CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, March 12, 2012

Biskut roti cicah air kopi

  Biskut roti keras (roti mentega) & rangup beli di Port Dickson masa pergi tengok Raptor Watch Sabtu lepas, sedap punya fasal beli 2 peket - satu peket lagi roti gandum@wholemeal - memang sedap lagi rangup & of-course la orang kita punya produk - kat kedai runcit ada - tapi tak beli - ada la beli sekali dua - tapi tak best - keras berdentung - kalau cecah air pun lambat lembut ! 

  apa lagi buat air kopi - saya cicah kopi O - gula tadakkkkk....! lagipun biskut ni dah manis - say no to gula....sekali sekala bubuh gak gula kalau minum kopi ni .....dah mula kawal2 sikit berlebih2 manis ni...tp alhamdullilah takat ni tak ade le sakit2 yang berkaitan dengan gula ni....
so, kita mula lah jaga-jaga

 biskut ni memang sangat sedap kalau cicah dengan air kopi - tekak saya lah - tak tahulah tekak orang lain pulak - tapi kalau sape nak cuba - boleh cuba - no hal....
cubalah - mahu nak cicah berkali2!!!

 tengok tu...kejap je dah lembut - kalau rendam lama- mahu cair biskut ni - berenang2 lah tepung dalam air kopi ni....dah tak sedap - dok minum air tepung biskut pulak.....

susah2 sangat boleh juga rendam terus...
tapi cepat2 gi ambik sudu cedok biskut yang dah lembik ni....he3x
inilah penangan biskut roti keras lagi rangup !

14 comments:

mamawana said...

Memang sedap tuuu. kekadang mama kalu ada saki baki roti yg tak dimakan salut jer ngan margarine sikit , tabur gula dan bakar dlm ketuhar. Hmmm....jadilah biskut kering ni. Sedappp...

azlina said...

hujan2 ni kalau biskut cicah kopi pun sedap...

Yunus Badawi said...

eh apa dah jadi dengan pau? Tapi biskut tu memang sedap dicicah dgn kopi o panas.

Emak Adam pun ada beli 2 bungkus baru2 ni.

sonata anak kancil said...

Mamawana - betulllll.....tak ada kuih biskut kering pun boleh

sonata anak kancil said...

Azlina - ni lah zaman2 susah dulu minum air cicah biskut - la ni bukan sebab susah ( tak lah senang mana pun ) - sebab kawal makan !

sonata anak kancil said...

Yunus Badawi - ni semalam petang punya menu ! lain buat lain yang aku masuk N3 hari ni - ha3x...pau dah jadi lemau - jadi biskut keras...he3x
- jauh no nak hantar kang hang - anak aku perabiskan makan panas2

NzA said...

sedap jugak ptg2 layan roti kering + kopi......

ibundo said...

sedap. kpah kalau balik pilah mesti singgah beli biskut roti AZAN. Cicah dengan kopi memang tersngatlah sedapnya..

sonata anak kancil said...

Nza - layan jangan tak layan...sodap!

sonata anak kancil said...

Ibundo - betul tu Kpah - roti Azan pun sy ada gak beli - best

Aine Ainun said...

teringat abah sy...suka sgt cicah mcmni...

=)

sonata anak kancil said...

Aine Ainun - tk sudi bertandang ke AGK & followed. Orang lama2 ni - ni lah yg sedap dimakan !

etuza said...

Minum secawan kopi ..
datang melihat pose..dan membaca..

sonata anak kancil said...

Etuza - selamat menjamu selera