CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, November 9, 2010

Bila tau takwim sekolah tahun 2011

Takwim persekolahan 2011 dari KPM telah keluar 

Kalender cuti umum dan negeri 2011 juga telah keluar

Hari ini jadual sekolah ganti &
 pilihan cuti peristiwa 2011 juga telah keluar 

Maka marilah kita bermesyuarat 
untuk memasukkan pelbagai jenis cuti 
dalam takwim pengurusan sekolah 2011

Pilihlah cuti peristiwa mana nak pilih untuk 
program @ aktiviti @ majlis apa 2011 

Rancanglah pelbagai program @ aktiviti 
sepanjang tahun 2011..........



Nota : bila aku semak2 cuti sekolah tahun depan semua sudah ade program !
 baru bulan 11 ni....
looking forward for next year holidays !
psssttt.....holidays tahun ni belum tiba lagi....
*
*
*
*
dimaklumkan kalau mohon kepada Pendaftar 
cuti pada hari Khamis & Jumaat minggu depan & dapat kelulusan
sekolah dah mula cuti mulai hari Selasa depan ! 
( jika sekolah ada mohon cuti peristiwa pada hari Selasa - '
sekolah saya dapat cuti pada hari Selasa....hari Rabu raya )
tinggal hari Isnin je nak gi sekolah....
( murid2 boleh lah....cikgu??? nak kena tutup macam2 akaun !
mesti-mesti-mesti....kalau tak - cikgu tak boleh cuti lagi kalau tak siap! )


yesssssssssssss.....! ya beda bedu......selamat bercuti....

30 comments:

Ms.Lilies said...

lagi nak cuti sek lagi cikgu bz...
budak2 pun bz gak...

bz mengosongkan kelas

ahak ahak

Kak Nora said...

Bila sekolah cuti, parents tertanya bila nak buka sekolah. Bila buka sekolah, cikgu pula tertanya bila nak cuti. Apa hal budak-budak sekolah tu...ke mana kita?

imanshah said...

kak

sekolah saya dah mula cuti jumaat ni..haha

n@m@n said...

samalah kita..hehehe

rancang..rancang dan rancang..

last² hanya tinggal rancangan,kita buat kita baca/..hehe

Ummi Humaira said...

salam kak sonata...

ummi plak yg anak2 blm kemana2 lg ni , bila musim cuti sekolah panjang tiba ,dah tahu dah rumah akan gamat dr pagi hingga ke malam ler jadinya...

ummi lum buat lg taqwim untuk musim cuti nie , nk ngajar ngaji ke nk cuti ..

::selamat hari raya qurban dan selamat bercuti buat semua warga sekolah...::

al-lavendari said...

seronoknya .. cadang nak ke mana cuti panjang ni cikgu ?

4-a&nazrah said...

ni jeles ni, kami sekolahlah terus sampai cuti raya..tapi oklah, dpt lebih ruang siapkan segala kerja sebelum cuti ni..

Kakzakie said...

Salam Cikgu Sonata,

Murid cuti ibu-bapa pun ambil cuti. Tapi cikgu kena berkira walau cuti sekolah, ada lagi kerja yang kena bereskan sebelum tahun baru menjelma.

Amal ibadah tu cikgu....

Ummufaiz said...

Salam SAK,

Ada kawan antar kat saya, kalau cikgu perasan thn depan ambik cuti tahun 4 hari tp boleh cuti selama 11 hari berturut2 29/1-8/2...boleh gi honeymoon nie.

Zaitun said...

Kak Zai suka banyak cuti boleh jalan2 tapi tahun depan anak bongsu kak Zai PMR...

sonata anak kancil said...

Ms Lilies: betul tu! depa pakat tak datang...dengan alasan tak belajar ! calon SPM sampai next week masih ada lagi diberikan tips menjawab ...

sonata anak kancil said...

Kak Nora : parents ni ada 2 kategori 1. parents yang dok loghat tu agaknya mereka tatau bagaimana perit jerih cikgu mengajar@mendidik anak mereka...bila cuti depa sendiri tak sanggup nak kawal anak....cikgu dah letih nak ajar anak mereka !

2. parents yg ke 2 ni....rasa macam tak cukup cikgu mnengajar@mendidik anak mereka...kalau boleh nak suruh belajar aje! - parents prihatin

sonata anak kancil said...

Imanshah : budak2 bolehlah terus cuti...cikgu selagi keje tak beres tak boleh cuti!

sonata anak kancil said...

Naman : kalau dah rancang tu buat lah...melainkan jika ada kekangan..biasanya penggal pertama sangat2 sibuk...terutama koku...macam2!

sonata anak kancil said...

Ummi Humaira : susun lah jadual yang padat Ummi....jadi mereka ada sesuatu nak buat...sy dah cadang sibongsu ni kena pegi kelas F4...terutama Matematik - lain hantar berenang aje le...tu lah keje dia musim2 cuti ni...urusan sy next year sudah selesai...cuti sy next year sudah penuh jugak !

sonata anak kancil said...

Lavendari : dah ada distinasinya...Dis. baru bertugas semula

sonata anak kancil said...

Nazrah : sama la - yg cuti ni budak2...kalau tak depa ni
memekak je !

sonata anak kancil said...

Kak Zakie: memang betul...murid cuti...cikgu cuti sampingan je...byk keje nak buat!

sonata anak kancil said...

Ummufaiz : betul tu...dah boleh susun rancangan ...ade cuti jatuh hujung minggu

sonata anak kancil said...

Zaitun : kami jika nak berjalan2ni...kena tengok masa...hujung2 tahun cuti pun kena beku !

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Lama juga Kak G tak ke sini ya.
Takpa Cikgu, bila dapat p cuti, alhamdulillah, p saja; jika tak dapat, kira berbakti untuk anak watan dan/atau untuk keluarga.
Suker pulak Kak G yg tak terikat dengan takwim sekolah. :)

Shifu67 said...

cuti raya dah kena beku laa... kat sini last day sekolah tu

sally said...

Salam ..

bila berbicara soal takwim 2011..dup..dap..dup..dap..debaran menantikan rombakan kabinet secara besar2an. Menurut tuan Pengetua kami, percaturan tugas utama akan berlaku secara total..adusssss...

ckLah@xiiinam said...

Selamat bercuti cikgu...

sonata anak kancil said...

DDrfauziah :w'salam...tk sudi juga akak ke sini...senang2 datang aje le Kak G....sy pun taklah sgt sibuk...tapi kategori sibuk le...

sonata anak kancil said...

Shifu: best lah kalau dapat terus sambung cuti ! mana yang bertugas - jangan lak lupa bertugas - terutama yg jaga periksa tu

sonata anak kancil said...

Sally : sekolah sy tukar sikit aje....ade yang nak teruskan saja...ade yg mintak tukar...

sonata anak kancil said...

CkLah : selamat bercuti jugak...kita masih sekolah!

rosli said...

Salam hjh Zaleha,

Bila bab cuti ramai yang mengomen ni, saya pun nak komen ni...dah boleh buat planning 2011. Insyallah.

sonata anak kancil said...

Rosli : planning tahun 2011 dah siap!
Booked.