CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, June 26, 2011

Ke Serting pulak...

JOMMMMM...pagi2 tadi ke Serting pulak....

Janji jam 12 dengan anak - ahhh.....1 1/2 jam lebih awal....

Hajat nak ziarah rakan jemaah umrah baru2 ni...

Tepon-tepon ....tak angkat...alamak...
Jom kita singgah kedai dia....
Alahaiii....TUTUP ! Hj Azmi tak ada...

Tak kisah lah....

Okey kita masuk pulak ke kawasan Felda Raja Alias...
Raja Alias berapa? FELDA RAJA ALIAS 2...
Nak tepon tak?
Tak payah...kita cari je alamatnya...buat suprise sikit...

Jeng - jeng - jeng dah jumpa....
Jom kita parking depan rumah dia - Hj Hamid...
Ayah & Ibu gi kebun !

Okey - okey tak apa...Makcik saje2 datang nak ziarah ni...
Jangan susah2.....kirim salam kat ayah dan ibu yer....
Makcik dan Pakcik dari Melaka - sama2 gi umrah hari tu....

Sekarang - makcik nak ke Blok 10 pulak...
Ikut mana?
Rumah Hj NorHamizan....
Ohhhh....dekat je makcik....ikut jalan terus ni...belok kiri - belok kanan -
jumpalah depan sekolah...okey-okey....

Tepon......Saya kat Seremban lah Pak Sheikh....
tak ape - tak ape.....Kak Nora ada....sila-sila ke rumah...

Okey.....dah jumpa - depan rumah dah ni...
berjumpalah kami sementara tunggu pukul 12 - janji dengan anak di MRSM Serting

Bila jalan keluar ...
Alahai doket bona dengan sekolah anak ...
belah belakang rumah dia aje !

Lain kali datang - tepon awal2....bawak anak makan kat sini !
InsyaAllah....

On the way - dah lepas Bahau..
Salam tuan haji.....tadi datang rumah..mintak maaf lah saya ke kebun
Tak ape - tak ape...sekarang kami pun dah lepas Bandar Bahau -
InsyaAllah akan datang kami singgah dan tepon awal2...

Saja tak moh tepon.....nak buat suprise kunun2nya...
Dan kalau tepon awal2...bimbang nyusahkan tuan rumah pulak !

12 comments:

Sally said...

KAlau tak tepon dulu sebelum datang, ada 2 kemungkinan surprise!! samada tuan rumah yg surprise atau kita yg surprise sebab tuan rumah tak ade di rumah..hehehh

IMANSHAH said...

saya memerap je hari ni..tak kose jalan2..hehe

Rozali said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

itu hari ke kota raya
hari ni ke selatan pula
menyambung silatulrahim...
moga diberkati

Wassalam

sonata anak kancil said...

Sally; kita buat style orang dulu2...mana ade tepon2..datang aje le!

sonata anak kancil said...

Imanshah: basuh & gosok baju le tu...he3x

sonata anak kancil said...

Rozali : w'salam - ni lah tugas2 rutin Atuk ! insyaAllah satu ketika akan sampai ke rumah Atuk pulak...he3x ( macam berhutang je...
1-0 - Atuk dah tiba rumah saya ! )

al-lavendari said...

sekarang siapa yang surprise ?

saya lahir di kampung Serting Ilir .. rumah saya belakang SK Serting Ilir. Tapi sekarang dah tak duduk situ lagi.

n@m@n said...

hari ni jalan² dan makan buah langsat berkilo² di atas jalan..hehe

sonata anak kancil said...

Al-Lavendari : diorang lah suprise ! kita saje2 nak terjah aje..he3x...ohhh orang situ jugak
(sejak anak skeolah kat situ - rajin lah ke sana )

sonata anak kancil said...

naman : jangan kembong perut makan langsat udah le...sodap tu

Kunang-Kunang said...

Kalau buat surprise macam tulah kan, nasib baik ada orangnya, nasib tak baik takada.

rezeki said...

salam cikgu SAK

dedulu saya masa memuda ada sekali terlepas ke serting ,masa tu nak pi Lanchang


singgah tengahari, duit cukup2 je , kat situ semua tengok byk ikan keli goreng rasanya, tak berani ambik yg besar takut nanti tak cukup duit nak bayo hehehe


itu sedikit kenangan di gerai makan di serting, ada lagi ke gerai2 makan tu cikgu