua manusia!
24 jam tak cukup ka?
Cukup ! pandai2lah mengagih2kan masa untuk semua aktiviti...
aktiviti dunia & akhirat...
semakin meningkat usia - semakin sikit masa!



"Demi Masa,
Sesungguhnya SEMUA manusia itu di dalam kerugian,
KECUALI mereka yang berIMAN, dan beramal soleh
Dan berpesan2 pada kebaikan, dan berpesan2 pada kesabaran".
Al-Asr



loss & win ...biasa ni
kalau nak rembat semua....pandai2 korang la nak wat macamana kan !
manusia semua nya tak pernah rasa nak cukup !
tapi aku rasa - ini sangat bagus ...
terutama daalam urusan menjalankan tugas !
rasa cemburu kepada mereka yang sangat cemerlang dalam menjalankan tugas...
macamana dia boleh buat macam tu???
dia boleh - kenapa aku tak boleh ???


saya kenal seorang guru lelaki Melayu cemerlang di sini...
bersama2 saya mengerjakan fardhu haji...
kerjenya tak usah cakaplah .....sangat tip-top !!! 
nak letak kat mana lagi ni ? kalau dah tip lagi top ?
he is holding JUSA C !!! but very humble & excellent teacher!
cukup lengkaplah pakej dia...termasuklah keluarga & anak2nya...
jika beliau boleh lakukan nya...kenapa tidak kita?
( masa sekolah dulu...kawan cina saya telah digelar kamus bergerak! tak tahu makna tanya la dia...sebab  katanya dia telah hafal kamus & certain subjects she knew all the answers & what pages )


wasalam

24 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

moga kita cemerlang di dunia dan cemerlang di Akhirat
Insyaallah

Wassalam

♥ manje ♥ said...

salam cikgu

cikgu tu lelaki ke perempuan eh?

mau jgk jadi mcm cikgu tu... pandai bahagikan masa... manje msh terkial2 susun kerja2 awal tahun ni ~

sonata anak kancil said...

Rozali : w'salam - insyaAllah inilah matlamat kita

sonata anak kancil said...

Manje : saya ada nyatakan di N3...cikgu lelaki...very2 excellent

KAMATO said...

kalau kita tak memenuhi masa yg ada memang kita yang rugi

sonata anak kancil said...

komato : setuju 100% !

haiqal said...

hehehe.Betul tu.Kalau orang boleh,kita mesti boleh.

sonata anak kancil said...

haiqal: sure boleh !insyaAllah

Myfrin's story said...

Ziarah cikgu sonata. Masa sentiasa ada cuma kita yang perlu pandai atur ikut keperluan kita. Kak sebagai surirumah pun kadang2 boleh terkejar2 juga, hihi.........

zulkbo said...

Salam..
baguslah ada niat begitu..
teruskan kecemerlangan anda
orang boleh takkan kita tak
boleh kan?

luahfikiran said...

SALAM,
CIKGU YANG CEMERLANG ITU PATUT DICONTOHI !

sonata anak kancil said...

Kak Imun : semoga kita dapat manfaatkan masa yang tinggal sedikit ini!

sonata anak kancil said...

Zulkbo : semoga kita sentiasa manfaatkan masa yang makin sedikit tinggal ni...

sonata anak kancil said...

Luahfikiran : memang sangat patut untuk dicontohi...

IMANSHAH said...

Salam

hari ni memang tak cukup masa..sempat jengah subuh je masjid..apa nak jadi ni

sonata anak kancil said...

w'salam - bagus sempat jugak jengah subuh di masjid...itupun satu ibadah memastikan anak2 ada ke tidak solat!
semoga bakal dinobatkan guru cemerlang...

NzA said...

awal2 minggu prsekolah mmg tramat BZ....

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..semoga cikgu sonata terus dirahmati Allah SWT

Nida said...

As-salam....

Alangkah bagusnya andai dapat mengikut jejak guru tersebut

sonata anak kancil said...

NZA : seluruh sekolah di Malaysia sama aje...

sonata anak kancil said...

sahrom:w'salam - sdr sahrom juga sentiasa dirahmati Allah swt

sonata anak kancil said...

Nida : boleh ikut cara dia - kuatkan semangat - kerje kerana Allah swt - kerja satu amanah & tanggungjawab - insyaAllah

mie said...

disiplin dan patuhi jadual..
itu amat penting

sonata anak kancil said...

mie : sangat betul ! displin diri mesti kuat