CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Wednesday, January 12, 2011

okey tak?...okey tak okey...dah beli pun !

lepas magrib semalam ajak hubby gi kedai

hajat nak beli mende ni lah....

dah lama nak beli...tapi dok tangguh - tangguh...
tangguh tu bukannya apa.....pitis tak dak weh....!

akhir tahun hari tu...lagi 2 hari nak habis tahun 2010....
pergi ambik dapat barang free....suko la hambo....
dapat toaster satu ( ganti toaster yang dah kong )....dapat multicooker satu....
( kita ni kan geng RHB plus-one punya olang la....)


lepas tu tengok lah mende alah ni....
agak murah lah bila ditolak points ....cuma bayar RM399+rebate dengan points
cakap sama tokey tu....okeylah tunggu next year...baru nak ambik...
nak ambik pun...mesti kena tanya bos besar jugak! balik rumah cite sama bos....
bos pun setuju


sibuk sana sibuk sini sejak dah masuk sekolah
semalam pergi lah semula ke kedai ni semula dengan hubby


tanya tokey....
saya mahu angkat itu barang....bayar sikit kan...tukar points maaa...


ala itu barang sudah habis tahun lepas !
kenapa you datang lambat...
ala saya sibuklah...


itu barang ha...sudah habis itu halage...
sikalang....kena bayar halage biasa ma....
ala bos...tak ada diskaun ka???


tak ade ....kalau mahu ...tunggu tengok bulan 4 ada atau tidak...
ahhh...tak mahu la...saya mahu guna sekarang !


okey - okey...mari naik atas...


harga ini macam......RM ........tapi you member ma...tolak RM330
bayar RM.......saja....+ tambah warranty kasi jadi tambah sampai 5 tahun...
lagi tambah RM69.....semua sekali you bayar....RM .....


ala....I rasa..harga ini sama lah...member tak member!
you pergi cek...mana diaolang kasi sampai 5 tahun ma...kalau rosak....semua kasi free....


okey - okey lah boss...rugi la saya lambat ambik...
itulah sudah lugi RM200!!! 




okey tak???
okey tak okey.....aku dah beli pun !!! petang tadi dalam hujan renyai2
mende ini sampai....aku letak je kat sini....rumah kecik je...ambik ko..nak beli sangat!
senang lah aku nak melambakkan stok makanan
 sampai berbulan ke...bertahun ke....ohhhh...dasyatnya ! 
( macam la aku ni rajin beno  masak...aku sangat rajin bila anak2 semua balik ! )


35 comments:

n@m@n said...

saya simpan ayam organik dalam ni..hehe

Lady Lavender said...

waaa..best ni akak..boleh simpan manyak2 stok heehee..

Jejaka Desa said...

Boleh bukok kedei la ni.

aeinio said...

wah best best.., nak beli jugak

Kak Nora said...

Kalau hati sudah suka, semua okey saje. Kalau akaklah, agaknya yang disimpan dalam peti tu, sampai tarikh expire jadinya. Selamat meng'stock' barang, sonaya.

Alimaz-Kembara Terasing said...

ingat nak beli juga satu bila rumah dah siap nanti....

Zaitun said...

Dulu kak Zai pernah terfikir nak beli benda ni sekarang dah ubah fikiran sebab penghuni dalam rumah dah tak ramai.

::FAIZ FARISH:: said...

bnda ni la yg mak aku suruh bapak aku beli, tapi bapak aku beli lain.... hahahaha

Hajah Zainab bt Abdullah said...

senang bila ada freezer...nak stok banyakkkkk makanan!
kak nab ada freezer jugak, jenis yg bertingkat2, sekali tgk mcm fridge jer...in fact ada 2 fridge & 1 freezer..haaa..anak ramai kan!

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

kalau saya datang senang yerrr
bekalan sudah ada
he he

Wassalam

sally said...

Jom! Jom! Pegi pasar kasi penuh itu peti!!!

tenangsudey said...

wah boleh simpan banyak bende lagi la macam nih.. hehehe









Jasa Ibu Bapa Dilupakan, Jasa Orang Lain Disanjung

Aki44 said...

Hambo adojugak bondo nih. Bagos utk menyimpan makanan tapiiii selalunya first in last out. Kekadang tak ingat pon sampai bertaun. Golo dek eeh.

sonata anak kancil said...

Naman : simpan ayam je??? ikan tak ada ke...

sonata anak kancil said...

LadyLavender : tu lah senang la sikit...tak ade la banyak sangat stok...sebab semuanya masuk dalam peti..tak muat fridge yang sedia ada

sonata anak kancil said...

Jejaka Desa : nak jual aiskrim malaysia...he3x...okey tak?

sonata anak kancil said...

Aeinio: beli la...macam2 boleh simpan dalamnya...

sonata anak kancil said...

Kak Nora : cadangnya nak simpan barang yang perlu disimpan dalam peti sentiasa...yang harian simpan dalam fridge sedia ada...time raya kan banyak mende jugak! rendang ke...barang yang perlu keep frozen ke...

sonata anak kancil said...

Alimaz : tak payah tunggu rumah siap...beli aje le

sonata anak kancil said...

Zaitun : yang saya terbalik pulak...masa anak ramai tak mahu beli...anak dah tak ramai
beli pulak !!!

sonata anak kancil said...

Faiz : tak ape...beli lah semula !

sonata anak kancil said...

Hjh Zainab : betul tu kak...senang ada mende ni...fridge sedia ada macam2 nak letak...nampak semak tu yang beli

sonata anak kancil said...

Rozali : lagi best - mana tahu sdr Rozali nak bawak stok ke...he3x

sonata anak kancil said...

Sally : saya tak pernah
pergi pasar besar !!! sebab orang tak
ramai hanya beli kat kedai biasa/supermarket aje

sonata anak kancil said...

tenangsudey: macam2 boleh simpan...lauk tak habis pun boleh simpan !

sonata anak kancil said...

Aki44 : kalau dah letak dalam tu...janganlah tak cek pulak...expire la dia

Miecyber said...

Cantik gak Faber tu..

Karikatur

Faaein Himura said...

wah.. kalo bagi yng berniag memang best ni.. teringinlah juga nak beli.. ada banyak manfaat bila ada kenduri n hari raya.. hehehe.. =]

IMANSHAH said...

Salam kak

Ada kenangan ni. Arwah ayah tukang sembelih di kampung. Bila tiba time raya daging banyak sangat...Then saya belikan satu khusus untuk arwah. Tapi arwah tak sempat guna.. Meninggal..sedihnya

mama ju, said...

Aslkm Cikgu Zaleha

Hehe saya nak buat lawatan ke sana, ambek mana yg patut lepas tu suruh cikgu masak...boleh?

Insyallah jumpa kat rumah AZ ya?

sonata anak kancil said...

Miecyber : ok la...asal boleh guna

sonata anak kancil said...

Faein : betul..itu salah satu sebab kenapa saya beli...ni yang paling kecik...sesuei sangat! harga pun okey lah...

sonata anak kancil said...

Imanshah :kenangan abadi...emak ade guna tak ape la...

sonata anak kancil said...

Mamaju : nak spot check ke??? etngok2 hampeh...kosong ! ha3x...lebih baik mamaju bawak stok ke sini...

insyaAllah jumpa di rumah AZ...pas tu terus ke rumah sy

fatehah said...

macamana la anak nak kurus..
evrytime balik maaaaakaaaaannn je!
hihi.