CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, October 21, 2011

selamat bercuti buat sementara waktu....tips bercuti @ jalan2 @ makan angin

Selamat bercuti semua warga maya di Malaysia ini....

Tahun ini sambutan Hari Diwali jatuh pertengahan minggu....Happy Diwali kepada masyarakat India di Malaysia ini. Dalam masyarakat majmuk ni - kita pun turut sama bercuti....best giler you kalau cuti2 ni !!! ( kalau murid tahu...habis lah cikgu sonata ni - suka cuti rupanya - sebab lotih berkerja - sebab cuti cikgu ikut pelanggan - kalau pelanggan cuti cikgu kebanyakannya turut bercuti - bukan semua yer....( cuti sekolah pun sayaa bekerja ! )

Ada sekolah cuti sampai 9 hari - ada sekolah cuti mulai hari Isnin - Selasa -  Rabu (Diwali) - ada sekolah cuti mulai Rabu (Diwali ) - Khamis - Jumaat - lepas tu off course lah Sabtu Ahad kan. Sekolah saya cuti mulai esok hingga Rabu....so ambik lah peluang ini gi jalan2....selamat berjalan yer kawan2....makan angin jangan sampai kembong perut.

Tips untuk pergi makan angin / balik kampung / balik bandar - terpulang la....
( ini saya buat lah )

Pastikan bawak minyak angin  cap kapak kalau berjalan jauh jika pening....Saya sentiasa bawak minyak cap kapak ni.

Roti pun bekal jugak - mana tahu kot2 lapar - sebab perut kena sentiasa di isi - kurang makan kang gastrik pulak ! ala beli roti gardenia tu yang 60 sen - 1.00 ke ( naik harga tak ? lama tak beli - yg beli anak2 mana tahu sangat harga ni )

Air mineral pun bawak jugak - beli berbotol2 pun boleh - tak pun tupperware yang banyak tu guna aje le....takkan nak simpan aje kan !

Kalau bawak kereta - bawaklah bekal kacang2 ke - keropok2 ke - ni lah nak tahan mengantuk bawak kereta kat highway yang jalannya straight je.....boleh terlolap pe...ni kes bahaya - kalau mengantuk - susur tepi highway - apa lagi hantam tidur la....dah rasa cukup ( 10 minit pun cukup dapat lelap kejap je jadilah ) - teruskan perjalanan tuan puan yer.....

sila memandu dengan berhemah yer......anggaplah jalan raya kita tu punya - kita sayang - kita sayang nyawa kita - jadi kita jagalah elok2 speed memandu kita ....kita bawak over limit....kita rugi ! apa lagi....kalau nampak dik pak polisi - tak fasal2 kena saman....

kalau nak ke oversea pulak ---- lagilah kena ingat sangat2....INTERNATIONAL PASPORT - kalau dah lupa - balik aje le.....kalau dapat simpati mana tahu dapat tunda flight ke....( takat ni saya tak pernah pulak terlupa - kes naya betul....) insyaallah ingat. Dan baiklah tiba awal di airport tu....kalau dah ada kat sana - apa2 hal boleh lagi urus....kalau last2 minute???? mulalah panik....ok - bye - bye

selamat bercuti ....jommmmm kita makan angin !

11 comments:

Sally said...

Amboi nak ke mana tu?? Lama btol cuti Diwali..kami 4 hari je..3 kali weekend yg pnjg..huhu..mkn nak cuti ujung tahun mkn byk pula cuti2 umum..

Hv a nice n safe holiday!!

IMANSHAH said...

salam kak

saya tak cuti..rabu je

sonata anak kancil said...

Imanshah - w'salam - tak ape la...hang cuti lama hujung tahun ni

sonata anak kancil said...

Sally - tak ape sikit cuti - kerje banyak siap ! hujung tahun cuti lagi

TK - doakan saya - nak terbang jap

Kunang-Kunang said...

Selamat makan angin. Berhati2 di mana saja.

Nur-nba said...

Selamat bercuti Kak Sonata.. Hati2 walau di mana anda berada.

sonata anak kancil said...

Kunang2 - terima kasih - tk

sonata anak kancil said...

Nur-nba- terima kasih

Nida said...

Salam..

satu lagi jangan lupa jgn bawa barang berbentuk cecair dalam beg (klu kurang 100ml takpe), nanti tak pasal-pasal kena humban.... (ni macam kes saya ler.. habis losyen baru kena humban... uwaaaa)

azlina said...

lama x bercuti thn ni ada 2 anak periksa besar tu yg korbankan masa cuti...di tambah dgn cek abang yg sentiasa duk beze :))

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.