CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, September 13, 2010

dalam ingat ade juga tercicir

" Pastikan semua barang tak tinggal....masing2 punya barang cek sendiri...
baju2 kotor seme masuk dalam beg plastik ni....jangan letak merata - kang tinggal satu hal pulak...baju kelain - seluar kelain....ubat gigi - berus gigi - jangan lupa ...charger tepon - kabel2 laptop - ambik letak setempat....senang ....abah tahu seme siap aje ...masuk bonet...." 


begini lah biasanya kalau balik kampung ke - tidur kat hotel ke....nak kena ingat kan anak2 ni.....anak dah besar semuanya boleh urus sendiri....sejak sekolah menengah dulu dah latih kemas sendiri pakaian / barang masing2.....masing2 bawak beg sendiri...
emak dengan abah je kongsi beg...he3x



dah sampai rumah.....

" perasan tak bekas spect umi tinggal atas meja dalam bilik - warna purple? "


" ade kakak nampak.....tapi kakak tak ambik la...ingatkan sape punya...."


" la - umi punya lah tu...umi bawak 2 spect....."


 " dah lah tu.....emak nampak tu - dia simpan kan...nanti  balik ambik la...."


" umi mana iron? " bila nak gosok baju baru ingat iron tertinggal jugak.....
saje bawak balik in case iron lama emak problem.....


" la ...tinggal jugak ......."


" tak ape la...guna In punya....." nasib baik iron Farahin ade - dia guna masa kat kolej...


" ha tu lah....asyik ingat kat orang...barang sendiri lupa...."


" ala tak kisah lah...tak kemana pun...nanti balik ambik lah ....."


dalam ingat2kan macam2 barang ade jugaklah tercicir....mana kadang2 nak ingat semua - macam2...nak2 dah nak masuk separuh abad ni.....



28 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

yang muda pon boleh lupa..

nset tertinggal d kampung haha..

jenuh tunggu nk blk amik plak nanti

Hajah Zainab bt Abdullah said...

kejadian yang biasa berlaku...hehehe

cikgu isza said...

memang begitu..
kalau buat list pun belum tentu perfect..

Rozali said...

Salam Idil Fitri Cikgu Sonata

Alhamdulillah
ada pengantinya

kalau laptop yg tertinggal
tak berblog lerr
he he

Wassalam

KaklongWiduri said...

salam...
hehheheeeeeeeee macam sama la masalah kita..bebel ingatkan anak2 terlupa unruk peringatkan diri ...

a kl citizen said...

yalah... kita asyik ingatkan orang lain, orang lain tak nak ingatkan kita...
masalah yang sama jugak ngan saya

Cikgu Norhaliza™ said...

Salam Cikgu Sonata,

Mmg gitulah selalunya...

tertinggal...

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin..

مسافر_اسلام said...

selamat pagi cikgu....Salam cikgu...perkara biasa bila keman-mana, mesti ada yang terlupa atau tertinggal. Setiap detik kena beringat, sebelum bergerak, tidak boleh berjalan terus, kena ingat kembali sekali lagi, takut2 masa tu terigat barang yang tertinggal.

Wasalam

Fakeh said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

sonata anak kancil said...

GKSB: sedekah aje le kat orang kampung...beli lain!

sonata anak kancil said...

Hjh Zainab : dah lumrah begitu Kak... ade je yang cicir...nasib baik anak tak cicir !

sonata anak kancil said...

Cikgu Isza : sejak anak kecik sampai le ni begini lah selalu...pot pet pot pet..ingatkan budak2 ni

sonata anak kancil said...

Rozali : patah balik segera
gi ambik !!! boleh lumpuh kalau tak berbelog...he3x

sonata anak kancil said...

Kaklong : ibu2 semenya macam ni la...

sonata anak kancil said...

KL Citizen : sama aje kita ni...cikgu gitu la...ingatkan orang...

sonata anak kancil said...

Cikgu Norhaliza: sama2 lah kita mengatasi masalah tercicir ni...kalau boleh janganlah selalu beno jadi gini!

sonata anak kancil said...

Musafir Islam : tk peringatan ini! biasanya kalau tertinggal yg boleh diganti tak lah kisah sangat...cuba yg penting...haru lah jawabnya! mahu boleh patah balik !

sonata anak kancil said...

Fakeh : TK info ini

Shifu67 said...

jangan buat2 lupa cuti raya dah habis dah laa

sumpit said...

hahahaha pesanan saipul67 tu mendalam maksudnyer...

Tapi orang muda pun selalu jugak tak ingat.....
Berkawan Jom

Ummi Humaira said...

salam eidul fitri cikgu...

biasa ler kita bila dah masuk umur separuh abad nie

ckLah@xiiinam said...

Hari ni....di rumah ckLah ada dua botol susu. Tak tau lah siapa punya.....nak pakai, kat rumah dah tak ada baby...he..he..

ainhany said...

salam cikgu Sonata,

hihii...adatlaaa tu.
Masa tu bru teruja dan teruji.Beli baru la gayanya...

Selamat berpuasa 6 dan salam syawal.
maaf dzhir bathin

sonata anak kancil said...

Shifu : raya kan sebulan...atur aje le nak raya ke mana

sonata anak kancil said...

Sumpit : tk singgah sini....saya nak follow tak boleh la...tatau la apasal


kena saling ingat mengingat la sebenarnya.....

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : tu la ade aje yang tercicir....kdg2 anak lupa towel - dah lah gi beli baru aje le !!!

sonata anak kancil said...

CKlah : simpan la CK Lah...tiba masa ambik semula la tu...

sonata anak kancil said...

Ainhany : kalau boleh cuba minimakan cicir2 ni...selamat berpuasa 6