CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, April 28, 2009

Tak sihat ......


Nak tak nak hari ni aku cuti sakit jugak. Demam & selsema ( oppps tak lah mcam selsema kat US tu ) & batuk. Balik dari Kluang aku dah tak sedap badan.Dok bersin memanjang...Pegi farmasi beli panadol - cold & flu. Dah makan ubat tu, tau lah mengantok - tidur. Pagi2 pegi sekolah gak, hubby dah bising - pegi la klinik.

Semalam aku masih bertahan kat sekolah, cikgu2 yang berurusan dengan aku, dok tegur - tak sihat ke? Kalau aku tak sihat, orang boleh cam benor muka aku...Aku telan 2 biji panadol. Semalam lepas sekolah terus la ke klinik. Doktor kata - you better need a rest. Ok lah. Aku kata, I just standby with the MC. Kalau dah ok, I 'll to school. Balik, makan ubat - tidur sampai petang. Malam pun bukan main cepat lagi tidur.

Pagi2 ni - lebih baik la aku rest kat rumah. Kalau ke sekolah, aku dok sibuk kerja sekolah, tak rest langsung! Hari makin meninggi ni, dah beransur ok dah. Apa taknya , lepas makan ubat tadi tidur semula! Hu hu hu...dan bangun ni, tak ade keje, dok 'post' ubat2 yang aku makan.


16 comments:

ONE ZABA said...

tekaan aku hari ini..mesti tak kerja hari ni. mesti dalam keadaan tak sihat.

selmat berehat di rumah. jgn lupa makan obat tu. moga cepat sembuh. tak lama dah nak naik gunung tu.

- jinggo - said...

mari kita teka
ada ubat...
bermadsud
sakit
cuti...

semuga cepat sempuh cgu.....

INTAN said...

get well soon...

sonata anak kancil said...

OneZ: Terima kasih. hahh...tu yang "paksa" pegi klinik gak...kang tak dapat naik gunung, haru aku!

Jinggo: Belum selesai "mengarang", member dah betul teka! terima kasih. InsyaAllah dah makin ok ni.

Intan: terima kasih, saya kalau boleh nak pegi sekolah ( degil punya orang!!!)

ujie said...

sakit ek..cian..semoga cepat sembuh ek...

GPI SKSV said...
This comment has been removed by the author.
GPI SKSV said...

Syafakillah.. Amin Ya Rabb.

sonata anak kancil said...

Ujie: ye ye ...dah mula sihat. Ni nak makan ubat lagi!

GPI: Syukran...

cinderellawin said...

kesian umi.
kerja kuat sangat kot.
get well soon!
=)

sonata anak kancil said...

Awin: TK...hang bukan tak tau, macamana umi keje! Sebenarnya cuaca panas sangat la...nak kuar rumah pun "bercinta"

LotsOfLove-Pearls said...

Get well soon k..
Cian dier tak sihat..

Makan ubat and rehat k..

sonata anak kancil said...

LOL: TQ...makin sihat dah ni...cuaca bukan main panas di luar rumah!

Yunus Badawi said...

harap hari ni dah sihat. Sekarang mmg ramai org sakit demam. Doktor jugak yg buat duit.

Dalam tak berapa sihat tu pun sempat update blog. Sah dah masuk kategori tegar. hehehe

Tirana said...

Semoga cikgu cepat sembuh..

DUN Behrang 2020 said...

Suruh berehat le tu...minda pun nk rehat gak walau ikut hati nk terus bekerja dan lagi dan lagi...

sonata anak kancil said...

YB , TIRANA & DUN : Alhamdullilah hari ni 29.4 dah pegi sekolah...Ubat masih bawak bekal, kena habiskan gak!

Sibuk mengemaskinikan fail2 - sebab pemantauan pihak berwajib minggu depan.

Esok pulak kena wakil bos menerima
sumbangan drp CM untuk kecemrlangan sekolah....