CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, August 29, 2011

PROJEK MEGA RAMADHAN - Ramadhan 12

SALAM AIDILFITRI 
SELAMAT HARI RAYA - MAAF ZAHIR BATIN 


Alhamdullilah hari ini masih meneruskan ibadah puasa (hari terakhir untuk tahun ini?) - semoga segala amal ibadah kita diterima oleh Allah swt.

Hari ini  saya nak meng 'update' AGK - sebelum semua projek siap ! kalau dah raya tak best la kan...he3x
tersangatlah sibuk kerana menyiapkan projek2 mega ini !

Banyak sungguh nak dibereskan dalam masa seminggu sejak minggu lepas - 
dan dalam masa terdekat ni - semoga semuanya siap on time ! 

PROJEK 1 - KARNIVAL RAMADHAN 

Projek ini dah nak sampai penghujungnya...semoga segala amal diterima oleh Allah swt. InsyaAllah

PROJEK 2 -  KUIH RAYA 

Projek yang amat mencabar! apa taknya nak siapkan hampir @ lebih  50 botol kuih raya - projek setiap tahun ...tahun ni lebih seronok sebab cik kakak buat semua cookies ini ! semuanya untuk staf sokongan , ade juga untuk rakan sejawat , rakan hubby , rakan cik kakak & jiran 
                                                     honey cornflakes - chocolate chips
                    honey cornflakes - kek kukus coklat - kek pisang    dibotol & direbenkan 
                                                                                                letak dalam paper bag

PROJEK 3 - MASAK2 BUKA PUASA &  RAYA

Hari ni sibuk sungguh - macam2 nak buat - untuk berbuka puasa & juga untuk raya - tak payah cite panjang lebar - ini dia baru dapat masak


                                  daging beryani atas dapur          serunding daging yang belum kering

                                                               nasi impit nona - 2 peket - dah siap 
 ketupat pun ada - tapi 12 biji aje - 
hasil anyaman sempena pertandingan menganyam ketupat di sekolah minggu lepas!
saya jadi hakim
 ni pulak projek pertandingan batik raya - 
sempena Bulan Bidang Kemanusiaan - Pend. Seni Visual - 
(projek mega di sekolah - tak ada kena mengena hari ni !)
 cikgu2  sedang mewarna batik raya 
 dah siap !
ini pulak nak buat kuah kacang !
 rendang daging sedang mengelegak

nak masak nasi beryani pulak....


SELAMAT HARI RAYA

6 comments:

♥ manje ♥ said...

salam aidilfitri cikgu...

bernas sungguh idea buat pertandingan anyam ketupat tu... :)

rezeki said...

selamat hari raya
maaf zahir batin buat cikgu sekeluarga

IMANSHAH said...

wah raya sakan kak

sonata anak kancil said...

manje : boleh buat acara tahunan macam ni...buat dekat2 nak raya -lepas mintak aje le dgn depa ni...sure free !

sonata anak kancil said...

rezeki - selamat hari raya buat pak itam sekeluarga jua

sonata anak kancil said...

imanshah : tak juga...buat untuk bawak balik kampung...