CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, September 19, 2010

Balancing tires

Ahad : 19 hb Sept 2010


apa buat hari ni? 

pagi2 dah seperti biasa lah dah selesai tuntutan Illahi 
teruslah aku mengonyoh baju2 raya baju rasmi   
 membasuh baju yang dipakai beraya ....
oppps...baju yang perlu hanya dibasuh dengan tangan....
mintak maaf yeeee.....
baju2 yang glamor @ kain sutera @ kain2 agak  mahal  
kena basuh tangan - hanya mencelup2 lalu air - 
buang bekas peluh bukan kotor kena lumpur pun !
so kena hang dalam bilik air ye...
jangan kenakan di bawah sinaran matahari -
nanti baju2 tu cepat pudar - 
habislah glamor nya warnanya akan pucat.....
sayang mak oiiii..........
so macam ni baju akan forever cantik warnanya....



hubby ajak breakfast selepas dia mengilatkan   
membasuh kereta hitam aku...
tengok jap lagi - berkilat you.....!!! 
dia memang rajin basuh @ lap kereta....
( time sibuk@malas tak de nya le-)



jom kita pergi buat balancing tayar....

aku pun ikut la dia kedai  kat Cheng Heights...
kedai ni sangat okey ....
diorang buat kerja sangat cerewet...
bila sangat cerewet - kerjanya sangat teliti
first time aku ikut dia...
selama ni tak pernah aku pergi pun !!!


sejak lahir 3 tahun lepas - 
baru ni nak buat balancing tires...
kalau perlu tukar tayar - tukar lah...
tapi foreman tu kata tak perlu lagi - 
cukup tahun ni baru tukar
( selamat duit aku....ngeh3x )



ohhhh...macam ni....jakun la aku sekejap...
sambil menunggu tu - mahu kat 1 jam - 
memang lambat pun....
orang kerja berhati2 dan cerewet memanglah lambat....


habis  3/4 Berita Minggu aku khatam.....
cuma iklan je aku tak baca.....
sebab aku dah ade kerja tetap -
iklan2 lain aku tak ambik port pun...






14 comments:

luahfikiran said...

SALAM,
LEPAS TU NAK KE MANA PULAK ? TAK ADA JEMPUTAN RUMAH TERBUKA ? LF HARI INI ADA 2, DAN BARU SELESAI SATU. KEJAP LAGI NAK PERGI KE SUBANG JAYA. MALAS JUGAK RASANYA, TAPI TAK PERGI TAK ELOK PULA. ORANG DAH JEMPUT KITA !

ckLah@xiiinam said...

Badan ckLah pun kena buat balanching juga ni...he..he...

ustaz eds said...

salam
lepas raya ni, bukan kereta je kena balancing....kita pun kena jugak...hehehe
bila nak wat umah terbuka?

Shifu67 said...

wah ni buat balancing tayar ni nak jalan jauh lagi ke... tak habis beraya lagi ni

mamawana said...

Slm...

Lepas ni kena buat balancing diet lak...heeeee

zulkbo said...

salam..
tudia..suami
yang penyayang
siap polish kilat
kereta tu..bertuah
kalau saya bagi kat
india cuci keta je
la jawabnya..he he

imanshah said...

kadang2 sibuk sangat sampai terlupa nak buat balancing ngan allingment tayar keta..tengok2 haus tayar

Ayah Zain said...

salam sak,

untung dapat hubby yang suka mengelap2 tu. az ? ......... ada aku kisah hehheh

izan said...

kalau pi balancing..... dari awal dan akhir tot tet aje... suruh buka workshop sendiri dia kata sume kedai abis org sewa doh... eh eh eh....

Jejaka Desa said...

Penting tu weh.Tapi bab nunggu ter yang buat ngantuk...

مسافر_اسلام said...

Salam cikgu,
Mana yang perlu dilakukan mestila dilaksanakan. Biasa la manusia, mesti ada yang terlupa bila perkara yang remeh temeh begini.

Lepas ini kena cek selalu di bagian tayar dan tempat yang lain ya...

Yunus Badawi said...

salam sonata.

Mesti ko tak jalan jauh sbb 3 tahun tak perlu tukar tayar. Kereta hitam aku baru 1.5 tahun dah 50,000 km. Dah kena tukar tayar cuma belum ditukar. Lepas ni siapkan ajelah duitnya huhuhu

Aki44 said...

Salam Sonata,

Slmt HR Idilfitri.

Sblum raya, keta kena cek brek, minyak itam, tayar, signal, lampu dsbnyer. Balancing tayar tu penting klu nak jalan jauh spti balik kampung.

Lepas raya, dah makan ini itu, sana sini, x count masa, x kira waktu, sumbat ape saje, kenalah cek tayar spare yg mula mengintai2 around de u know where. INI yg lebih kritikal utk dibalance, tul tak? kahkahkah

sonata anak kancil said...

LF : sebelah petang ke KLIA - anak rakan ke India


CkLah : badan ni pun dah lama tak balance !


Ustaz Eds : istilah rumah terbuka tak ade...sape datang saya buka la...ha3x


Shifu : first time nak buat...


Mamawana : betul tu...dah banyak beno masok dalam badan ni...


Zulkbo : kalau cuti2 tak ade nak buat - rajin la dia...


Imanshah : lain kali jangan lupa...awak selalu nak balik kampung - bahaya tu kalau tak cek


AZ : sekali sekala AZ...time sibuk tak adenya...


Izan : lain kali buat sendiri...ha3x pandai ke??


Jejaka Desa : lain kali bawak bantal sekali...best sikit


Musafir Islam: bukan selalu nak cek...ade time2 nya jugak...apasal tak boleh terjah blog hang??? ade problem ke???


Yunus Badawi : kereta aku tu buat melaram jauh2 je...he3x....aku guna ke sekolah je....aku tak boleh jengok blog hang jugak...apa kena???


AKI44 : serba serbi kena cek lepas bulan puasa ni....bulan syawal ni kena cek betul2....saya tak dapat lah nak singgah ke blog AKI44...tatau di mana...tak ade ke???