CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, May 24, 2012

The Lost World & FAR FAR AWAY - USS (3)

Dah bersantai di Ancient Egypt kita orang berjalan lagi....dan sampailah ke The Lost World - iaitu kawasan Jurassic Park. Bergambar bagai nak rak kat sini...he3x....biasalah kan - bukan senang nak sampai ke sini !!!

Nak masuk / nak naik permainan kat sini - tak sempat sebab ramai orang sedang beratur ikut giliran - buat penat je menunggu - buang masa -  baiklah teruskan perjalan ke tempat lain. Jangan tidak masuk lah ke kedai menjual pelbagai cenderamata - satu FM Jurassis harganya Sing Dollar 9.90 / 10.00 ( ade juga yang murah2 sikit ) ....cer darab dengan Malaysian Ringgit - mahal nya!!! dah sampai ke sini - jangan tidak - dah pengumpul tegar FM - beli lah juga - SATU je ! he3x....

 kedai sovenir




Dari kawasan Jurassic Park - perjalanan diteruskan lagi ke Far Far Away - paling best di sini ialah masuk panggung menonton Shrek 4-D - betul2 real ! kalau masuk ramai2 ni - cepat sikit .




dalam kedai cenderamata....manyak looooo...dan mahal looooo....


nota....tempat solat ada di kawasan roller coaster - Sci-Fi City atau bolehlah keluar - bila kita keluar tangan kita akan dicop dengan stamp - boleh masuk semula...kalau tak di cop - dah tak boleh masuk lagi - rugiiiii......kami keluar sekejap - boleh naik LRT free ke perhentian2 tertentu - lupa dah nama perhentian apa - kita orang pergi sampai ke Merlion.Lepas tu naik semula train - masuk semula ke USS. 

berhenti buat sementara waktu....sambung perjalanan seterusnya esok....
(kalau sempat la...sebab busy nak kemas luggage ! perjalanan agak jauh kali ni...)


9 comments:

Kunang-Kunang said...

Sonata,

Selamat berjalan-jalan.

Miss fatihaNur said...

lama x jejak tmpt ni...hehe

sonata anak kancil said...

Kunang-kunang - terima kasih - moga selamat sampai ke destinasi & selamat pulang ke M'sia

sonata anak kancil said...

Miss FatihaNur - terima kasih sudi singgah lagi

Kamsiah said...

amboi makan angin sakan ya..ari tu ke chennai

Nur-nba said...

Baguslah dah ada tempat solat.. Masa Nur pergi dulu masih belum ada..katanya dalam pembinaan.

izzanis said...

Salam singgah.. :)

Seronoknya melancong..

ckLah @xiiinam said...

Wah...seronoknya. Nak ikut!

Nida said...

Tak pernah ke Singapura walaupun selalu ke tambak Johor