CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, December 13, 2011

terlerai lah sudah....

Hari ni terlerai lah sudah pelbagai spekulasi tentang SPBA - Skim Baru Perkhidmatan Awam.
Bos dan CC pergi taklimat tentang SPBA siang tadi.

Pengiraan telah dibuat - gaji baru telah diketahui. Nampaknya kategori saya ni spesis kurang untung (saya rasalah)! sebab saya ni spesis warga emas beberapa tahun dalam SSM. So - beza tak banyak / tak terasa. berbanding mereka yang baru nak jadi warga emas - terus masuk ke SPBA - tak perlu tunggu lama2.

Mulai 20hb Dis dah kena sain pilihan2 yang berkenan dihati - kekal 55,56,58 atau....terus 60 ! Semuanya perlu diselesaikan sebelum 30hb - sesape yang berada di luar negara sekalipun - mesti sain dengan apa cara sekali pun - email ke...atau apa2 la

Tahniah kepada mereka yang mudo2 ... dengan kemunculan SPBA ni semoga terus cemerlang dalam perkhidmatan anda.

Wallahualam.

12 comments:

Ayah Zain said...

salam sonata,

kami mingggu depan baru ada taklimat

IMANSHAH said...

salam, kami x tahu apa2

sonata anak kancil said...

AZ- w'salam - sabo-sabo -

sonata anak kancil said...

Imanshah - sebelum 30hb kena sain pilihan ni

nadz said...

Assallamualaikum,

yang untung guru-guru muda..
Rezeki datang cara berbeza buat kita warga emas ni..rezeki dari anak-anak...

Nida said...

Salam Kak..

kenapa sekolah lama saya takde email apa-apa tentang ini ye..

Nasib baik saya terbaca di blog akak ni

sonata anak kancil said...

Nadz - w'salam. betul tu...bersyukur takat ini - panjang umur murah rezeki - dikurniakan kesihatan yang sihat walafiat - alhamdullilah

sonata anak kancil said...

Nida - cuba hubungi sekolah Nida, tentu mereka lebih arif hal ini

rosli said...

Hjh Zaleha,

Di mana saja skrg orang muda lebih untung, kami di GLC kalau umur dah lebih 45 tahun peluang nak jadi Pengurus Besar sgt tipis kecuali kita betul cemerlang, biasanya boss2 atas ni bukan nampak pun pada kami ni.....so buat kerja tunggu pencen 55 or 60......GLC spt kami belum sure amik umur 60.....mereka nak yang muda2 ....masih vibrant kata mereka

sonata anak kancil said...

Rosli - macam sama je kes kita ni...saya nak kekal 56 - habis cerita - bimbang kalau 60 - nak turun ke 56/58 takut tak dapat tanpa sebab yang kukukh ! hu3x...lotih den kojo...(ada sebab tertentu je boleh dapat...tak ke parah tu )

SiapaSayaTakPenting said...

Salam,
Rabu ni menyain..mujur tak tak jadi pegi Paris..ahakss

sonata anak kancil said...

SSTP - W'salam - tak tahu lah apa cite la ni...tunggu bos kata apa - kita rujuk dgn majikan masing2

wallahulam