CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, May 1, 2012

Hari terakhir di Chennai - bestnya ! (15)

Penglipur lara ingin menamatkan kisah cite 1001 kenangan di Chennai , India. Jika ada orang tanya nak pergi lagi tak? jawabnya saya nak pergi lagi!!! apa orang nak kata - katalah...ada saya kisah??? hehehehehe....

Saya suka melihat gelagat budaya orang ni ...serious saya cakap ... InsyaAllah ada rezeki - ada masa - saya akan ke Chennai lagi tapi mungkin akan terus ke lebih selatan India lagi - tengoklah AA ni ada ofer lagi ke....saya sedang meninjau2 lagi harga yang ditawarkan. Jika saya pergi lagi - saya dapat tahu dah ada followers nak ikut sama!!! alamak - terasa seperti tourguide...tak kisah - janji ikut cara saya no hal punya....betul AZ??? betul kan kan kan...(harap2 AZ baca la cite saya ni...ha3x). ada ke orang nak ikut ni? boleh buat rombongan cik sonata ni....

Okey - okey - last but not least - kenapa saya kata best? nak balik ni memang best - tapi yang best ni ialah....dapat makan nasi Malaysian style!!! wow memang best you...baru 3 hari je - dah rindu dengan makanan Malaysia...kalau dah tekak melayu tu...nak cari jugaklah makan melayu (walaupun ala-ala India Melayu - bolehlah....walaupun boleh aje makan makanan India ni.

inilah dia .....Pelita Nasi Kandar


 menu ala Malaysian style -  best ! (kat Malaysia pun  chef diorang jugak kan...)


 sesiapa yang berhajat datang sini - jangan lupa singgah di sini...dan saya jumpa juga sekeluarga India Malaysia...pun sama mereka sendiri kata - nak cari Malaysian food jugak! dah orang Malaysia kan...cari jugak lah masakan Malaysia - walaupun ala-ala Malaysia...okey la kan...hilang rindu masakan Malaysia. 

 akhir sekali - tidak lupa pencuci bau mulut - 
makan sejenis gula2 rasa mint...sedap - berangin je...

dah sampai airport - 
selamat tinggal Chennai dengan 1001 kenangan - 
insyaAllah akan ketemu  lagi...jumpa dengan Mr Salam lagi.!


sekian 

10 comments:

Nida said...

Memang seronok berjalan ke negara luar ni.. macam-macam gelagat orang dapat disaksikan... ada yg lucu, ada yg patut dipuji dan ada yg patut dielak.

iizza said...

pelita nasi kandar sana mesti lagi best ni..tengok kari dia pn mengancam warna..^_^

sonata anak kancil said...

Nida - tepat sekali seperti yang Nida tulis ni...kalau tahun ni ke NZ sure boleh jumpa Nida.

sonata anak kancil said...

iizza - sedap ! asyik makan roti India je...dapat nasi - perghhh best!

mama ju, said...

Salam sejahtera cikgu,

Cepat le cete pasal USS pulak! tak sabo..
Akhir tahun ni pegi mana pulak cikgu?

Numpang sronok je..

bila alizan berkata said...

ooo..chennai kat india rupanyer...

sonata anak kancil said...

Mamaju - w'salam - ok - insyaallah dalam sari dua ni...sibuk dengan tugas

sonata anak kancil said...

alizan - begitulah kira2nya...puaslah makan wadey...

Azie said...

As salam. Blh saya dptkan no hp Mr Salam. Terima kasih.

Anonymous said...

As salam.. boleh sy dptkan contact no Mr Salam. tq
email sy: sfy808@yahoo.com