CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, September 27, 2010

Asam Garam Kehidupan

aku tersenyum bila ade orang berkata tentang 
asam garam kehidupan...

hari ini aku tersenyum sipu...
aku pandang rakan sejawat sebelah aku...
rakan aku tersenyum2 sipu jugak...

tapi rakan aku 100 % tak tahu kenapa aku tersenyum...

aku takkan beritahu sebabnya...

jadi istilah asam garam kehidupan akan diinterpretasi dengan maksud yang berbeza bagi orang yang berbeza...

aku menginterpretasi maksud aku sendiri...
rakan aku dengan caranya tersendiri...


SEBENARNYA...

petang tadi ade mesyuarat kurikulum....
bos pengerusikan mesyuarat ini...

maka banyaklah keluar dari mulutnya kata2 yang memberangsangkan - kata2 penuh pengharapan untuk kemajuan akademik anak didik - para guru yang sememangnya sentiasa bertungkuslumus untuk memastikan anak didiknya berjaya dengan cemerlang .........

MAKA terpacul lah ucapan bos...
ini semua adalah ASAM GARAM KEHIDUPAN guru !
( bos baca blog aku ke? )

aku tersenyum malu2 kucing.....sinis....sebab

ASAM GARAM KEHIDUPAN adalah....
tajuk blog aku !


http://sonata14.blogspot.com

any comments?

14 comments:

rosli said...

Salam HJH zaleha,

Betul tu, tajuk blog hjh memang best....macam2 boleh tulis..sesuai sangat

sonata anak kancil said...

w'salam...tk...kadang2 banyak sangat nak tulis...sampai tak tertulis!

Ayah Zain said...

salam SAK

yor lah tu, semua yang berlaku dalam kehidupan kita menjadi asam garam dalam kehidupan kita. pandai sak pilih tajuk.

ONE ZABA said...

sapa agaknya yg lebih dulu makan garam antara berdua tu!

Yunus Badawi said...

Pandai awak pilih nama blog. Macam2 boleh tulis.

Kalau nama blog awak guna nama sendiri mcm blog saya, setakat boleh tulis kisah diri sendiri ajelah kot huhuhu

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

tajuk itu memberikan idea yg banyak untuk membuat N3

selamat maju jaya

Wassalam

Jejaka Desa said...

Kene ke diri.Saloh2 bukan takat senyum.Bahan bergelok sorang jadinye....

imanshah said...

blog saya sellau dijenguk HM, saya dah malu sebab blog merapu

Ummi Humaira said...

salam cikgu...

begitu ler asam garam kehidupan seorang blogger...

bila ada cerita nk ajer kita berkongsi sesama kita kaaaannnnnn

sally said...

Ya..itulah tajuk blog ini..

:)

Sanna said...

Salam ziarah je.

Shifu67 said...

asam, garam... tambah kicap, belacan, gula, lada... pehhh.. best buat cicah mangga ni

ahmad humairi said...

salam,

asam garam kehidupan - semua memahaminya tapi kalau sonata14 tu bunyinya educated sket, hanya tuan tanah memahaminya...macam ada kawan kita buat tajuk blog, pastu buat kontes cari makna...susah gakla.

nba-Nur said...

Salam.. Lama tak datang blog Kak Sonata.. Wah bos akak baca blog akak ke.. hehe.. Mesti dah terkenal satu sek..

Suka tajuk blog yg akak.. :)