CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, August 14, 2011

Murah rezeki - Ikut selera - secukup2nya - Ramadhan 7

Alhamdullilah syukur kehadrat Illahi majlis iftar semalam 
13 Ramadhan @ 13 Ogos telah berlangsung di sini


6.30 petang kami sekeluarga menuju ke sini dan pukul 7 siap mengadap meja ! Majlis ini dibiayai oleh sahabat karib hubby. ( Kalau kami nak ke sini tak ade le....! untuk kami 5 orang  + 2 sahabat suami isteri   punya harga boleh makan lebih seminggu weh ! ) - apa2 pun syukur - ni orang kata murah rezeki di bulan Ramadhan ni


menunggu masa 

ni sape punya ?

 satay pun diletak oleh Si Fahd

 penutupnya - saya ambik laksa nyonya

mak oiiiii - berapa banyak gelas ni??? 

selesai makan2 sambil berbual - sampai pukul 9....terawih kat rumah 
( kalau nak terus ke masjid boleh gak -  pukul 9 baru nak mula terawih )
tak larat dah......berehat2 dulu....

*****
SELAMAT BERBUKA PUASA
nota : tunggu ada lagi minggu depan di tempat lain pulak....

16 comments:

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Sonata,

Alhamdulillah rezeki bulan puasa. Mengiratkan silatulrahim dan pahala pada yang belanja.

sonata anak kancil said...

Kunang-kunang: W'salam - betul tu untuk mengeratkan silatulrahim

semoga terus murah rezeki!

IMANSHAH said...

Salam

saya pun baru 2 kali berbuka di luar..hurm, mahal dan rasa tak berbaloi

rezeki said...

salam cikgu

dah 2 hari kami dapat 2 bungkus bubur lambuk dari 2 masjid berlainan ,

alhamdulillah

Ayah Zain said...

salam sak

alhamdulillah, rezeki jangan ditolak

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

nampak selesa dan bersih kedainya
...tentu sedap makanannya

Wassalam

Cikgu Ma said...

assalamualaikum cikgu Sonata
selamat berbuka puasa Puan
saya berbuka kat rumah je.:)
wah cantiknya color hijau tu
tuppwerware yg sebleum ni lawa juga tapi edisi tupperware baru ni dah takde yg hijau lawa tu.

Ann Huda (Ate) said...

Assalamualaikum wr wb.
Ate singgah dan follow. Mensyukuri rezeki yang di kurniakan Nya di bulan Ramadhan Al Mubarak.

::FAIZ FARISH:: said...

sate.. hm... sabo je la

sonata anak kancil said...

Imanshah : mahallah jugak...orang belanja - terima aje le

sonata anak kancil said...

Rezeki : w'salam - kat sini pun dah dapat 1x dari surau - sekali tu - ade le pihak yg nak agihkan bubur lambuk di tepi jalan - agaknya harapan kami akan berhenti - tapi kami jalan terus je ! maka tak "laku" bubur tu...nampak masih banyak lagi!

sonata anak kancil said...

AZ: betul tu AZ - kita terima aje le - pantang orang belanja!

sonata anak kancil said...

Rozali : W'salam - memang sangat selesa - ruang makan yang luas dan makanan pun banyak - full-house! Surau pun sangat bagus

sonata anak kancil said...

Cikgu Ma : selamat bebruka puasa juga...sekali sekala bebruka di luar ni best jugak...biasanya sy di rumah je

sonata anak kancil said...

Ate : W'salam - tk sudi bertandang ke teratak AGK - sonata telah buat kunjung balas ke ATE - tapi tak ade ruang utk follow @ chat - selamat bebuka puasa

sonata anak kancil said...

Faiz : kalau nak - hang gi aje le order ! tentu seronok kan - selamat berbuka puasa