CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Monday, May 21, 2012

Dari New York ke Ancient Egypt - USS (2)

Saya sambung lagi pengembaraan saya dalam USS ni...
Dari New York , saya dan rakan terus berjalan - berjalan - dan terus berjalan....sampailah ke sini ....



 kami tak berani nak naik roller-coaster ni! minta ampunnnnn....tak nakkkkk....ngeri !!!

sape ni?

Selepas melintasi kawasan roller coaster ni - sampailah kami ke Egypt....he3x...terasa macam mengembara seluruh dunia pulak....bila tiba kat Egypt ni....lihat replika tu tak sama kalau kita lihat yang sebenar ...sebab saya dah sampai ke Egypt pada Disember 2010. Di sini kita orang rasa lah jugak naik indoor roller-coaster dengan ancaman2 mummies - ohhhh ngeri jugak...tapi relax la...hanya "penipuan" semata2....buat terkejut orang je...tapi  awas...kalau ada lemah2 jantung tu...tak payahlah nak cuba2 naik roller- coaster ni....kang kaku terus !!!




 Sempat jugak kami naik desert jeep - round satu pusingan jumpalah macam2 khazanah semasa mengembara ni...antara yang saya jumpa...

seolah2  dalam kapal 

 harta karun !!!

apa benda pulak ni??? macam tong2 penyamun je...he3x....
semuanya seolah2 kita sedang belayar di lautan 

okey lah saya berhenti rehat - sebab dah kelaparan masa ni ....
kami makan roti & air mineral aje & buah epal.....apa nak kata - tak ada makanan yang halal dimakan (walaupun banyak lah kiosk2 jualan ni kan....tapi bukan orang kita yang jual - lainlah kalau kat negara kita...kalau diorang kata ada restoren di sini (Oasis Spice Cafe) - mahal - takat nak beli air tu bolehlah.



4 comments:

cikgu Naman said...

bestnya..kami yg bercadang nak ke USS Singapore pun tak sampai² lagi

sonata anak kancil said...

Cikgu Naman - cepat2 gi...he3x - cuti sekolah ni gi laaaaa...

atuk said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

bila agaknya saya boleh sampai ke situ....

sonata anak kancil said...

Atuk - bila2 masa Atuk ! sepanjang tahun...dialu2kan...(buat duit le depa terutama cuti sekolah)