CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, October 27, 2011

Medan - Lake Toba - Day 1

Ikutkan guide - dia nak bawak kami round bandar Medan - tapi kami tak mahu - nak terus ke Lake Toba . Dah tak larat rasanya , kalau boleh nak cepat sampai ke Lake Toba  - lebih baik teruskan perjalanan ke Lake Toba yang mengambil masa lebih kurang 4 jam.


Nasib  baik dah beli  roti di LCCT - kalau tak kebuluq lah !!! sebab nak makan @ breakfast kat mana kurang pasti apa boleh dimakan - jadi kami rela makan roti aje....biasanya gitu lah - roti paling mudah untuk mengisi perut ni sementara lunch time.

Perjalanan ke Lake Toba melalui jalan kampung layaknya. Baik lagi jalanraya kita!!! Kalau diperhatikan kiri kanan sepanjang perjalanan ni - lebih kurang sama dengan tempat kita di sini.

Dah separuh perjalanan - kami berhenti untuk lunch di restoren masakan minang di Siantar . Okey kita tengok apa yang dihidangkan. Sangat sedap ! apa lagi perut dah sedia kelaparan ( taklah lapar bebeno) - masakannya hampir sama dengan cara kita masak - so bolehlah makan (mana yang boleh dimakan!)


 ( tolong promote - sape nak makan singgah di sini) @ 
mungkin sesape yang pernah ke sini makan di sini juga


tengok tu lauk pauk yang sungguh menyelerakan - apa lagi kalau dah kelaparan !
cuma yang bezanya nasinya tak berapa nak sama dengan nasi yang biasa kita makan 
(agak banyak kanji - makan aje le! jangan cerewet....kalau tak lapar la...)


hampir 3/4 licin ! 

selepas selesai makan perjalanan diteruskan supaya sampai ke Lake Toba secepat mungkin.
okey....jumpa lagi 



11 comments:

Nur-nba said...

Wah banyaknya lauk.. Tak pernah jejakkan kaki lagi di Medan. Kak, kongsi lagi gambar2 di sana ye..

luahfikiran said...

SALAM, BANYAK MAKANAN DAN LICIN PULAK TU. JANGAN LUPA BALIK PULAK

rosli said...

Hjh Zaleha,

TQVM for sharing, kali pertama saya ke Prapat, Lake Toba tahun 2006...saya jatuh hati dengan pemamdangan sekitar Danau Toba...sehingga kini saya masih teringat perjalanan ke sana, hanya bila tertidor atau terlelap saja saya tidak nikmati pemandangan di sana, indah sungguh ciptaan Allah.

sonata anak kancil said...

Nur-nba - memang banyak! macam2 ada...berbaloi la orang kata - sape kaki makan memang best punya

sonata anak kancil said...

Luahfikiran - W'salam - Balik Dato'...baca Bismillah...he3x

sonata anak kancil said...

Rosli - Betul tu Hj Rosli - memang itulah saya ucapkan semasa melihat Danau Toba terutama di Airterjun Sipiso-piso...nanti sy upload lagi

Nizam said...

Puas berjalan ni...

sonata anak kancil said...

Nizam - jauh berjalan tambah pengalaman

atuk said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

betul3 sedap tu...
licinnnnnn.....he he

Wassalam

sonata anak kancil said...

Atuk - walaikumussalam - lauk2 nya sesuei dgn tekak - hampir habis utk 4 orang.

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.